Suplimente alimentare

Când se ia magneziu, seara sau dimineața?

Când se ia magneziu, seara sau dimineața?

Este un mineral cu mare raspandire in corp, iar 50% din rezervele acestuia se gasesc in oase. Contribuie la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor. Are si efect de relaxare musculara si nervoasa. Magneziul este benefic somnului, de aceea este recomandat sa-l administrati inainte de culcare. Magneziul si calciul sunt doua elemente sinergice, de aceea e bine sa le asociati.

Care sunt beneficiile magneziului?

Cantitatea de Magneziu de care are nevoie corpul nostru zi de zi poate fi cuprinsa in 4 lingurite cu varf (cam 400 de mg). Ca si prezenta in organism, acest mineral se afla pe locul 4 dupa Fier, Calciu si Carbon. Ca si raspandire, doar 1% din cantitatea de Magneziu se afla in sange, restul il gasim oase, interiorul celulelor musculare, in ficat si inima.  

Magneziul este esential pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Un nivel scazut al magneziului in organism este asociat cu importante afectiuni cardiovasculare, printre care: hipertensiune arteriala, tulburari ale ritmului cardiac (aritmii cardiace), angina pectorala, infarct miocardic, hipercolesterolemie si hipertrigliceridemie si insuficienta cardiaca congestiva. In plus Magneziu mai are si alte roluri in corpul uman precum:

Adjuvant in cazul starilor si dezechilibrelor mentale precum stari depresive, stari anxioase;
Creste rezistenta fizica prin reglarea contractiilor musculare si eliminarea spasmelor;
Combate inflamatiile de la nivelul articulatiilor si nu numai;
Previne migrenele prin reglarea anumitor procese neurologice;
Ajuta la contractia muschilor interstitiali;

In plus acest mineral este esential in cazul femeilor insarcinate pentru ca ajuta la eliminarea preeclampsiei, acea stare patologica la femeile gravide dupa a 20-a saptamana de sarcina, care se manifesta prin cresterea tensiunii arteriale si eliminarea de proteine vitale prin urina.

Care sunt contraindicatiile magneziului?

Potrivit Biroului pentru Suplimente Alimentare, din SUA, simptomele supradozajului de magneziu pot include:

diaree,
greață și vărsături,
letargie,
slăbiciune musculară,
tensiune arterială scăzută,
retenție de urină,
insuficiență respiratorie,
stop cardiac.

Medicul poate administra gluconat de calciu intravenos pentru a ajuta la atenuarea efectelor provocate de excesul de magneziu. Poate fi administrat furosemid pentru diureză și excreție de magneziu dacă funcția renală este intactă.

Este posibil să fie necesară utilizarea dializei pentru a elimina magneziul din organism, dacă hipermagneziemia este severă sau funcția renală este slabă.

Articol recomandat: 20 de beneficii ale magneziului pentru o sănătate de fier

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button