Fapt divers

Cum se face Să fac spume dacă ştiu, rețeta de pe TikTok VIDEO

Cum se face Să fac spume dacă ştiu, rețeta de pe TikTok

O glumă între mamă și fiu s-a transformat într-un trend național în România. ”Să fac spume dacă știu” este numele rețetei virale pe TikTok.

Ingrediente și mod de preparare. De ce se numește astfel?
”Să fac spume dacă știu”, prăjitura virală pe TikTok. Și Jamila a făcut-o
Un tânăr și-a surprins mama în bucătărie făcând o prăjitură.

Articolul continua mai jos

Venidu-i entuziasmat alături pentru a o gusta, acesta a întrebat-o cum se numește.
Neștiind exact, văzând rețeta pe Internet într-o altă limbă pe care nu o cunoaște, mama băiatului a spus: „Să fac spume dacă știu”.

Astfel, rețetei i-a rămas numele așa, iar toată lumea, ba de amuzant, ba de curiozitate, a vrut să afle lista de ingrediente pentru a o prepara acasă.

În acest moment, înregistrările video de pe TikTok ce conțin hashtag-ul ”#safacspumedacastiu” au strâns deja peste 24 de milioane de vizualizări, iar trendul este în creștere.

Toată lumea vrea să încerce prăjitura. Despre ea a vorbit chiar celebra Jamila, guru pentru gospodinele în căutare de rețete inedite în mediul online.

Ingrediente reteta Să fac spume dacă ştiu

  • 125 grame de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • cacao
  • esență vanilie și rom

Cum se face să fac spume dacă ştiu

Pune laptele într-o oală suficient de mare, pentru ca mai apoi să aibă loc și untul, făina și zahărul, și las-o pe aragaz până când se încălzește laptele.

Adaugă ingredientele enumerate anterior și amestecă ușor întreaga compoziție până ce toate elementele s-au încorporat bine, iar untul și zahărul s-au topit.

Amestecă în continuare până ce compoziția începe să se închege. Când ajunge la textura dorită, adică una vâscoasă, similară cu cea a unei glazuri, ia oala de pe foc și împarte compoziția în două cantități aproximativ egale.

Adaugă într-unul dintre vase două sau trei linguri de cacao și esența de rom, apoi amestecă. În celălalt vas pune peste compoziție esența de vanilie și amestecă.

În final, toarnă cele două compoziții pe rând în vasul din care prăjitura va fi servita. Primul strat, cel alb, cu vanilie, întinde-l pe toată suprafața vasului și nivelează cu o spatulă. Pune peste și compoziția cu cacao.

Ca ultim pas trebuie să pudreazi cacao, apoi lasă la frigider timp de cel puțin trei ore sau peste noapte înainte de a servi deliciul.

Să fac spume dacă ştiu reteta video

Articole asemanatoare

Back to top button