Inventatorul ruletei – cine a stat în spatele marelui joc de cazino?

Inventatorul ruletei

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc la momentul actual. Marea roată conține 37 sau 38 de buzunare numerotate de la 0 la 36 care oferă jucătorilor o gamă largă de opțiuni de pariere. Experiența de joc poate fi considerată relativ simplă, chiar dacă există o varietate de diferite combinații de numere, culori și alte caracteristici pe care se pot plasa pariuri. Jucătorii apreciază emoțiile și adrenalina asociate cu așteptarea. Suspansul este un element extrem de captivant experimentat din plin în cadrul acestui joc. Ruleta poate fi întâlnită de orice jucător care este în căutarea de experiențe în cadrul unor cazinouri online. Cu toate acestea, nu toată lumea îi cunoaște originile. Prin urmare, haideți să vedem ce se știe în prezent despre renumitul joc.

Inventatorul ruletei

Există mai multe păreri în legătură cu cine anume este inventatorul ruletei. Matematicianului și inventatorului francez Blaise Pascal i se atribuie de către multe persoane acest rol. În secolul al XVII-lea se consideră că acesta se regăsea într-o perioadă a creației în care încerca să obțină o maşină cu mişcare perpetuă. Numele actual provine de la cuvântul francez “roulette”. Prima ruletă ar fi fost implementată într-un cazinou din Paris, unde jocurile de noroc erau deja destul de populare. În ceea ce privește primele documentări ale acestui joc, Jaques Lablee vorbește despre ruletă în a sa carte “La Roulette, ou le Jour”, scrisă în 1758. În cartea aceasta ruleta este descrisă în forma ei modernă, cu reguli de bază foarte asemănătoare cu cele din prezent.

marketing medical
Inventatorul ruletei - cine a stat în spatele marelui joc de cazino? 7

Una dintre cele mai iubite variante de ruletă a pornit întocmai de la această creație. Cunoscută drept Ruleta Europeană, jocul prezintă o simplă schimbare care oferă un avantaj mai mic cazinoului. Aceasta dispune de un singur segment cu zero pe roată, ceea ce generează șanse de câștig ușor mai mari. Rata de returnare a jucătorului este de asemenea mai mare, regulile sunt simple, iar disponibilitatea în cazinouri excelentă.

Jocuri similare

Jocul care se aseamănă cel mai mult cu ruleta este Roata Norocului, inspirat dintr-o emisiune TV. Pariurile se realizează pe numere sau simboluri iar pe urmă se învârte roata. Când aceasta se oprește pe un anumit segment, în funcție de parierea jucătorilor și indicatorul de pe roată se observă câștigul sau pierderea. Craps-ul este de asemenea un joc cu un concept similar însă acesta implică zarurile. Pariurile sunt realizate pe rezultatele aruncărilor cu zaruri. Există foarte multe opțiuni de pariere, ceea ce menține atmosfera dinamică. În mare parte, elementele similare dintre ruletă și alte jocuri constă în suspans, noroc și diversitatea opțiunilor de pariere. Rezultatul rundelor este gestionat de un generator de numere aleatorii sau de prezența zarurilor. Jucătorii nu au capacitatea de a influența rezultatele. În ciuda similarităților, fiecare joc are propriile reguli bine stabilite și strategii care pot fi utilizate. Un anumit grad de risc este mereu prezent, ceea ce este palpitant însă se recomandă utilizarea unei abordări responsabile.

Ruleta americană

Pe lângă Ruleta Europeană, încă o variantă extrem de apreciată a acestui joc este Ruleta Americană. Aceasta prezintă 38 de segmente, numerotate de la 1 la 36, însă diferența principală constă în prezența celui de al doilea 0. De această dată avantajul este puțin mai mare în favoare cazinoului, șansele de câștig scăzând parțial pentru jucători. Opțiunile de pariere sunt chiar mai diversificate, existând pariuri pe numere individuale, grupuri de numere, culori și multe altele. După cum se observă chiar din numele acesteia, această variantă de ruletă a apărut mai întâi în Statele Unite ale Americii. Ea reprezintă o adaptare a versiunii europene. Scopul acestei adaptări a fost de a genera un profit mai mare cazinourilor. Expansiunea cazinourilor și a industriei de jocuri de noroc a fost de-a dreptul remarcabilă în Statele Unite, iar această variantă a ruletei s-a bucurat și continuă să se bucure de o popularitate maximă. În prezent acesta este unul dintre cele mai recunoscute jocuri de cazinou.

Concluzie

În funcție de cum privim acest joc putem observa că originile sale sunt multiple. Discutăm despre mai multe variante, prin urmare este de așteptat ca diverși oameni și diverse culturi să își fi marcat amprenta asupra dezvoltării acesteia. Cele două variante principale, ruleta europeană și ruleta americană, sunt atât cele mai vechi cât și cele mai populare. Diferența constă într-un singur zero care are capacitatea de a schimba complet așteptările jucătorilor de la acest joc. Dacă preferi elementul de noroc, atunci ruleta americană îți va oferi experiența ideală. Dacă totuși preferi să ai puțin mai mult control asupra situației, nu vei da greș cu versiunea europeană. Pentru cei care s-au plictisit de ruletă deja există o grămadă de jocuri care oferă o atmosferă similară, chit că elementele principale diferă. Alegerea jocurilor ideale depinde mereu de preferințele personale, însă e important să știi că nu ești limitat din punct de vedere al opțiunilor.

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share