Sfatul Medicului

Șase lucruri de luat în considerare atunci cand vrem sa cumparam ochelari de soare

Top 10 cei mai vanduti ochelari de soare. Poți să-ți folosești ochelarii de soare de zi cu zi chiar și atunci când pornești într-o călătorie plină de aventuri. Dar cum poți știi că aceștia sunt adecvați și te vor ajuta să îți protejezi ochii? Noi venim cu propuneri interesante, menite să te ajute să achiziționezi perechea de ochelari potrivită.

Articol recomandat: Catina cu miere, reteta pentru 45 de boli. Cum se prepara corect acest leac miraculos

Din catalogul de ochelari de soare Lensa am ales cei mai buni ochelari de soare

Articolul continua mai jos

Ochelari de soare barbati Polarizen

Ochelari de soare barbati Polarizen
Ochelari de soare barbati Polarizen. Polarizen creează ochelari de soare și rame de vedere ce rezonează cu personalitatea cameleonică a purtătorului și exigențele sale actuale. Reinterpretând modele iconice, într-un stil versatil și accesibil, noul brand de optică îmbină cele mai vânate tendințe, cu povestea plină de farmec a liniilor clasice.

 

Ochelari de soare unisex POLAROID17 PLD

Șase lucruri de luat în considerare atunci cand vrem sa cumparam ochelari de soare 1
Polaroid este un brand ce a luat nastere in anul 1937, fiind o marca internationala, pioniera in domeniul optic. Numele sau provine de la inventia care a revolutionat universul tehnologic si cel optic si anume: lentilele polarizate. Astfel, Polaroid este lider pe piata lentilelor polarizate, producand si distribuind in prezent atat ochelari de soare polarizati, cat si rame de vedere si rame cu clip-on.

Ochelari de soare unisex Polarizen

Ochelari de soare unisex Polarizen
Ochelari Polarizen realizați în acord cu pulsul orașului, al celor mai fierbinți zile out of office și al experiențelor ce dau sens fiecărei idei.

Dacă ești fan pescuit, reflexia de pe suprafața apei îți poate obosi ochii. Ochelarii de soare obișnuiți nu au capacitatea necesară necesară pentru a vă proteja ochii.

Ochelarii de soare de zi cu zi ar putea fi adaptați stilului tău, dar este posibil ca aceștia să nu ofere protecția necesară de care aveți nevoie pentru ochi, decât pe o durată scurtă de timp.

Cu suprafețele oglindite, este posibil să vedeți suprafețe mai întunecate decât acestea. Ca atare, aveți nevoie de nuanțe mai deschise pentru o vizibilitate sporită.

Vă recomandăm:

Ochelari de soare unisex Polaroid PLD 1016/S DL5 LB

Ochelari de soare unisex Polaroid PLD 1016/S DL5 LB
Ochelari de soare unisex Polaroid PLD 1016/S DL5 LB. Polaroid este un brand ce a luat nastere in anul 1937, fiind o marca internationala, pioniera in domeniul optic.

Ochelari de soare unisex Polarizen GTS-05 C1

Ochelari de soare unisex Polarizen GTS-05 C1
Ochelari de soare unisex Polarizen GTS-05 C1 In top 10 cei mai buni ochelari de soare

Există diferite tipuri de lentile speciale pentru ochelarii de soare, culori, și forme clasice sau futuriste sau modele cu design inovativ pentru a satisface nevoile și stilul tău.

Cum să alegeți cei mai buni ochelari de soare pentru utilizare în aer liber.

Vezi aici propunerea noastră:

Unul dintre principalele motive pentru care trebuie să vă păstrați ochii protejați se datorează faptului că suprafețele de zăpadă și apă pot provoca dureri la nivelul ochilor. Suprafața apei reflectă lumina, în timp ce suprafața zăpezii vă poate afecta ochii datorită strălucirii acesteia.

Durerea de ochi în cazul în doriți să schiați nu este o idee bună fără ochelarii de soare potriviți. Această condiție afectează, de asemenea, ochii atunci când te mergeți la pescuit din cauza reflecției de la suprafața apei. Reflexia soarelui obosește ochii și poate apărea un discomfort la nivelul ochilor sau chiar o ușoară durere de cap.

Articol recomandat: Aloe vera – Ce boli poți trata cu ajutorul acestei plante miraculoase

Stiați că?

  • Zăpada și suprafața apei reflectă până la 80% din razele soarelui.
  • Nisipul are, de asemenea, același efect ca apa și zăpada.

Astfel ori de câte ori vă aventurați în aer liber, aveți nevoie de ochelari de soare pentru a vă proteja ochii.

Cum alegem  ochelarii de soare?

Poate vă întrebați, ce ochelari de soare de culoare ar trebui să cumpăr?

Ochelari de soare cu lentile colorate diferite sunt disponibile, dar pentru început, trebuie să alegeți ochelari de soare în funcție de locul în care intenționați să le utilizați. Există câteva tipuri de ochelari de soare, inclusiv:

Ochelari de soare pentru condus – Acestea sunt ochelari de soare purtați atunci când conduceți autoturismul.

Ochelari de soare sport / ochelari de soare în aer liber – Acestea sunt recomandați oamenilor activi. Sunt conceputi robuști pentru a se potrivi aventurii tale. Ii puteți folosi atunci când faceți ciclism, drumeții, alergare sau pescuit. Pentru a-i  face durabili, acești ochelari de soare sport au cadre de înaltă calitate și lentile cu rezistență la impact.

Ochelari de soare pentru alpinism Aceștia sunt ochelari de soare speciali care te protejează de strălucirea zăpezii. Lumina soarelui reflectată de la suprafața zăpezii este atât de intensă încât s-ar putea să te orbească temporar. Pe lângă faptul că au lentile polarizate, ochelarii se înfășoară în jurul feței pentru a se asigura că lumina reflectată nu intră prin părțile laterale ale ochelarilor de soare.

Ce culoare ar trebui să alegeți?

Vă întrebați care este cea mai potrivită culoare pentru ochelarii de soare?

Puteți alege orice culoare care se potrivește stilului dumneavoastră, dar unele culori sunt cele mai potrivite pentru anumite condiții de lumină.

Tipuri de lentile de ochelari de soare.

Ochelari de soare cu lentile polarizate – Acestea sunt concepute pentru a reduce strălucirea de pe suprafețe. Ele sunt utile atunci când te duci la pescuit sau  dacă practice sporturi nautice. Singura problemă cu polarizarea este că acestea pot crea un punct mort atunci când reacționează cu nuanțe în parbrizele mașinii, ceea ce face dificilă citirea numerelor și literelor pe ecranele LCD.

Lentile fotocromice – Acestea sunt ochelari de soare versatili care te protejează atunci când te aventurezi în zone cu intensități diferite ale luminii.  În zilele luminoase, lentilele arată mai întunecate, iar în zilele mai întunecate, lentilele arată mai clare. Cu toate avantajele lor, ele nu sunt cele mai ideale pentru utilizare în zilele reci, deoarece funcția fotocromă nu funcționează la fel de repede. Din nou, deoarece razele UVB nu vă penetrează parbrizul, ochelarii de soare nu funcționează atunci când conduceți.

Lentile interschimbabile – Dacă aveți nevoie de ochelari de soare, cele mai versatile modele, alege unele cu lentile interschimbabile. În loc să vă întrebați care este diferența între lentilele verzi versus maro, puteți cumpăra cele două culori pentru a le utiliza în condiții diferite de lumină. Lentilele de culoare închisă sunt minunate atunci când soarele răsare și aveți nevoie de mai multă protecție, în timp ce lentilele deschise la culoare sunt minunate atunci când soarele apune sau dimineața devreme, când aveți nevoie de mai multă vizibilitate.

Articol recomandat: Ceaiul de galbenele – 8 beneficii miraculoase ale “florilor de aur”

Vizibilitate

Pe scurt se definește – Cât de mult poți vedea cu ochelarii de soare ?

Cantitatea de lumină vizibilă care intră prin ochelarii de soare este ilustrată ca un procent numit transmisie a luminii vizibile, VLT. Ochelarii de soare prezintă diferite grosimi ale lentilelor și vin în culori diferite. Culorile mai închise permit mai puțină lumină, în timp ce culorile mai luminoase permit mai multă lumină.

Din nou, cu cât lentila este mai groasă, cu atât mai puțină lumină ajunge la ochii tăi. Unele lentile vin, de asemenea, cu acoperiri care minimizează cantitatea de lumină vizibilă care intră.

Puteți verifica procentul VLT pentru ochelarii de soare înainte de achiziție,  pentru a vă asigura că obțineți tot ceea ce e necesar:

  • Între 0 și 19 la sută VLT este ideal pentru zile luminoase
  • Intre 20 și 40 la sută, VLT lucrează pentru zile luminoase și întunecate deopotrivă
  • Peste 40 la sută VLT funcționează pentru condiții de lumină scăzută
  • Peste 80 la sută VLT funcționează pentru utilizare slabă și pe timp de noapte

Procentul de transmisie a luminii ochelarilor de soare pe care îl alegeți va depinde de locul în care puteți să-i  utilizați.

Contează culoarea?

Ești nehotărât între lentile polarizate gri vs maro?

Ai dreptate să te întrebi ce culoare de ochelari de soare va satisface nevoile dumneavoastră. Din nou, este posibil să aveți nevoie de o culoare care să se potrivească stilului și personalității celui care-I poartă. Culorile și nuanțele determină cât de bine vedeți în condiții de lumină scăzută și cât de bine vedeți alte culori.

Culorile închise, cum ar fi maro, verde și gri, sunt ideale pentru majoritatea activităților în aer liber. Ele ajută la reducerea strălucirii, astfel încât ochii să fie protejați, mai ales atunci când îi purtați în zilele însorite și strălucitoare. Culoarea maro este foarte protectoare, dar distorsionează puțin alte culori. Verde și gri sunt recomandate atunci când doriți să vedeți peisaje așa sunt.

Culorile deschise, ar fi galbenul, aurul, trandafiriul (roz deschis), și chihlimbarul(maro-deschis), sunt ideale pentru utilizarea în condiții de lumină scăzută. Le puteți folosi pentru sporturi de iarnă, înainte de răsăritul soarelui și după apusul soarelui. Atunci când sunt utilizate în timpul sporturilor nautice, ochelarii de soare oferă o percepție excelentă a adâncimii și sporesc vizibilitatea și contrastul în diferite condiții de lumină.

Orice ai alege trebuie să ţineţi cont de marcajul CE, care atestă calitatea produsului, şi identitatea producătorului. Etichetă trebuie să mai conţină numele, adresa producătorului, categoria de filtru solar (între 0 şi 4, urmărind condiţiile luminozităţii exterioare), tipul de filtru solar (normal, fotocromatic, polarizant sau degrade), clasa optică (1-a sau a 2-a, în funcţie de calitatea optică a lentilelor), precum şi instrucţiuni de utilizare, şi de întreţinere.

Cum atât de multe opțiuni, tu pe care i-ai ales?

Șase lucruri de luat în considerare atunci cand vrem sa cumparam ochelari de soare

Toată lumea știe că ochelarii de soare facilitează vizualizarea într-o zi însorită, fie pe drum, fie pe apă. Cu toate acestea, purtarea ochelarilor de soare potriviți este, de asemenea, o mare apărare împotriva razelor ultraviolete (UV) care pot provoca leziuni oculare pe termen scurt și lung, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie.

Aceștia sunt cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când achiziționați ochelari de soare pentru a vă proteja ochii de soare:

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l căutați atunci când cumpărați ochelari de soare pentru a vă proteja ochii este un autocolant sau o etichetă care indică faptul că blochează 100% din razele UV. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate dintre persoanele care cumpără ochelari de soare se deranjează să verifice dacă lentilele protejează ochii de lumina ultravioletă, potrivit sondajului național privind siguranța solară din 2014 al Academiei.

  1. Mai mare este mai bine.

Cu cât este mai multă acoperire de la ochelarii de soare, cu atât mai puține daune provocate de soare asupra ochilor. Luați în considerare cumpărarea de ochelari supradimensionați sau ochelari în stil wraparound, care ajută la reducerea uv care intră în ochi din lateral.

  1. Lentilele mai închise la culoare nu protejează mai bine.

În timp ce lentilele foarte întunecate pot arăta cool, ele nu blochează neapărat mai multe raze UV.

Articol recomandat: Uleiul de cătină: 20 de motive pentru a consuma “aurul lichid”

  1. Culoarea nu contează.

Unele ochelari de soare vin cu lentile de chihlimbar, verde sau gri. Ele nu blochează mai mult soare, dar pot crește contrastul, ceea ce poate fi util pentru sportivii care joacă sport, ar fi baseball sau golf.

  1. Lentile polarizate taie orbire, nu UV.

Polarizarea reduce strălucirea care iese de pe suprafețe reflectorizante, ar fi apa sau pavajul. Acest lucru nu oferă mai multă protecție împotriva soarelui, dar poate face activități precum conducerea vehiculelor sau a fi pe apă mai sigure sau mai plăcute.

6. Costul nu ar trebui să fie un factor.

Ochelarii de soare nu trebuie să coste o mulțime de bani pentru a funcționa bine. Perechile mai puțin costisitoare marcate ca blocante UV 100% pot fi la fel de eficiente ca și opțiunile mai scumpe.

Top 10 cei mai buni ochelari de soare. Autor: Marilena Bratan

Articole asemanatoare

Back to top button