Reteta negresa - unul dintre cel mai usor de preparat deserturi

Reteta negresa – unul dintre cel mai usor de preparat deserturi

0 Shares

Reteta negresa simpla

Ingrediente:

  • un ou;
  • 500 g de faina;
  • 250 g de zahar;
  • o ceasca de ulei de floarea-soarelui;
  • 250 ml de lapte;
  • doua linguri de cacao;
  • un plic de bicarbonat de sodiu;
  • o lingurita de praf de copt.

Citeste si: Cum se face Să fac spume dacă ştiu, rețeta de pe TikTok VIDEO

Cum se face negresa simpla?

  • Toarna faina, praful de copt si zaharul intr-un recipient, apoi adauga uleiul si amesteca lent.
  • Adauga laptele si continua sa amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena.
  • Intinde amestecul intr-o tava si introdu la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de cel mult 200 de grade Celsius.

Reteta negresa de post

Ingrediente:

  • 500 g de faina;
  • 250 g de zahar;
  • o jumatate de cana de ulei de floarea-soarelui;
  • o cana de apa;
  • doua lingurite de bicarbonat;
  • doua linguri de zeama de lamaie si coaja, optional;
  • o fiola de esenta de rom;
  • o cana de miez de nuca;
  • o lingurita de praf de copt.

Cum se face negresa de post?

  • Incalzeste la foc mic zaharul, apa, gemul si pudra de cacao, pana la obtinerea unei texturi caramelizate.
  • Adauga faina, nuca, praful de copt si bicarbonatul si continua sa amesteci pana la omogenizare.
  • Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa la cuptor timp de 30 de minute.

Reteta negresa de post cu gem

Ingrediente:

  • 250 g de faina;
  • 150 g de zahar;
  • o cana de ulei de floarea-soarelui;
  • patru linguri de gem de casa;
  • patru linguri de cacao;
  • o lingurita de praf de copt;
  • 100 g de stafide si fructe deshidratate;
  • 100 g de miez de nuca.

Cum se face negresa de post cu gem

  • Amesteca uleiul, apa si zaharul intr-un bol, pana ce zaharul se dizolva complet.
  • Amesteca separat faina si pudra de cacao, alaturi de praful de copt.
  • Toarna in acelasi recipient cele doua amestecuri si mixeaza, apoi adauga gemul si continua sa mixezi.
  • Adauga miezul de nuca si stafidele si amesteca pentru ultima oara.
  • Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la cuptor timp de 30-40 de minute.

Reteta negresa pufoasa cu bezea

Ingrediente:

  • 250 g de faina;
  • 150 g de zahar;
  • 50 ml de lapte;
  • 200 g de unt;
  • cinci galbenusuri;
  • 50 g de cacao;
  • un plic de praf de copt.

Ingrediente pentru bezea

  • cinci albusuri;
  • trei linguri de zahar;
  • un praf de sare.

Cum se face negresa pufoasa cu bezea

  • Amesteca galbenusurile, zaharul, untul si pudra de cacao.
  • Adauga laptele, faina si praful de copt si continua sa amesteci, pana cand obtii un amestec omogen.
  • Toarna compozitia intr-o tava si las-o la copt timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  • In timpul coacerii, bate albusurile cu zaharul si cu sarea pana obtii o bezea ferma si cu textura lucioasa.
  • Toarna bezeaua peste prajitura scoasa de la cuptor si introdu din nou tava in cuptor pentru inca 15 minute, la 160 de grade Celsius.

Reteta negresa. Sursa: bucataria.ro

0 Shares
Copy link