Fapt divers

Rugăciunea de joi a lui Arsenie Boca

Rugăciunea de joi a lui Arsenie Boca. Rugăciunea de joi a Sfântului Arsenie Boca este cea care te poate ajuta în momentele de cumpănă. Trebuie rostită din suflet, iar ruga te va ajuta în momentele grele, te va scăpa de necaz și boală. Va aduce înțelegerea și armonia în familie și te va calma în situațiile de stres și agitație.

Citeste si: Rugăciune de seară către Dumnezeu

Astfel că, atunci când întâmpini dificultăți și treci printr-o perioadă grea a vieții, roagă-te Sfântului Ardealului, în zilele de joi. Mulți credincioși care au rostit această rugăciune în zilele de joi, susțin că ruga le-a fost ascultată, iar ei au găsit rezolvare necazurilor cu care se confruntau. Această rugăciune era rostită de Sfântul Ardealului în zilele de joi și era închinată Mântuitorului Iisus Hristos.

Articolul continua mai jos

Rugăciunea adresată Mântuitorului Iisus Hristos

„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această seară, să-mi aduci alinare și să-mi asculți umila mea rugăminte. Înlătură cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai așeze în sufletul meu. Luminează întunericul inimii mele, alungă întunericul gândurilor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta.

Așa Doamne, primește umila mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pus între doi tâlhari. Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei adormiți, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate!

Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău. Căci Duhul se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie! Amin”.

Rugăciunea de joi care îndeplinește dorințele

Rugăciunea de joi adresată Maicii Domnului este una foarte puternică și te va ajuta în situațiile critice. Este bine să fie rostită mai multe joi la rând, fiind una dintre cele mai puternice rugăciuni.
„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă. Astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți de la mine. Amin”

Sfinți cărora ne rugăm în zilele de joi

Rugăciunea de joi este adresată mai multor Sfinți. În funcție de ceea ce vrem să cerem prin rugăciune, ne vom adresa unuia dintre Sfinții lui Dumnezeu, spre a fi mijlocitor înaintea Tatălui și spre a ne ajuta în necazul nostru.

Iată care sunt rugăciunile care trebuie rostite în zilele de joi, dar și cum trebuie să le faci corect, pentru ca ruga să-ți fie ascultată.

Rugăciunea de joi a lui Arsenie Boca. Sursa: surse: doxologia.ro, creștinortodox.ro

Articole asemanatoare

Back to top button