Există mai multe tipuri de colagen?

Există mai multe tipuri de colagen?

0 Shares

Da! Practic colagenul este o *mică* familie – în prezent se cunosc 28 de tipuri de colagen, dintre care colagenul de tip I reprezintă 90%. Aici exemplificăm tipuri de colagen existente:

Colagen tip I: conferă structura pielii și a oaselor, a tendoanelor și a dinților, precum și a diferitelor tipuri de țesuturi.

Colagen tip II: se găseste în cartilajul elastic care se află deasupra suprafetelor articulare.

Colagen tip III:  are rol în susținerea structurii mușchilor, și a organelor interne.

Colagen tip IV: se găsește în mod special la nivelulul pielii.

Colagen tip V: îl întâlnim ca și componență în oase, cornee, muschi, ficat, plămâni, păr, unghii și placentă.

Articol recomandat: Beneficiile colagenului – Cele mai bune suplimente cu colagen

De ce producția de colagen din organism scade treptat?

Organismul nostru produce în mod natural colagen mai  ales atunci când suntem tineri. Insă productia începe să scadă după vârsta de 20-25 de ani.

Menopauza contribuie și ea la scăderea producției de colagen, însă cauzele exacte nu se cunosc.

Scăderea colagenului
Scăderea colagenului poate fi un inconvenient deoarece îl vom resimți,  având simptome precum: durere articulară, masa musculară mult slabită,  pielea lipsită de strălucire (ternă), pierde din  elasticitate  apar ridurile.

De ce nu mai avem colagen?

Factori care contribuie la scăderea nivelului de colagen

In plus față de înaintarea în vârsta, firească de altfel, există o serie de factori care influiențează nivelul de colagen:

 • expunerea fără protecție la radiatiile ultraviolete (UV) un timp îndelungat și fără protecție.
 • fumatul care micșorează fluxul sanguin, dăunează grav țesuturilor conjunctive care sunt formate din…colagen și elastină.
 • nivelul crescut de glicemie.

Ce este colagenul lichid?

In ultimii ani suplimente cu colagen au fost folosite din ce în ce mai des, datorită interesului sporit al femeilor de a avea o piele fermă și frumoasă cât mai mult timp, adică cu alte cuvinte de a-și păstra frumusețea și vitalitatea. Astfel o bună parte a doamnelor au optat pentru a  suplimenta acest deficit prin colagenul lichid de băut.

Colagenul lichid conține colagen hidrolizat, adică peptide care sunt deja descompuse și pe care organismul le poate asimila în mod ușor.

Beneficiile colagenului lichid

 • asigură formarea fibrelor de elasitnă necesare
 • este îmbunătățit cu acid hialuronic care acționează ca un agent de conservare a apei în țesuturi, îmbunătățind aspectul pielii.
tanara care foloseste colagen
Colagen hidrolizat si acid hialuronic = Tinerețe fără bătrânețe…

Colagenul și acidul hialuronic se găsesc în cartilaje, oase, tendoane, fiecare avnd un rol foarte bine definit.Colagenul este responsabil de fermitatea și flexibilitatea țesuturilor, iar acidul hialuronic asigură funcția de hidratare.

Articol recomandat: 13 beneficii ale uleiului de canabis

Colagenul necesar doar pentru articulații?

Colagenul și acidul hialuronic se folosesc în procedurile de chirurgie estetică, pentru a diminua aspectul ridurilor, pentru a da volum pomeților sau buzelor  însă  e necesar repetarea procedurii după câteva lun,  pentru menținerea efectelor pe durată mai îndelungată. Așadar *costurile* cu întreținerea frumuseții noastre încep să-și facă simțită prezența..la buzunar, deoarece aceste proceduri au un tarif destul de ridicat și în plus, ocazional trebuiesc reluate.

Colagen doppelherz – un produs revoluționar

Din multitudinea de suplimente, am ales să vă prezentăm beneficiile unuia dintre cele mai cunoscute produse de pe piață.

Doppelhertz system Kollagen conține nutrienți care contribuie la sănătatea aparatului locomotor și are un rol activ în protecția celulară.

Susbstanțele sunt combinate într-un mod atent și pot fi administrate imediat, fiind ambalate în flacoane.Astfel te poți bucura de beneficiile acestor suplimente, chiar și atunci când călătorești, iar gustul plăcut te va cuceri.

Ce alimente putem consuma pentru a avea un aport de colagen mai bun?

Organismul produce colagen atunci când combină anumiți aminoacizi. Aceștia se formează din procolagen, care, este sintetizat de organism din doi aminoacizi: glicina si prolina. Pentru a avea loc acest proces este necesară prezența vitaminei C, zincului și cuprului. Alimentele care recomandate pentru produce colagen sunt:

vitamine cu colagen
Proteinele care conțin aminoacizii necesari adică carne roșie, fructe de mare, lactate, legume, tofu.
 • Prolina care se găsește în albuș de ou, germeni de grâu, produse lactate, varză, sparanghel și ciuperci.
 • Glicina: gelatina sau piele (de pui sau șorici).
 • Vitamina C: citrice, ardei gras, roșii, broccoli, conopidă.
 • Zinc: carne roșie( de vită) scoici, năut, linte, fasole, seminte de dovleac, nuci, produse lactate, ouă, cereale integrale.
 • Cupru: ficat, semințe de susan, piper negru, caju, ciocolată neagră, linte.

Super colagen…care ajută?

In primul rând ai nevoie de o alimentație sănătoasă și să incluzi acei nutrienți de care are nevoie organismul pentru a forma colagen, în meniul tău. Asta înseamnă că consumi în mod regulat alimentele menționate mai sus. Datorită ritmului nostru alert de viață, e de recomandat sa contracarăm această lipsă print-o serie de suplimente de colagen.

Colagen natural sau supliment de colagen hidrolizat?

Noi spunem *da* în ambele cazuri.Iată că vă oferim și o alternativă *handmade* de a veni cu un aport natural -supa de oase.

Consumul de supă de oase e chiar indicat. Astfel majoritații proteinelor, la căldura acesta își pierde structura, absoarbe apa din jur și se formează gelatina. Popular, *răciturile* sunt mină de aur pentru un aport optim de colagen.

Articol recomandat: Venostim – remediul minune care combate apariția varicelor

De ce colagen lichid?

Colagenul lichid combină colagenul hidrolizat cu acidul hyaluronic și chiar cu vitamina C pentru un plus de hidratare, pentru o piele mai sănătoasă și articulații puternice.

Colagenul sub formă de peptide, ajutat și de acidul hialuronic se absoarbe mai ușor, iar vitamina C are rol de a sitetiza colagenul.

Aceste suplimente vor da rezultate *vizibile* în doar cateva săptămâni.

Veți constata că:

 • ridurile se vor reduce semnificativ
 • pielea va fi mai hidratată
 • articulațiile vor fi mai mobile și *nedureroase*

Toate acestea sunt suplimente alimentare care te ajută să-ți redobândești frumusețea și sănătatea.

Există mai multe tipuri de colagen? – Autor: Marilena Bratan

0 Shares
Copy link