Test de anxietate online DASS-21. Descoperă nivelul tău de anxietate

Test de anxietate online DASS-21. Descoperă nivelul tău de anxietate

Test de anxietate online DASS-21. Descoperă nivelul tău de anxietate

Testul DASS-21 (Depresie, Anxietate și Stres) este un instrument psihologic care măsoară nivelul de anxietate, depresie și stres al unei persoane. Acesta este unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru evaluarea problemelor de sănătate mintală, precum și pentru monitorizarea progresului în timpul terapiei. În acest articol SEO, vom explora mai detaliat cum funcționează testul DASS-21 și cum poate ajuta în gestionarea anxietății, depresiei și stresului.

marketing medical
Test de anxietate online DASS-21. Descoperă nivelul tău de anxietate 7

Incearca si: Test pentru depresie: Verifică-ți starea emoțională

Test de anxietate online DASS-21. Cum funcționează ?

Testul DASS-21 este un chestionar care conține 21 de întrebări, fiecare adresându-se unei anumite probleme de sănătate mintală: depresie, anxietate sau stres. Întrebările se bazează pe o scala Likert de la 0 la 3, unde 0 înseamnă că nu ai experimentat problema și 3 înseamnă că ai experimentat problema foarte mult timp. Scopul testului este de a identifica nivelul de anxietate, depresie și stres al unei persoane.

Pentru a completa testul DASS-21, persoana trebuie să răspundă la toate cele 21 de întrebări în mod sincer și corect. Testul poate fi completat online sau prin intermediul unei versiuni tipărite. Durata testului poate varia în funcție de cât timp durează pentru a răspunde la fiecare întrebare, dar în medie, testul poate fi completat în 5-10 minute.

Cum poate ajuta testul DASS-21 în gestionarea anxietății, depresiei și stresului?

Testul DASS-21 poate ajuta la identificarea nivelului de anxietate, depresie și stres al unei persoane. Acest lucru este important în gestionarea acestor probleme de sănătate mintală, deoarece ajută la evaluarea necesității tratamentului și a progresului în timpul terapiei. În plus, testul DASS-21 poate fi utilizat și pentru a evalua nivelul de sănătate mintală în cadrul mediilor de lucru și pentru cercetarea clinică.

În plus, testul DASS-21 poate fi utilizat și în scopuri preventive. De exemplu, persoanele care au un nivel ridicat de anxietate, depresie sau stres pot lua măsuri preventive pentru a preveni problemele de sănătate mintală în viitor. Aceste măsuri pot include exerciții fizice regulate, terapie cognitiv-comportamentală și meditație.

Test de anxietate online DASS-21: cum să interpretezi corect rezultatele

Interpretarea rezultatelor testului DASS-21 poate fi dificilă, dar este important să se înțeleagă cum să se citească și să se interpreteze corect rezultatele. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să interpretați corect rezultatele testului DASS-21:

  1. Înțelegeți valorile de referință: Valorile de referință pentru testul DASS-21 pot varia în funcție de studiu și de grupul de vârstă și demografic. În general, valorile mai mari indică niveluri mai ridicate de anxietate, depresie și stres. Cu toate acestea, este important să luați în considerare valorile de referință specifice studiului sau grupului de referință pentru a înțelege corect rezultatele.
  2. Citirea scorurilor: Testul DASS-21 constă în 21 de întrebări, fiecare având o valoare de la 0 la 3. Scorul total se calculează prin adăugarea scorurilor de la fiecare întrebare. Scorurile separate pentru anxietate, depresie și stres sunt calculate prin adăugarea scorurilor la întrebările relevante. Un scor total mai mare indică o stare mai gravă de anxietate, depresie și stres.
  3. Interpretați în contextul vieții dumneavoastră: Rezultatele testului DASS-21 trebuie interpretate în contextul vieții dumneavoastră. Acest test este doar un instrument pentru a vă ajuta să înțelegeți nivelul de anxietate, depresie și stres, dar nu ar trebui să fie singurul factor care determină dacă aveți nevoie de ajutor profesional.
  4. Căutați ajutor profesional: Dacă rezultatele testului DASS-21 indică niveluri ridicate de anxietate, depresie sau stres, ar trebui să căutați ajutor profesional. Un specialist în sănătatea mintală vă poate ajuta să elaborați un plan personalizat de tratament și să vă ofere suportul necesar.

În concluzie, testul DASS-21 este un instrument important în gestionarea anxietății, depresiei și stresului. Acesta poate fi utilizat pentru a identifica nivelul de sănătate mintală și pentru a evalua progresul în timpul terapiei. În plus, testul DASS-21 poate fi utilizat și în scopuri preventive, pentru a preveni problemele de sănatate.

0%

Mi-a fost greu să mă calmez

Am avut senzația de uscăciune a gurii

Parcă nu am avut senzatii pozitive deloc

Am avut probleme de respirație (ex: respirație excesiv de rapidă, lipsa de aer în absența efortului fizic)

Mi-a fost greu să am inițiativa de a face lucruri

Am avut tendința de a exagera la diverse situații

Am avut tremurături (ex: în mâini)

Am simţit că folosesc foarte multă energie nervoasă

Am fost îngrijorat(ă) de situaţiile în care m-aş fi putut panica şi face de râs

Am simţit că nu aveam nicio așteptare

M-am trezit că devin agitat(ă)

Mi-a fost greu să mă relaxez

M-am simţit deprimat(ă) şi trist(ă)

Am fost intolerant(ă) cu orice lucru care mă împiedica să-mi văd de treabă (adică să continui ceea ce făceam)

Am simţit că am fost aproape de a mă panica

Nu m-am putut entuziasma la nimic

Am simţit că nu valorez mult, ca persoană

Am simţit că sunt cam sensibil(ă)

Am fost conştient(ă) de activitatea inimii mele în absenţa efortului fizic (ex: puls accelerat sau lipsa unei bătăi)

M-am simţit speriat(ă) fără niciun motiv serios

Am simţit că viaţa e lipsită de sens

Test de anxietate online
Ai un nivel scăzut de anxietate
Ai o încredere mare în abilitățile tale și nu te lași afectat de anxietatea și stresul zilnic. Ești capabil să faci față situațiilor dificile cu calm și încredere.
Ești o persoană care se confruntă cu anxietatea în anumite situații
Ești o persoană care se confruntă cu anxietatea în anumite situații, dar încerci să îți depășești fricile și să faci față cu calm situațiilor stresante. Poți beneficia de strategii de gestionare a anxietății pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.
Anxietate moderată
Dacă te-ai obișnuit să te îngrijorezi și să devii extrem de agitat când lucrurile nu merg cum vrei tu, este recomandat să începi discuțiile cu un terapeut. Anxietatea netratată poate duce în timp la atacuri de panică.
Anxietate Severă
Steagul roșu reprezentat de anxietatea severă îți poate pune bețe în roate în activitatea de zi cu zi. Pentru a performa la adevăratul tău potențial este necesar să-ți schimbi anumite tipare de gândire și comportamentale. Terapia cognitiv-comportamentală are cele mai bune și rapide rezultate în tratarea anxietății.