Alimentatie sanatoasa

Câte calorii are un pahar de vin?

Ar trebui să ne facem griji că vinul pe care-l bem la ocazii speciale sau chiar de sărbători ne-ar putea afecta în vreun fel sănătatea?

Vinul caloriile și creșterea în greutate…

Acestea sunt doar două dintre întrebările la care ne-am propus să răspundem în rândurile de mai jos.

Ceea ce știm cu toții este că vinul conține calorii iar alcoolul , favorizează creşterea în greutate.

Ce bem? Vin roșu sau alb…

Citeste si: Cate calorii are o bere?

Câte calorii are un pahar de vin rosu?

De exemplu, 150 de ml de vin roşu conţine 150 de calorii. Dar deseori savurăm mai mult de un pahar de vin. Vinul roşu este recomandat deseori chiar de către medici, însă consumat în cantităţi optime. Totuşi, cantitatea de calorii depinde întotdeauna de tipul vinului.

Aceeaşi cantitate de vin alb însă conţine în jur de 100 de calorii. Vinurile cele mai bogate în calorii sunt de regulă cele care conţin cea mai mare concentraţie de alcool.

Cate calorii are un pahar de vin alb dulce?

Vin slab alcoolizat sau vinul dulce. Un  pahar de 160 ml de vin alb dulce cu 6-9 alc/vol conține aprox 111 – 147 calorii.

  • Vin puternic alcoolizat conține  aprox177-213 calorii.
  • Vinul alb sec conține intre 107 și 143 calorii.

Beverley Blanning, autoarea cărților „Wine Tasting” și „Biodynamics in Wine” ne recomandă următoarea formulă pentru a calcula câte grame de alcool sunt într-un pahar de vin, prin următoarea formulă: Cantitatea (ml) x alcool (ALC. %) x 8                 

Rezultatul  va fi înmulțit cu cifra 7 (la vinurile seci), respectiv cifra 8 (la vinurile demiseci), 9 (la vinurile demidulci) și 10 (la vinurile dulci) pentru a identifica conținutul aproximativ de calorii pentru un pahar de vin.

Odată ce știi câte calorii are un pahar, îți va fi și mai ușor să afli câte calorii are o sticlă de vin, asta în cazul în care dorești să afli aceste informații.

Sigur, vinul trebuie consumat cu moderație,de preferat alături de prieteni sau familie.

Cate calorii are un pahar de vin. Autor: Marilena Bratan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button