Calendarul chinezesc al sarcinii

Calendarul chinezesc al sarcinii

Calendarul chinezesc al sarcinii, cunoscut și sub numele de “Calendarul chinezesc al nașterilor”, este un instrument tradițional chinezesc folosit pentru a determina sexul copilului în funcție de data conceperii și de vârsta mamei. Conform tradiției chinezești, există o legătură între data nașterii și caracterul și personalitatea copilului.

Calendarul chinezesc al sarcinii a fost folosit pentru prima dată în timpul Dinastiei Qing (1644-1911), dar există dovezi care sugerează că a fost folosit și înainte de aceasta perioadă. În prezent, este încă larg utilizat în China și în alte țări asiatice pentru a determina sexul copilului și pentru a planifica nașterea.

marketing medical
Calendarul chinezesc al sarcinii 7

Citeste si: Când devine durerea de cap motiv de îngrijorare?

Cum funcționează calendarul chinezesc al sarcinii?

Calendarul chinezesc al sarcinii este bazat pe ciclurile lunare chinezești și se bazează pe două variabile principale: vârsta mamei la momentul conceperii și luna lunară chineză în care a avut loc concepția. Fiecare an chinezesc este asociat cu unul dintre cele 12 animale ale zodiacului chinezesc (șobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie, maimuță, cocos, câine și porc).

Pentru a folosi calendarul chinezesc al sarcinii, trebuie să cunoașteți data nașterii și data conceperii. Folosind aceste date, puteți consulta tabelul calendarului chinezesc al sarcinii pentru a afla sexul copilului pe care îl așteptați.

Acesta este un exemplu simplificat al calendarului chinezesc al sarcinii:

  • Identificați luna lunară chineză în care a avut loc concepția.
  • Identificați vârsta mamei la momentul conceperii în luna lunară chineză corespunzătoare.
  • În tabelul calendarului chinezesc al sarcinii, intersectați luna lunară și vârsta mamei pentru a afla sexul copilului.

Este important de menționat că, deși calendarul chinezesc al sarcinii are o rată de succes relativ ridicată în determinarea sexului copilului, acesta nu este 100% precis și nu ar trebui să fie folosit ca singura metodă pentru a determina sexul copilului. Există multe alte factori care pot influența sexul copilului, cum ar fi genetica și alte condiții medicale.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că calendarul chinezesc al sarcinii este bazat pe calendarul lunar chinezesc și nu pe calendarul solar gregorian utilizat în majoritatea țărilor de astăzi. Prin urmare, există unele diferențe în ceea ce privește datele și lunile corespunzătoare.

Calendar chinezesc sarcina

Incearca si: