Alimentatie sanatoasa
In trend

Ce sunt alimentele certificate ecologic și de unde se pot achiziționa?

Ce sunt alimentele bio și de unde se pot achiziționa? Suntem din ce în ce mai atenți la produsele pe care le cumparăm și aici vorbim de produsele alimentare care ne dorim să fie prietenoase cu mediul și implicit bune pentru sănătatea noastră.

Insă lucrurile nu stau deloc bine, mai ales atunci când alegem să citim etichetele produselor. Pe majoritatea produselor din comert, vom vedea cu siguranță adăugate o serie de adaosuri, coloranți și substanțe care pot dăuna grav sănătății.

Tendința în crestere este de a ne îndrepta atenția înspre alimentele bio (ecologice sau organice) care ne garantează, incepand cu semintele care nu sunt modificate genetic, continuand cu lipsa oricăror pesticide si îngrasaminte chimice din sol si terminand cu calitatea produsului final, că nu vom inghiti niciun element toxic.

Asta înseamnă că o cultură certificată ecologic creste într-un sol sănătos, că se produce în cantități mai mici, dar calitatea producției este una superioară.

Iată câteva din beneficiile produselor alimentare ecologice:

  • fiind crescute cu îngrășăminte naturale (compost), gustul va face diferența. Aceste produse sunt savuroase și au o aromă aparte.
  • daunătorii sunt înlăturați în mod natural (buruienile prin plivit, de multe ori, manual).
  • aceste plante cresc natural în mediul lor specific, fără a fi forțate să se dezvolte mai repede.

Unul dintre magazinele pe care vi le recomandăm, pe încercate, este e-natura.ro unde găsiti ceaiuri, alune de pădure, făinuri, muștaruri și cereale certificate eco, toate produse local, în Romania. Și, în plus, fiind o afacere socială, 100% din profitul lor merge către amenajarea de spatii de învățare în aer liber pentru școlile din Romania.

Daca-ți place să te răsfeți și să te relaxezi cu o cană de ceai în mană, îți recomandăm oricare dintre ceaiurile bio care sunt în ambalaje prietenoase cu natura. Le găsiti aici – Ceaiuri și cafele naturale (e-natura.ro)

Dacă ești un gourmet și-ți place să te răsfeti cu produse artizanale pe care nu le găsești peste tot, îți recomandăm muștarurile bio (Sosuri (e-natura.ro)

Și dacă te decizi să „prăjitureșți”, orice alegi să faci, nu uita că făina este principalul ingredient care dă savoare preparatelor tale.

Faina integrală de spelta – cultivată de secole dar mai puțin folosită în Romania, conține substanțe nutritive precum magneziu, fibre, proteine și multe alte ingrediente care au beneficii extraordinare. Gustul desăvârșit care aduce a nucă proaspăt prăjită, o situează în topul preferințelor noastre. Făină integrală de Spelta eco produs romanesc

Făina integrală de secară este net superioară făinii clasice deoarece conține substanțe nutritive și multe fibre, pe lângă magneziu, fosfor și o serie de vitamine din categoria B-urilor.  Făină integrală de Secară eco produs romanesc

Iar dacă vrei să faci pâine în casă, nimic nu e mai potrivit decât făina integrală „Amestec pentru pâine” creat special pentru a o pâine perfectă. Făină integrală ”Amestec pentru Pâine” eco produs romanesc

Toate alimentele bio sunt sănătoase, ne garantează un gust bun și ingrediente de înaltă calitate. Cu atât de multe recomandări bune, tot ce trebuie să faci este să te decizi ce  bunătăți pui în coșul de cumpărături.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button