Alimentatie sanatoasa

20 de beneficii uimitoare ale laptelui de capră

Laptele de capră beneficii uimitoare pentru organism. De departe cel mai apropiat ca și compoziție de laptele uman. Fiind un excelent agent de metabolizare, stimulează utilizarea mineralelor precum fierul, magneziul, calciul și fosforul. Supranumit și “elixirul sănătății copiilor”, acest aliment este hrănitor și are multiple beneficii pentru sănătate.

Hipocrate descria laptele de capră ca fiind *un lichid miraculos*. In egiptul antic, însă era un adevărat ritual de frumusețe îmbăierea în lapte de capră. Era considerat un elixir al tinereții veșnice. Cleopatra era cea care strălucea  de frumusețe, datorită obiceiului de a face frecvent baie după fiecare masă baie în care era pus lapte de capră și miere. De atunci a rămas laptele de capră, un etalon în îngrijirea pielii.

Articol recomandat: Masca medicală, mod de utilizare, prețuri, avantaje împotriva virușilor și infecțiilor

Laptele de capră este gras și puțin dulce la gust, cu miros specific.

Un pahar de lapte de capră conține:

 • 13,5% din necesarul de vitamina B5 – care ne ajută în combaterea oboselii
 • 11% din necesarul de biotină – ideal pentru refacerea supleții pielii și a părului
 • 25,5% din necesarul de fosfor – ajutor pentru oase puternice
 • 18% din necesarul de potasiu

Laptele de capră beneficii – Pentru că, conținutul de colesterol este mic, laptele de capră pare să fie o alegere excelentă în alimentația celor care suferă de diabet sau cei cu probleme cardiace.  10 lucruri despre tensiunea arteriala – Dr. Vasi Radulescu.

20 de beneficii uimitoare ale laptelui de capră

Laptele de capră beneficii:

 1. Are proprietăți antiinflamatorii

Laptele de capră poate declanșa răspunsuri imune în organismul uman, iar acest lucru ajută la combaterea unor inflamații. Aceste rezultate fabuloase sunt puse pe baza  compușilor săi, numiți oligozaharide, care pot ajuta la tratarea bolii inflamatoare intestinale.

2. Consumul de laptede capră accelerează procesul de metabolizare a fierului în organism.

3. Are un conținut scăzut de grăsimi și un nivel ridicat de proteine și aminoacizi esențiali.

4. Sursa bogată de magneziu.

Magneziu este indispensabil corpului uman și un mineral benefic inimii. El ajută la menținerea regulată a frecvenței bătăilor inimii și previne formarea cheagurilor de sânge. Plusul de vitamia D, este un alt element care se îmbină armonios într-un  *cocktail* plin de elemente  esențiale pentru sănătatea inimii.

5. Are un conținut ridicat de calciu și ajută la întărirea oaselor

Laptele de capră beneficii pentru intarirea oaselor. Pe lângă conținutul ridicat de calciu, în structura acestuia s-a descoperit și importante rezerve de vitamina D, un alt element care ajută  la absorbția calciului. Laptele de capră a fost utilizat cu success în rândul pacienților care sufereau de osteoporoză sau artrita reutmatoidală. Deasemenea previne demineralizarea oaselor și îmbunătațeste rezistența acestora.

6. Laptele de capră beneficii pentru sistemul imunitar

7. Laptele de capră beneficii în cancerul mamar.

Studiile au demonstrat, că femeile care au consumat  mai mult lapte de capră au avut forme mai puțin grave, iar menopauza a întârzîiat considerabil. Acest lucru se datorează, de fapt conținutului ridicat de calciu pe care îl are acest fel de lapte.

8. Oferă mai multă energie

Laptele de capră conține ribovlavina, o vitamina din grupa B-urilor, foarte importantă în producerea energiei.

9. Oferă protectie cardiovasculară.

Laptele contine potasiu, un mineral esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale și pentru sănătatea inimii.

10. Oferă imunitate naturală în cazul anemiei

11. Combate stările depresive

Laptele de capră oferă mai multă energie, combate migrenele și ajută în cazul oboselii și a stres-ului.

12. Reglează nivelul hormonilor din organism

13. Laptele de capră beneficii multiple pentru aparatul respirator

Chiar Hipocrate recomanda cura de lapte de capră, pentru suferinzii de afecțiuni pulmonare.Ulterior, studiile au demostrat că acesta are proprietăți antimucolitice deosebite.Previne răceala și ajută la vindecarea infecțiilor în cazul aparatului respirator.

16. Laptele de capră beneficii pentru bebeluși

Având o formulă ideală, atât de apropiată laptelui matern , la copii se recomandă consumul zilnic de lapte, însă diluat cu lapte de vacă.

Dacă administrăm copiilor foarte mici , este indicat ca laptele de capră sa fie diluat cu ceai de musetel. Vorbiți cu pediatrul, inainte de a administra copiilor acest tip de lapte. Deși are un miros specific și chiar pentru a fi mai plăcut la gust, se poate consuma, adăugând o lingură de miere.

17. Provoacă mai rar intoleranțe la lactoză

Laptele de capră are mai puțină lactoză și de aceea e mai ușor de consumat pentru cei care suferă de această afecțiune.

18. Este ușor digerabil.

Se pare că globulele de grăsime din lapte sunt mai mici și acest lucru face ca laptele să fie mai ușor de digerat.

19. Beneficii pentru sănătatea creierului

Laptele de capră fiind bogat în lipide poate reduce mult anxietatea.S-a descoperit că acest minunat aliment conține și acid linoleic, despre care se știe că influiențează dezvoltarea creierului.

20. Previne anemia

Nutriționiștii recomandă consumul regulat de lapte de capră și precizează că ar preveni anemia și redă organismului vitalitate și puterea de a lupta cu virușii, mai ales în sezonul rece.

Laptele de capră conține mult fier, astfel ajutînd la prevenirea anemiei.

Unii medici recomandă cura cu laptele de capră, preventiv mai ales după unele afecțiuni, când corpul este slăbit după boală.O cură trebuie să țină între 15-90 de zile.In acest timp se pot consuma câte două căni de lapte de capră proaspăt.

Crema Regeneranta cu Proteine din Lapte de Capra Colagen si Elastina - 200 ML
Crema Regeneranta cu Proteine din Lapte de Capra Colagen si Elastina – 200 ML. Click pentru detalii

Vezi produse de infrumusetare si ingrijire pe baza de lapte de capra – 32 de produse special alese pentru tine

Laptele de capră vs laptele de vacă. Asemănări și deosebiri

Sunt asemănări și deosebiri  importante între laptele de vacă și cel de capră.Enumerăm doar câteva diferențe semnificative din punct de vedere al gustului și al toleranței la gust:

 • Știm că laptele de capră conține mai puțină lactoză decât cel de vacă.
 • Proteina ce caracterizează cele două tipuri de lapte se numește cazeina.Pentru laptele de vacă, specific e cazeina alpha, iar pentru cel de capră este cazeina beta.
 • Datorită proporțiilor diferite de cazeină , unele personae alergice vor tolera mai bine laptele de capră.
 • Grăsimea laptelui de capră poate fi digerată mai rapid  decât cea a laptelui de vacă. Acesta conține un tip special de grăsimi care sunt absorbite direct în sânge.

Recomandări pentru laptele de capră

Ideal este să ne începem ziua cu o cană de lapte de capră împreună cu cereale sau biscuiți digestivi. Printr-un un mic dejun copios și sănătos asigurăm corpului aminoacizii esențiali, dar și o cantitate  semnificativă de fibre, lipide pentru transportul vitaminelor. Vei simți o senzatie de sațietate care va persista mult timp.

Cum putem integra  laptele de capră în alimentație?

Laptele de capră și fructele

Da, ai citit bine!Poți prepara un  smoothie delicios la care să adaugi și laptele miraculos. Noi am ales, special pentru tine

Rețeta cu lapte de capra Curcubeu în 3 culori

Pentru preparare folosim frunze verzi(de spanac, mentă, pătrunjel) și un fruct delicios pentru a echilibra gustul.Punem totul într-un blender și amestecăm. Apoi treptat se adaugă laptele pentru un plus de nutrienți. Iti recomandăm să folosești banane sau fructe dulci pentru ca  acest amestec sănatos, să aibe și un gust plăcut.

Dacă nicicum nu te impaci cu laptele de capră, îti propunem să îl folosești în prepararea alimentelor, de exemplu în clătite, unde trebuie să folosești o cantitate destul de consistentă de lapte.

Iată și rețeta noastră:

 • 750 ml lapte
 • 200 ml apa minerală
 • doua ouă
 • o lingură de ulei sau unt topit
 • făina pentru aluat

Ingredientele se amestecă împreună, până se obține o compoziție asemanătoare smântânii. Amestecul rezultat îl prăjim într-o tigaie de Teflon unsă în prealabil cu un pic de ulei. Clătitele se pot umple cu dulceață de fructe, ciocolată sau ce-ți poftește inima.

Cu atât de multe beneficii privind compoziția și conținutul optim de grăsimi, laptele de capră are întrebuințări multiple și în industria cosmetică dezvoltându-se tratamente revoluționare pentru ten si scalp.

Laptele de capra beneficii – Leac stravechi pentru afectiuni grave VIDEO

Laptele de capră beneficii uimitoare pentru organism – Autor: Marilena Bratan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button