Plante medicinale

6 beneficii ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie este un tip de ceai aromat cu aroma de flori de la planta de iasomie. Cel mai des acesta are la baza ceai verde, care ii confera multe beneficii consumului acestuia. Care sunt beneficiile si de unde puteti cumpara ceai de iasomie.

Exista mai multe motive care ne arata cat de benefic este consumul ceaiului de iasomie, printre care se numara si:

Ceai de iasomie beneficii

  1. Ceai de iasomie bogat in antioxidanti

Ceaiul de iasomie este încărcat cu compuși puternici pe bază de plante, cunoscuți sub numele de polifenoli.

Aceștia acționează ca antioxidanți în organismul uman și protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi. Exista studii care au demonstrat existenta unei corelatii dintre daunele radicalilor liberi cu bolile de inimă și mai multe tipuri de cancer.

Ceaiul de iasomie obținut din ceai verde este bogat în polifenoli numiți catechine. O catehină deosebit de puternică din ceaiul verde este galatul de epigalocatechină (EGCG), care a fost asociat cu multe beneficii, inclusiv scăderea în greutate și controlul îmbunătățit al zahărului din sânge, precum și sănătatea inimii și orale.

Mai mult, s-a demonstrat că catechinele din ceai verde precum EGCG au efecte antiinflamatorii și de scădere a lipidelor din sânge, ceea ce vă poate reduce riscul de boli de inimă.

  1. Ceai de iasomie ce promoveaza scaderea in greutate

Consumul de ceai de iasomie te poate ajuta să slăbești prin accelerarea metabolismului.

De fapt, o revizuire a mai multor studii sugerează că ceaiul verde – cea mai comună bază pentru ceaiul de iasomie – vă poate accelera metabolismul cu 4–5% și crește arderea grăsimilor cu 10–16%. În timp ce 4-5% pot părea nesemnificative, ar putea însemna arderea a 70-100 de calorii în plus pe zi.

Proprietățile de ardere a grăsimilor ale ceaiului de iasomie sunt legate de conținutul său de cofeină și polifenol EGCG. Acești compuși pot, de asemenea, să sporească reciproc efectele de ardere a grăsimilor.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de urzică pentru sănătate

  1. Ceai de iasomie cu efect protector pentru inima

Datorita continutului sau ridicat in polifenoli, consumul ceaiului de iasomie are un efect protector asupra miocardului. 

In studiile efectuate pe animale s-a observat cum polifenolii continuti in ceaiul de iasomie impiedica oxidarea LDL colesterolului (colesterolul rau), proces care creste riscul de boli cardiovasculare. LDL Colesterolul oxidat are un potential daunator deoarece este mult mai probabil sa se lipeasca de peretii vasculari si sa formeze placi ateromatoase, care va pot ingusta sau chiar infunda vasele de sange.

  1. Ceai de iasomie ce stimuleaza functia creierului
ceai de iasomie in cana
Consumul ceaiului de iasomie are mai multe proprietati care ar putea ajura la stimularea functiei cognitive. 

Pentru început, conține 15–60 mg de cofeină pe ceașcă (237 ml) — în funcție de cât timp se întinde ceaiul și de ce tip de ceai este folosit ca bază.

Cofeina stimulează sistemul nervos prin blocarea neurotransmițătorului inhibitor adenozină – o substanță chimică care furnizează semnale între creier și corp. În mod normal, adenozina ajută corpul să se relaxeze.

În plus, cofeina îmbunătățește activitatea creierului și ajută la eliberarea altor neurotransmițători care îmbunătățesc starea de spirit, cum ar fi dopamina și serotonina.

În mod colectiv, acest lucru vă face să vă simțiți mai alert și mai plin de energie și îmbunătățește memoria pe termen scurt.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de scorțișoară

Ceaiul de iasomie conține, de asemenea, aminoacidul L-teanină, care declanșează eliberarea acidului gamma-aminobutiric (GABA) – un neurotransmițător inhibitor care te pune într-o stare relaxată și atentă. Atunci când sunt luate împreună, L-teanina și cofeina par a fi mai eficiente în stimularea funcției creierului.

  1.  Ceai de iasomie ce poate proteja împotriva bolii Alzheimer și Parkinson

Ceaiul de iasomie este plin de polifenoli puternici, care vă pot reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer și Parkinson. În special, ceaiul de iasomie făcut din ceai verde are un conținut ridicat de EGCG, care poate suprima inflamația și poate neutraliza daunele radicalilor liberi – doi factori cheie asociați cu progresia bolii Alzheimer și Parkinson.

Exista studii care arată că EGCG oprește proteinele din creier să se plieze greșit și să se aglomereze, ceea ce ar putea reduce riscul de apariție a bolii Parkinson și Alzheimer, deoarece proteinele pliate greșit pot promova inflamația și pot deteriora nervii creierului.

  1.  Ceai de iasomie ce poate reduce riscul de diabet de tip 2

La nivel global, peste 422 de milioane de oameni sufera de diabet zaharat.

Diabetul de tip 2 este cel mai frecvent tip și apare atunci când corpul dumneavoastră nu poate folosi insulina în mod eficient. Insulina este un hormon care ajută la mutarea zahărului din sânge în celule.

Ceaiul de iasomie preparat din ceai verde poate reduce riscul de diabet de tip 2. Conține compusul EGCG, care vă poate ajuta corpul să folosească mai eficient insulina și să reducă nivelul zahărului din sânge. O analiză a 17 studii efectuate pe 1.133 de persoane a arătat că consumul de ceai verde a redus semnificativ glicemia și nivelul de insulină din sânge.

De unde cumparam ceai de iasomie

Diverse sortimente de ceai de iasomie pot fi cumparate din magazinul vegis.ro. Pe langa zecile de ceaiuri de iasomie, pe siteul vegis.ro beneficiati si de foarte multe produse cu pret redus.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button