Plante medicinale

Beneficiile ceaiului de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară este o băutură interesantă care poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate si de unde putem cumpara ceai de scortisoara.

Este făcut din scoarța interioară a arborelui de scorțișoară, care se ondulează în rulouri în timp ce se usucă, formând bețișoarele de scorțișoară recunoscute. Aceste bețișoare sunt fie înmuiate în apă clocotită, fie măcinate într-o pulbere care poate fi folosită pentru a face ceaiul.

Ceaiul de scorțișoară este plin de compuși benefici care pot oferi diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv sprijinirea pierderii în greutate, îmbunătățirea sănătății inimii, atenuarea crampelor menstruale și reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de urzică pentru sănătate

Beneficiile ceaiului de scortisoara

  1. Foarte bogat in antioxidanți

Ceaiul de scorțișoară conține o mulțime de antioxidanți, care sunt compuși benefici care vă ajută să vă mențineți sănătos. Antioxidanții luptă împotriva oxidarii cauzate de radicalii liberi, care sunt molecule care vă dăunează celulelor și contribuie la boli precum diabetul, cancerul și bolile de inimă.

Scorțișoara este deosebit de bogată în antioxidanți polifenoli. Un studiu care compară activitatea antioxidantă a 26 de condimente a raportat că scorțișoara este depășită doar de cuișoare și oregano.

  1. Reduce inflamația și poate îmbunătăți sănătatea inimii

Studiile recente sugerează că compușii din scorțișoară pot reduce markerii inflamației. Acest lucru poate fi extrem de benefic, având în vedere că se crede că inflamația este la rădăcina multor boli cronice, inclusiv bolile de inimă. Studiile raportează, de asemenea, că scorțișoara poate reduce tensiunea arterială, precum și nivelurile de trigliceride și colesterol la unele persoane.

În plus, scorțișoara poate crește nivelul de colesterol HDL (care reprezinta colesterolul bun), ceea ce ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin eliminarea excesului de colesterol din vasele de sânge.

Scorțișoara Cassia, în special, conține cantități mari de cumarine naturale, un grup de compuși care ajută la prevenirea îngustarii vaselor de sânge și oferă protecție împotriva cheagurilor de sânge. Cu toate acestea, aportul excesiv de cumarine poate reduce funcția hepatică și crește riscul de sângerare, așa că asigurați-vă că consumați scorțișoară cu moderație.

bete de scortisoara
Compușii găsiți în scorțișoară pot contribui și mai mult la scăderea nivelului de zahăr din sânge prin scăderea rezistenței la insulină, crescând astfel eficacitatea insulinei.
  1. Poate ajuta la controlul nivelului glicemiei

Scorțișoara poate oferi efecte antidiabetice puternice prin scăderea nivelului de zahăr din sânge (glicemiei). Acest condiment pare să acționeze într-o manieră similară cu cea a insulinei, hormonul responsabil pentru eliminarea zahărului din sânge și în țesuturi.

Scorțișoara poate ajuta, de asemenea, să încetinească descompunerea carbohidraților din intestin, prevenind creșterea nivelului de zahăr din sânge după mese.

Citeste si: Beneficiile ceaiului negru

  1. Ceai de scortisoara benefic in lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor

Scorțișoara are proprietăți puternice antibacteriene și antifungice. De exemplu, cercetările în eprubetă arată că cinnamaldehida, principala componentă activă a scorțișoarei, previne creșterea diferitelor bacterii, ciuperci și mucegaiuri.

Acestea includ bacteriile comune Staphylococcus, Salmonella și E.coli, care pot provoca boli la oameni. În plus, efectele antibacteriene ale scorțișoarei pot ajuta la reducerea respirației urât mirositoare și la prevenirea cariilor dentare.

  1. Poate reduce crampele menstruale și alte simptome ale sindromului premenstrual

Ceaiul de scorțișoară poate ajuta la ca unele simptome menstruale, cum ar fi sindromul premenstrual și dismenoreea, să fie mai suportabile.

Un studiu bine controlat a oferit femeilor 3 grame de scorțișoară sau un placebo în fiecare zi în primele 3 zile ale ciclului menstrual. Femeile din grupul cu scorțișoară au experimentat semnificativ mai puține dureri menstruale decât cele cărora li sa administrat placebo.

Există, de asemenea, dovezi că scorțișoara poate reduce sângerarea menstruală, frecvența vărsăturilor și severitatea greaței în timpul menstruației femeilor.

  1. Ceai de scortisoara ce reduce acneea

Studiile arata ca prin proprietatile antibacteriene ale scortisoarei, consumul de ceai de scortisoara poate contribui si in combaterea acneei.

  1. Ceai de scortisoara usor de adaugat in dieta dumneavoastra

Cum se prepara ceaiul de scortisoara

Ceaiul de scorțișoară este incredibil de ușor de făcut și de incorporat în dieta. Îl poți bea cald sau rece.

Cel mai simplu mod de a prepara această băutură este să adăugați pur și simplu 1 linguriță (2,6 grame) de scorțișoară măcinată la 1 cană (200 ml) de apă fiartă și să amestecați. De asemenea, puteți face ceai de scorțișoară înmuiând un baton de scorțișoară în apă clocotită timp de 10-15 minute.

Alternativ, pliculețele de ceai de scorțișoară pot fi găsite online sau la supermarketul local sau la magazinul de produse naturiste. Sunt o opțiune convenabilă atunci când aveți scurt timp.

Ceaiul de scorțișoară nu conține în mod natural cofeină, așa că poate fi savurat oricând pe parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat în mod special de efectele sale de scădere a zahărului din sânge, poate fi cel mai eficient să îl consumați în timpul meselor.

Recomandam cu toate increderea consumul acestui tip de ceai de scortisoara avand in vedere accesibilitatea cu care puteti sa il preparati si toate beneficiile legate in mod direct de acesta.

De unde putem cumpara ceai de scortisoara

Puteti cumpara ceai de scortisoara online, vezi peste 251 de rezultate cu ceaiuri si produse pe baza de scortisoara

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button