Ceai de Papadie beneficii. Poate fi principalul dușman al unui proprietar de casă priceput la gradinarit, dar păpădiile nu sunt lipsite de calitățile lor răscumpărătoare. De fapt, aceste „buruieni” sunt utilizate în mod obișnuit în medicina populară și au fost de ceva timp.
Tipuri de ceai de papadie
Când oamenii vorbesc despre ceaiul de păpădie, ei vorbesc în mare măsură despre una dintre cele două băuturi diferite: o infuzie din frunzele plantei sau una făcută din rădăcini de păpădie prăjită.
Ambele sunt considerate sigure și sunt utilizate într-o varietate de scopuri, pentru beneficiile care le prezinta.
Citeste si: Ceai de Cimbru – 5 beneficii pentru o sanatate de fier
Ceai de papadie beneficii
1. Reduce greutatea prin eliminarea apei
Dacă vă simțiți balonat, ceaiul de păpădie ar putea oferi o ușurare, deoarece acționează ca un diuretic și crește producția de urină. Un studiu a arătat o creștere a producției de urină după două porții de 1 cană de ceai de păpădie făcută din frunzele plantei.
2. Promoveaza sănătatea ficatului
Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.
Aceasta înseamnă că ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea ajuta la detoxifierea ficatului, poate ajuta la problemele pielii și ochilor și ameliorează simptomele bolii hepatice.
Un studiu din 2017 sugerează că polizaharidele din păpădie pot fi într-adevăr benefice pentru funcționarea ficatului.
3. Poate acționa ca un înlocuitor natural al cafelei
Este posibil să găsiți acest produs din rădăcină de păpădie pregătită în prealabil la magazinele locale de produse naturiste, dar îl puteți, de asemenea, să culegeți și să îl faceți din propriile păpădii, netratate cu insecticide, din varietatea de gazon.
Rădăcinile plantelor tinere de păpădie sunt prăjite până la o culoare maro închis. Apoi, după ce a fost înmuiat în apă fierbinte și strecurat, poate fi savurat ca înlocuitor de cafea.
4. Ar putea exista asemănări între păpădie și medicamentele pentru slăbit?
Un studiu recent coreean sugerează că păpădia ar putea avea efecte similare asupra organismului ca medicamentul pentru pierderea în greutate Orlistat, care acționează prin inhibarea lipazei pancreatice, o enzimă eliberată în timpul digestiei pentru a descompune grăsimile.
Citeste si: Febra – 17 lucruri de stiut
Testarea impactului extractului de păpădie la șoareci a dezvăluit rezultate similare, determinând cercetătorii să recomande studii suplimentare asupra posibilelor efecte anti-obezitate ale păpădiei.
5. Ceaiul de păpădie poate calma afecțiunile digestive
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive asupra sistemului tău digestiv, deși multe dintre dovezi sunt anecdotice. În trecut, a fost folosit pentru a îmbunătăți apetitul, pentru a calma afecțiunile digestive minore și, eventual, pentru a ameliora constipația.
Un studiu efectuat prin administrarea de ceai de papadie, dimineata, inainte de micul dejun, a dus la imbunatatirea tractului gastrointestinal la persoanele care aveau probleme cu reglarea apetitului si constipatia.
6. Ar putea avea aplicații viitoare împotriva cancerului
Recent, rădăcina de păpădie a fost studiată pentru potențialul său de combatere a cancerului, iar până acum rezultatele par promițătoare.
Un studiu canadian a arătat că extractul de rădăcină de păpădie induce moartea celulară în celulele melanomului fără a afecta celulele necanceroase. O altă sursă de încredere a arătat că face același lucru cu celulele canceroase pancreatice. Deci, prin aceste proprietati ar putea fi de un real folos pentru pesoanele care sufera de cancer de piele sau pancreas.
7. Ceai de papadie beneficii – Poate ajuta la prevenirea infectiilor urinare
Rădăcinile și frunzele de păpădie pot ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Se crede că această combinație funcționează din cauza compușilor antibacterieni și a urinării crescute asociate cu păpădia.
8. Ceai de papadie beneficii – Este foarte hrănitor
De la rădăcină la floare, păpădia este plante extrem de hrănitoare, încărcate cu vitamine, minerale și fibre. Verdețurile de păpădie pot fi consumate gătite sau crude și sunt o sursă excelentă de vitamine A, C și K.
De asemenea, conțin vitamina E, acid folic și cantități mici de alte vitamine B. În plus, păpădia furnizează o cantitate substanțială de mai multe minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu.
Rădăcina păpădiei este bogată în carbohidrați inulină, un tip de fibră solubilă găsită în plante care susține creșterea și menținerea bacteriilor intestinale sănătoase în tractul digestiv.
Rădăcina de păpădie este adesea uscată și transformată în ceai, dar o puteți mânca și întreagă, așa cum faceți cu alte rădăcinoase.
Prezentand toate beneficiile de mai sus, papadia este cu adevarat o planta foarte valoroasa, mai ales datorita accesibilitatii acesteia.
Este foarte raspandita, fiind considerata de multi o buruiana, dar prin culegere si pregatire poate fi folosita pentru prepararea unui ceai cu adevarat gustos si plin de sanatate.
Ceai de Papadie beneficii pentru o sanatate de fier. Autor: Dr. Mirela Cosma, medic primar generalist