Plante medicinale

Ce boli tratezi cu ceai de paducel?

Păducelul este un arbust ce face parte din familia Rosaceae, cu flori albe și fructe roșii. Având un gust amar, dar cu un miros plăcut. Din el se obțin extracte care sunt folosite la ameliorarea tulburărilor legate de probleme cardiace. Se întâlnește cu precădere în Europa Centrală, dar poate fi folosit și în Asia de Sud-Vest. In rândurile ce urmează poți descoperi ce boli tratezi cu ceai de paducel.

Citeste si: Psoriazis. Cum arată, cât de grav este și cum se tratează?

Articolul continua mai jos

Acest arbust are o cantitate bogată în bioflavnoide, în antocianidine și polifenoli, în proantocianidine și amine biogene cardiotonice. Face parte din familia trandafirului și este un puternic diuretic, ce are propietăți multiple.

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate

Ceai de paducel beneficii

Remediu pentru hipertensiune arterială și colesterol

Datorită flavonoidelor și ingrendientelor active pe care le conține păducelul, ceaiul are propietatea de a îmbunătăți funcția cardiovasculară. Iar în același timp ușurează tensiunea din vasele de sânge și artere. Echilibrează colesterolul și previne atacurile de cord, precum și accidentele vasculare cerebrale.

Ameliorarea stărilor de anxietate

Anxietatatea este o stare cu care cu toții ne-am confruntat măcare o dată. De cele mai multe ori nu ne-am dorit să apelăm la pastile, însă nu am fi spus niciodată ”nu” unui remediu pe bază de plante. Este bine de știut că ceaiul de păducel este un remediu pentru stările de anxietate, de stres cronic, dar și de depresie, întrucât crește nivelul de oxigen din sânge.

Remediu pentru prevenirea indigestiei

Ceaiul de păducel ajută organismul să descompună grăsimile, fiind util în momentele în care mesele noastre sunt bogate în grăsimi. Cu acțiune diuretică, acesta elimină apa din organism.

Nutrienții specifici păducelului sporesc fluxul urinei și al excreției.

Remediu pentru durerile în piept

Durerea în piept reprezintă o senzație neplăcută ce poate fi un rezultatul unor afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii de-a lungul unor experimente realizate, au descoperit că ceaiul de păducel poate ameliora rapid durerea în piept. Poate fi folosit atât preventiv, cât și ca tratament.

Remediu pentru insomnie

Stresul cotidian, planurile mărețe pe care ni le propunem, sarcinile pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit adesea pot fi foarte stresante. Și pot avea un efect negativ asupra somnului nostru, care este alungat de către stres. Pe lângă exerciții de relaxare pe care le putem face, putem adăuga în obiceiurile noastre și o cană cu ceai de păducel.

Îmbunătățește nivelul de energie

Ceaiul de păducel are un conținut divers de minerale și ingrediente, motiv pentru care el este ales de multe persoane spre a fi consumat dimineața. Fiind un înlocuitor al cafelei, dar care de altfel nu conține cofeină. Reduce parțial celulita și poate fi combinat cu alte ceiurui în curele de slăbire.

Ușurează simptomele de menopauză

Femeile aflate în perioada de menopauză pot consuma ceai de păducel cu scopul de calma stările specifice: bufeuri, transpirație, fluctuații ale apetitului, stări de agitație și nervozitate și etc.

Ceai de paducel contraindicații

Deși are numeroase beneficii, ceaiul de păducel are și contradicții de care trebuie să ținem cont. Dar mai ales dacă ne aflăm într-una dintre aceste situații.

Pacienții care urmează un tratament pentru tensiune arteriale, nu trebuie să consume ceai de păducel. Efectele tratamentului pot fi influențate de el.

Femeile însărcinate nu au voie să consume ceai de păducel pentru că poate afectat. Dar în aceeși categorie întră și pacienții care suferă de cardiopatii valvulare sau edeme cardiace.

Persoanele care observă anumite reacții adverse la ceai de paducel trebuie să înceteze imediat consumul ceaiului de păducel.Printre cele mai frecvente reacții de ceai de păducel regăsim:

  • Stare de greață
  • Dureri de cap
  • Palpitații
  • Stare de amețeală

Cum prepari ceai de păducel?

Ceaiul de păducel se se prepară puțin diferit, se fierbe o lingură de păducel uscat cu două căni de apă, timp de 15 minute. Apoi se strecoară și se consumă cald sau rece după preferințe.

Articole asemanatoare

Back to top button