Incrustațiile dentare –  mai bune decât plombele? Află de la Dr. Marana!

main-photo-incrustatii-dentare-Dr.-Marana

Până nu demult, în cazul dinților extrem de afectați de carii, medicii stomatologi optau pentru eliminarea dintelui avariat. Ba mai mult, în generația părinților noștri, era o procedură general acceptată înlocuirea tuturor dinților naturali cu o proteză în cazul în care repararea acestora era ori mult prea complicată și costisitoare, ori imposibilă. Din fericire, medicina a evoluat. Astăzi, există plombe, dar și incrustații dentare. Află totul despre avantajele incrustațiilor dentare de la Dr. Marana!

Ce sunt incrustațiile dentare?

marketing medical
Incrustațiile dentare –  mai bune decât plombele? Află de la Dr. Marana! 6

Practic, incrustațiile dentare sunt o variantă mult mai estetică și mult mai eficientă la clasicele plombe.

Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice de un nivel estetic ridicat care nu doar că seamănă extrem de bine cu aspectul dinților naturali, însă sunt și personalizate pentru fiecare pacient în parte. Incrustațiile dentare sunt lucrate la comandă, pe bază de amprentă dentară.

Așadar, aceste incrustații nu doar că arată ca un dinte natural, dar arată ca dintele TĂU natural. Diferența principală dintre incrustațiile dentare și plombe este că materialul utilizat nu conține metale.

Totuși, materialul folosit pentru incrustații este de o calitate ridicată și de o rezistență uimitoare (ionomeri de sticlă sau compozite fotopolimerizabile).

Câte tipuri de incrustații dentare există?

Incrustațiile dentare –  mai bune decât plombele? Află de la Dr. Marana! 1
Incrustațiile dentare sunt de trei tipuri, în funcție de locul în care trebuie aplicat materialul.

  1. În cazul în care, din cauza unei carii, ați pierdut mare parte din interiorul dintelui, însă exteriorul este intact, incrustația dentară poartă numele de Incrustație Inlay. După ce îndepărtează leziunile provocate de carii, medicul stomatolog ia amprenta dintelui și o trimite la laborator. În laborator se creează incrustația dentară care se va potrivi perfect în spațiul curățat. Astfel, incrustația dentară va face ca dintele să fie și să arate din nou sănătos.
  • În cazul în care dintele este afectat de carii la suprafață, în cele patru puncte mai înalte ale dintelui, medicul stomatolog va decide dacă este nevoie de o incrustație inlay sau de o Incrustație Onlay. Această decizie se ia, de cele mai multe ori, în funcție de cât dinte sănătos mai există (sau nu) în zona afectată. Apoi, medicul dentist va lua amprenta și o va trimite la laborator. În cele din urmă, veți primi incrustația personalizată pentru dintele vostru. Veți putea să vă bucurați din nou de zâmbetul frumos de altă dată!
  • În situația în care dintele este complet afectat, dar rădăcina este încă sănătoasă, se va realiza o coroană dentară. Procesul este la fel ca și pentru celelalte tipuri de incrustații dentare: medicul stomatolog va curăța toată zona afectată, va lua amprenta dintelui și o va trimite laboratorului. Apoi, modelul realizat va fi aplicat pe rădăcina sănătoasă.
tipuri de incrustatii dentare

Estetică dentară București și Ilfov – Dr. Marana

La cabinetul stomatologic Dr. Marana din București, punem semnul egal între dinți sănătoși și dinți frumoși. Noi înțelegem perfect că, pentru a te simți bine în pielea ta, ai nevoie atât de sănătate, cât și de un zâmbet perfect.

De aceea, pacienții cabinetului de stomatologie și estetică dentară Dr. Marana se bucură de servicii de top care le redau sănătatea danturii, plus zâmbetul demn de Hollywood.

Echipa Dr. Marana are experiență extinsă în tot ce înseamnă fațete dentare, albire dentară, chirurgie dentară, endodonție, implantologie, ortodonție și alte servicii stomatologice pentru adulți și copii în Bucuresti și Ilfov.

De asemenea, îți respectăm timpul și îți oferim posibilitatea de a te programa online. Te așteptăm la cabinetul stomatologic Dr. Marana din București, întotdeauna cu mare drag!

Surse foto:

  • wikipedia.com
  • davalosybalboa.com
  • unmedicare.com
Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share