Cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți? Un articol marca Dr. Tes

cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți - Dr. Tes_

Mintea copiilor funcționează ca un burete uscat așteptând să absoarbă orice strop de informație care vine din jur. Totuși, atunci când îți propui să îl înveți pe micuț să se spele pe dinți, trebuie să ai în vedere faptul că această activitate s-ar putea să nu îl fascineze la fel de mult ca altele. Până la urmă, este o activitate destul de plictisitoare.  Așadar, cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți? Află din acest articol marca Dr. Tes!

Cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți?

Cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți? Un articol marca Dr. Tes 1
Este important să găsești o modalitate de a face această activitate mai plăcută pentru el, mai interesantă și care să îi capteze atenția cel puțin pentru următoarele două minute.

marketing medical
Cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți? Un articol marca Dr. Tes 9

Înainte de a trece efectiv la curățarea dinților, poți să îi exemplifici cu o periuță de dinți pe coaja unui ou ce înseamnă mișcarea corectă (mișcarea rotativă) și ce înseamnă mișcare incorectă (mișcarea sus-jos). Explică-i copilului faptul că trebuie să fie responsabil cu dinții săi, pentru că aceștia trebuie să fie sănătoși toată viața.

De asemenea, explică-i și că o mișcare sus-jos ar putea să îi rănească gingiile și că, din acest motiv, mișcarea rotativă este cea mai indicată.

Idei de jocuri pentru a învăța copilul să se spele pe dinți

Cum învățăm copilul să se spele corect pe dinți? Un articol marca Dr. Tes 2
Ține minte că orice început este ceva complet nou pentru copil și că tu ești persoana de încredere care, în mintea lui, are răspunsul la orice întrebare.

Ai răbdare cu copilul și încearcă să îi răspunzi la fiecare întrebare legată de igiena dinților. Dacă primele sale experiențe în spălatul dinților sunt negative, cel mic ar putea să își piardă interesul și răbdarea și va fi greu să îl faci să îl intereseze din nou acest subiect.

Înceacă să faci un joculeț cu el: puteți denumi fiecare dinte în parte și îl poți provoca să țină minte toate numele. Data următoare când vă spălați pe dinți împreună, va trebui să îți spună din nou toate numele.

Copiii adoră întotdeauna o provocare, însă să auzi atâtea nume de două ori pe zi s-ar putea să te obosească pe tine.

Dacă nu ești încărcat cu îndeajuns de multă răbdare, puteți să faceți o întrecere de tipul cine își spală mai bine dinții și cine a spălat fiecare dinte în parte. Începeți amândoi dintr-un capăt și mergeți pe fiecare dinte până în celălalt capăt.

Trebuie să ai mare grijă să spele fiecare dinte în parte, pentru că, de cele mai multe ori, copiii nu spală în adâncimea gurii, ci doar pe partea din față a dinților din față. Așa că, în ciuda faptului că și tu îți speli dinții în același timp, fii atent la ce face cel mic și îndrumă-l.

Dă-i îndemnuri pozitive și felicită-l când face o treabă bună. De asemenea, nu uita că pe copii trebuie să-i lași să câștige orice astfel de competiție, dacă îți dorești să rămână fascinați de joculeț.

Din când în când, înlocuiește joculețul cu un altul, ceva ce vă place vouă, sau cu un cântecel. Dacă nu dorești să îi dai periuța să încerce direct el singur, după ce i-ai arătat pe coaja de ou, poți să îi periezi tu dinții timp de câteva zile.

La vârste fragede, copiii învață cel mai bine prin imitare. Poți să îi pui o scăriță sau un scăunel mai înalt în fața oglinzii și să te poziționezi în spatele lui, astfel încât copilul să poată observa modul în care îi cureți fiecare dințișor în parte.

Dacă micuțul nu reușește să se concentreze sau nu este facinat de această activitate ori îi vine greu să se obișnuiască cu senzația de corp străin pe dinți, încearcă să folosești sistemul de recompense.

Copiii reacționează foarte bine la acest sistem pentru că sunt atrași de ideea de competiție și, mai ales, de premiu.

Îi poți promite o plimbare în parc a doua zi sau orice altceva îi place, însă ai grijă ce promisiuni faci. Un copil nu te va lăsa niciodată să uiți o promisiune.

Dr. Tes – medicul stomatolog din București pe placul celor mici

Alături de spălatul dinților de cel puțin două ori pe zi, este important să îl obișnuiesti pe cel mic și cu controalele periodice la dentist. Știm, toți copiii au o frică instinctivă de orice adult cu halat alb. Nu va fi ușor.

Totuși, copiii vin cu plăcere la control la cabinetul stomatologic Dr. Tes din București. De ce? Pentru că sunt întâmpinați cu un zâmbet sincer și cu mult calm.

Li se explică procedurile într-un mod fascinant pentru ei, ca o poveste. Copiii se simt la Dr. Tes mici eroi care trebuie să îl învingă pe zmeul cel rău ce vrea să le strice dințișorii. Iar Dr. Tes, medicul dentist pentru copii și adulți în București, devine cea mai bună prietenă a lor și un aliat de încredere!

În plus, la Dr. Tes beneficiezi de cele mai prietenoase tarife, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Te poți programa online și te poți baza pe profesionalismul întregii echipe. Recomandăm cabinetul de stomatologie Dr. Tes din București!

Surse foto:

  • foxkidsdentistry.com
  • innovativepediatricdentistry.com
  • completesmiledental.com.au
Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share