Preventie

Ce este un pulsoximetru, cum se folosește și de unde îl cumpărăm?

Cum stim care este cel mai bun pulsoximetru? Pulsoximetru pentru deget este un aparat  noninvaziv,  special proiectat pentru a măsura saturația de oxigen din sânge. Persoanele cu afecțiuni respiratorii sau cardiovasculare, sugarii foarte mici, și persoanele cu unele infecții pot beneficia de pulsoximetru pentru deget.

În acest articol, ne-am propus să explicăm  la  ce folosește un pulsoximetru de lucru și  ce informații furnizează acest aparat atunci când este utilizat.

Cum alegi cel mai bun pulsoximetru
Pulsoximetre sunt acum disponibile pe scară largă. Astfel le pot folosi și unele persoane fără factori de risc specifici.

Articol recomandat: Masca medicală, mod de utilizare, prețuri, avantaje împotriva virușilor și infecțiilor

Ce este pulsoximetru pentru deget?

Fiecare sistem și organ din organism are nevoie de oxigen pentru a supraviețui. Fără oxigen, celulele încep să se deterioreze și în cele din urmă mor. Moartea celulelor poate provoca simptome severe și în cele din urmă duce la insuficiență la nivelul organelor.

Organismul transportă oxigenul către organe prin filtrarea acestuia prin plămâni. Plămânii distribuie apoi oxigenul în sânge prin proteine hemoglobinei în celulele roșii din sânge. Aceste proteine furnizează oxigen restului corpului.

Ce măsoară pulsoximetrul pentru deget?

Pulsoximetrul măsoară procentul de oxigen din proteinele hemoglobinei, numit saturație de oxigen. Saturația oxigenului indică de obicei cât oxigen ajunge la organe.

Nivelurile normale de saturație a oxigenului sunt între 95 și 100 la sută. Nivelurile de saturație a oxigenului sub 90% reprezintă un deficit. Aceste valori sunt considerate anormal de mici și poate fi  cazul  de urgență clinică.

Pulsoximetrele sunt dispozitive care pot fi atașate la un deget, la o încheietură, la un picior sau la orice altă zonă în care dispozitivul poate citi fluxul sanguin.

Articol recomandat: Igienizanții pentru mâini cu alcool 70% de la Farmec acum disponibili pentru comandă

Din ce motive poate poate scădea saturația oxigenului?

 • infecții cum  ar fi pneumonia
 • boli cum ar fi cancerul pulmonar și infecțiile pulmonare
 • inhalarea substanțelor chimice otrăvitoare
 • insuficiență cardiacă sau antecedente de infarct miocardic
 • reacții alergice
 • anestezie generală
 • apneea

Pulsoximetria folosește raze de lumina (led) pentru a estima saturația de oxigen din sânge, comparand valoarea hemoglobinei purtătoare de oxigen cu cea fără oxigen.

De exemplu, atunci când un pulsoximetru este atașat pe un deget, o parte a clipului strălucește lumina, iar cealaltă parte o detectează.

Cantitatea de lumină absorbită de sânge indică saturația oxigenului. Un pulsoximetru nu măsoară direct saturația oxigenului, ci utilizează o ecuație complexă și alte date pentru a estima nivelul exact.

Care sunt beneficiile unui pulsoximetru pentru deget?

Pulsoximetrele sunt utile pentru persoanele care trebuiesc monitorizate atent și care sunt predispuse la fluctuații, datorită unor infectii cum este și cea cu virusul Sars Cov 19, boală care afectează saturația oxigenului în organismul uman.

Recent unul dintre cei mai renumiți medici americani a recomandat ca acest aparat să nu lipsească din casă. Așa cum avem termometrul, un pulsoximetru este de un real folos mai ales în aceste vremuri.

Iată ce ne spune acest medic: “Persoanele care suferă de tuse, oboseală și febră ar trebui să aibe la îndemână un pulsoximetru, chiar dacă nu au făcut testul pentru coronavirus”.

Se pare că în  cazul  persoanelor afectate de Covid 19, nivelul de oxigen poate să scadă la un nivel critic, într-un interval de timp foarte scurt.

Observațiile medicilor arată că această pneumonie cauzată de Sars Cov 19 se manifestă înainte cu câteva zile înainte ca pacienții să manifeste dificultăți de respirație.

De exemplu, un pulsoximetru pentru deget ar putea recomandat pentru a monitoriza nivelul de saturație de oxigen pe timp de noapte pacienților  cu apnee de somn sau cei cu  sforăit sever.

Pulsoximetru pentru deget poate oferi, de asemenea, feedback cu privire la eficacitatea intervențiilor respiratorii,  cum ar fi terapia cu oxigen.

Unii medici folosesc pulsoximetrele pentru a evalua siguranța activității fizice la persoanele cu probleme cardiovasculare sau respiratorii, sau poate recomanda ca o persoană să poartă  un pulsoximetru  în timpul unor exerciții fizice de recuperare. Un medic poate folosi, de asemenea, pulsoximetru ca parte a unui test de stres.

Unele spitale folosesc, pulsoximetrele pentru pacienții deosebit de vulnerabili sau în stare critică.

Sugarii din unitățile de terapie intensivă neonatală pot purta pulsoximetre, care pot alerta personalul  medical  în cazul în care se constată  o scădere a saturației oxigenului.

Ce alte beneficii are un pulsoximetru pentru deget?

 • monitorizarea saturației oxigenului în timp
 • alertarea la niveluri periculos de scăzute de oxigen, în special la nou-născuți
 • prin monitorizare constantă pacienților li se oferă un plus de îngrijiri mai ales celor cu  afecțiuni respiratorii sau cardiovasculare cornice.
 • evaluarea nevoii de oxigen suplimentar
 • monitorizarea nivelurilor de saturație a oxigenului la persoanele sub anestezie
 • indicând reacții adverse periculoase la persoanele care iau medicamente care afectează respirația sau saturația oxigenului.

De unde achiziționăm un pulsoximetru pentru deget?

Pulsoximetre sunt acum disponibile pe scară largă. Astfel le pot folosi și  unele persoane fără factori de risc specifici.

Ne-am interesat pentru dumneavoastră și de aici ,puteți achiziționa un pulsoximetru pentru deget performant.

Pulsoximetru emag

Pulsoximetru medical pentru deget – Calitate foarte buna. 4.64 puncte din 363 recenzii.

pulsoximetru emag
Pulsoximetru emag IMDK model C101A2 este un dispozitiv medical neinvaziv, inovativ, comod ce masoara concentratia de oxigen din sangele periferic (SpO2) si pulsul prin deget. Masurarea este rapida si precisa si se realizeaza prin emiterea si receptia de raze infrarosii.

Am selectat pentru dumneavoastră cele mai bune pulsoximetre de pe emag din punct de vedere al prețului și al calității inclusiv cele mai bune recenzii alte clienților.

Vezi oferta pulsoximetru pentru deget emag aici.

Parerile clientilor despre pulsoximetru emag

Masoara bine. L-am comparat cu unul de pe ambulanta si arata aproape la fel. Trebuie lasat 30 sec – 1 minut ca sa se stabilizeze.
O singura mentiune, pentru a masura corect degetul trebuie impins pana la capat pana cand partea din spate se deschide putin.

Functioneaza perfect. Are afisaj cu posibilitati multiple de rotiatie. Are meniu cu setari, alarme, etc.
Si scade saturatia daca iti ti respiratia peste 1min. Foarte fain.

Testat cu diferite oximetre ale monitoarelor din sectia ATI. Functioneaza perfect. De curiozitate am cautat despre ei (iMDK) si sunt acreditati de FDA (certified blood testing equipment), deci cumparati cu incredere, daca le mai gasiti ca s au vandut ca painea calda.

Pulsoximetru Beurer

pulsoximetru beurer
Adecvat in special pentru persoane cu insuficienta cardiaca, boli pulmonare obstructive cronice si astm bronsic.
Se poate utiliza, de asemenea pentru sporturile practicate la altitudini mari.
Luminozitate ecran reglabila.
Mic si usor.
Functie de oprire automata.
Indicator pentru schimbarea bateriei.
Snur si husa pentru fixare la curea incluse.

Pulsoximetru pentru deget Beurer considerat si cel mai bun pulsoximetru de pe piata – link

La ce să ne așteptăm când folosim un pulsoximetru?

Dispozitivele de oximetrie a impulsurilor sunt neinvazive și nu prezintă riscuri grave. Unele persoane prezintă iritații minore, inclusiv roșeață și sensibilitate a pielii, dar aceste cazuri sunt extrem de rare.

Posibile riscuri în cazul folosirii pulsoximetrelor

Principalul risc în cazul pulsoximetrelor este o citire falsă. Precizia oximetrelor de puls depinde de o potrivire corectă, iar modificările minore ale poziționării lor pot produce o citire incorectă.

O persoană care se rostogolește în somn poate slăbi dispozitivul, făcându-l să dea o alertă falsă. Tocmai de aceea este indicat să fie folosit sub supreveghere.

Saturația oxigenului poate, de asemenea, să scadă pentru perioade scurte din cauza altor factori, ar fi o schimbare a poziției de somn sau menținerea respirației de moment.

Pentru persoanele care suferă de anxietate , sau a căror medici nu i-au ajutat să înțeleagă rolul unui pulsoximetru, acest lucru  le poate provoca griji inutile.

Sau poate fi și situația  inversă, pulsoximetrele pot da un fals sentiment de securitate. Acestea nu oferă alerte pentru toate problemele posibile legate de oxigen și nu pot servi drept substitut pentru alte forme de monitorizare.

Cum monitorizăm activitatea pulsoximetrului?

Persoanele care folosesc pulsoximetru pentru deget ar trebui să discute în prealabil cu un medic și ar trebui să mențină o evidență a citirilor în timp.

Persoanele interesate în utilizarea acestor dispozitive ar trebui să discute planurile lor cu un medic înainte de a investi într-un dispozitiv.

Ce factori pot reduce precizia pulsoximetrului?

Unii factori pot reduce precizia de citire a unui pulsoximetru pentru deget, inclusiv:

 • modificări ale pulsului
 • intoxicație cu monoxid de carbon
 • nivelurile de bilirubină
 • lipidele din plasma sanguină
 • interferențe de la lumina externă sau de culoare, inclusiv lacul de unghii.
 • circulație periferică deficitară

Persoanele care folosesc pulsoximetru pentru deget cu scopul a monitoriza saturația de oxigen nu ar trebui să se bazeze  exclusiv pe acest instrument de monitorizare  ca un substitut pentru experiența subiectivă.

Dacă vă confruntați cu dificultăți de respirație, amețeli, sau alte semne de privare de oxigen, este necesar să solicitați asistență medicală de urgență.

Produsul zilei

Mască facială de uz medical 3 pliuri 3 straturi 12 lei set 50 buc.

Cu experiență în domeniu, în comercializarea online a lentilelor de contact, ochelari de soare, rame de vedere, lentile colorate, Lensa.ro vă oferă servicii de înaltă calitate la cele mai mici prețuri ! Produse noi sigilate și 100% originale pentru sănătatea dvs! În oferta magazinului Lensa puteți găși cel mai mic preț la măștile medicale cu 3 straturi la numai 12 lei setul de 50 de bucăți. Accesați oferta Lensa aici.

Pulsoximetru pentru deget. Autor: Marilena Bratan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button