Alimentatie sanatoasa

20 de beneficii extraordinare ale rodiei

Rodia beneficii. Fructul pasiunii sau rodiile sunt fructe bogate în antioxidanți, vitamine și alte elemente care ar trebui să facă parte din alimentația noastră.

Să analizăm ce conține un astfel de fruct:

  • proteine în jur de 2-3 grame
  • Carbohidrați – 25-30 grame
  • Vitamina C – peste 30% din doza zilnică recomandată
  • Potasiu – 10-12% din doza zilnica recomandată
  • Fibre

Articol recomandat: 18 beneficii pe care bananele le pot avea pentru organism

Articolul continua mai jos

Rodia beneficii

  1. Sursă extrem de bogată de antioxidanți (polifenoli,taninuri,etc).Aceștia ne ajută să ne pastrăm tinerețea mai mult timp, contribuind și la reducerea unor inflamații, în cazul în care există.

2. Uită de problemele tale digestive-cu acest minunat fruct, care intervine activ,cu efecte benefice asupra digestiei.

3. Previne bolile cardiace-menține presiunea arterială crescută , prevenind bolile specifice inimi. Antioxidanții *scad* colesterolul rău și reduc depunerea pe artere a grăsimilor și a cheagurilor de sânge.

4. Ajutor împotriva cancerului-previne dezvoltarea celulelor canceroase tocmai datorită antioxidanților pe care fructul îl conține.

5. Anemia – tot cu ajutorul rodiilor o putem combate, datorită conținutului ridicat de fier. Afla care sunt cele mai bune rețete naturiste împotriva anemiei.

6. Balsam pentru sistemul imunitar-consumată sub formă de suc sau natural,sub formă de bobițe rosii, rodia ajută la sporirea rezistenței organismului în sezonul rece, luptă cu virușii și este un bun stimulent pentru sistemul nostru imunitar.

7. Fructul afrodisiac – nu degeaba i se spune și * fructul pasiunii* .S-a dovedit știițific că un pahar mic de suc de rodii, crește nivelul testosteronului .

8. Te ajută să slăbești-acest fruct cunoscut pentru proprietățile sale de detoxifiere, elimină constipația și e foarte des utilizat în diete, tocmai datorită acelor antioxidanti prezenți în fiecare fruct.

9. Rodia beneficii – Previne semnele îmbătrânirii – antioxidanții încetinesc procesul îmbătrânirii, dau pielii vitalitate și strălucire.

10. Oase mai intărite-prin consum regulat de rodii, s-a observat o mai bună stare a oaselor și chiar poate preveni osteoartrita.

rodia beneficii
Cum arata rodia

11. Coaja de rodie – Ingredient principal pentru un ceai delicios.Coaja uscată, consumată sub formă de ceai scade colesterolul *rău* și previne degradarea celulară.

12. Rodia beneficii – Asigură o circulație bună a sângelui-S-a dovedit că rodia ajută la menținerea unui echilibru optim al sistemului circulator.

13. Rodia beneficii – Detoxifiant – Elimină cu succes toxinele din corp și alti patogeni periculoși pentru sănătate.

14. Fibrele de rodie – reglează digestia și este de un real ajutor întregului aparat digestiv.

15. Rodia beneficii ca mână de ajutor în bolile degenerative – inclusiv Alhzeimer-ul, datorită antioxidanțiilor pe care fructul îl conține.

16. Calmează febra

17. Protejează impotriva astmului datorită proprietăților antiinflamatorii.

18. Bun antidepresiv – Se recomandă persoanelor triste, cu anumite probleme. Compușii din acest fruct au un efect de stimulare a serotoninei, cunoscut sub denumirea de *hormonul fericirii*.

19. Adio pietre la rinichi – Beneficiile rodiei pot ajuta la descompunerea pietrelor, care astfel vor fi eliminate mai ușor. Semințele ajută la reglarea fluxului urinar și la ameliorarea senzației de arsuri în timpul urinării.

20. Rezolvă problemele ce țin de sfera disfuncției erectile.

Cum se consumă rodia?

Fiind un fruct mai deosebit, rodia se desface și se consumă acele bobițe rosii care au în interior semințe. Gustul e intens ,dar merită încercat.Este ideal în salate, mai ales vara.

Putem obține suc de rodie, se poate folosi la smoothie sau se poate face chiar sirop.

In bucatăriile din întreaga lume, rodia și-a gasit locul prin întrebuințări diverse, ceea ce o face și mai apreciată.

Sfat util ( În fiecare zi, pe o perioadă de 7 zile consumă 50ml suc de rodie preparat în propria ta bucătărie, evită sucurile comerciale. Iar dacă practici un sport consumă un pahar de suc de rodie pre-antrenament, printre beneficiile rodiei se numara si faptul ca ofera multă energie și în același timp procesul de ardere a grăsimilor este mult mai accelerat.

Beneficiile rodiei. Pont pentru prospețime
 

Atunci când cumpărați rodia trebuie să fi atent la aspectul cojii.Dacă e pătată și fructul pare uscat, nu o cumpărați. Coaja trebuie să fie de culoare roșu închis, lucioasă, iar fructul să fie greu.

E clar că avem de a face cu un super-fruct, care poartă deja eticheta sănătății.

Cum se curata rodia?

Rodia beneficii. Autor: Marilena Bratan

Articole asemanatoare

Back to top button