Ceai de Cimbru – 5 beneficii pentru o sanatate de fier

ceai de cimbru beneficii

Ceai de cimbru beneficii pentru organism.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre ceai este că este întotdeauna acolo când ai nevoie de el, indiferent de ce ai nevoie. Ai probleme digestive? Vrei să dormi mai liniștit noaptea? Simți că vine o răceală? Există un ceai pentru aproape orice scop.

marketing medical
Ceai de Cimbru - 5 beneficii pentru o sanatate de fier 8

Chiar și ritualul de a prepara o ceașcă de ceai este terapeutic în sine. În timp ce ceaiurile precum verde, mușețel sau negru sunt cele mai populare, există multe alte ceaiuri mai puțin agitate, care sunt, de asemenea, pline de beneficii, inclusiv ceaiul de cimbru.

Este originar din sudul Europei și din țările care se învecinează cu Marea Mediterană, dar acum este considerată o plantă comună care poate fi găsită în majoritatea magazinelor alimentare și a piețelor de fermieri alături de rozmarin, oregano, frunze de dafin și salvie.

Citeste si: 6 beneficii ale ceaiului de iasomie

cimbru
Ceaiul de cimbru, după cum sugerează și numele, este un ceai făcut din frunze de cimbru. Cimbrul este un arbust peren cu frunze aromate de culoare gri-verzuie.

Dacă doriți să incercati un nou ceai, merită să încercați un ceai de cimbru doar pentru gustul pe care il ofera. Deși diferitele soiuri de cimbru au profiluri de aromă diferite, acesta conține în general un amestec de note proaspete, florale și pământești.

Mai ai nevoie de alte argumente? De asemenea, are tot felul de beneficii pentru sănătate, de la sprijinul sistemului nervos la o gamă largă de antioxidanți și vitamine care întăresc imunitatea.

Continuați să citiți pentru a afla despre diferitele beneficii ale ceaiului de cimbru și despre cum să preparați ceașca perfectă.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de urzică pentru sănătate

Ceai de cimbru beneficii

  1. Are proprietăți antifungice și antimicrobiene

Oamenii au băut ceai de cimbru cu mult înainte de zilele matcha latte-urilor. Și pentru un motiv întemeiat: se crede că compușii dintr-o ceașcă confortabilă de ceai de cimbru pot ajuta la protejarea organismului de microbi.

Într-adevăr, mai multe studii indică faptul că uleiul esențial de cimbru prezintă activitate antimicrobiană împotriva bacteriilor precum E. coli, salmonella și staphylococcus aureus, precum și a drojdiei Candida albicans. Cu toate acestea, verdictul este clar dacă această activitate ar fi la fel de puternică atunci când cimbrul este consumat sub formă de ceai.

  1. Este plin de antioxidanți

Știm deja că antioxidanții fac bine organismului, iar ceaiul de cimbru are o mulțime de ei. Cimbrul este plin de antioxidanți și polifenoli cunoscuți sub numele de bioflavonoide, inclusiv luteină, zeaxantina și naringenina.

Acești compuși ajută la apărarea împotriva radicalilor liberi – molecule instabile produse de organism care contribuie la îmbătrânire și la boli.

  1. Conține un compus care calmează sistemul nervos

Te simți anxios? O ceașcă de ceai de cimbru poate ajuta și la asta. Cimbrul ajută la producerea de efecte benefice asupra sistemului neurologic datorită unui compus pe care îl conține, numit carvacrol.

Are un efect natural de calmare și susținere asupra sistemului neurologic. Adăugați-l la rutina de dinainte de culcare sau sorbiți-l la birou în momentele de mare stres – în orice caz, este posibil să descoperiți că vă calmează mintea.

  1. Conține vitamine și minerale esențiale

Antioxidanții nu sunt singurii compuși benefici care se ascund în frunzele minuscule ale cimbrului. Planta oferă și în ceea ce privește vitaminele și mineralele esențiale.

După cum subliniază Poon, cimbru proaspăt conține vitaminele A și C, cupru, fibre, fier și mangan – toate acestea fiind prezente, într-o oarecare măsură, și în forma sa de ceai. Vitaminele A și C, în special, pot ajuta la stimularea forțelor de luptă împotriva infecțiilor din organism.

O ceasca de ceai de cimbru sprijină sistemul imunitar în tratarea agenților patogeni virali care cauzează infecții precum mononucleoza, gripa, zona zoster, infectia cu virusul HPV, herpesul genital sau oral, hepatita și altele.

  1. Poate fi un remediu natural pentru tuse

Dacă aveți gâtul inflamat, luați în considerare să încercați o ceașcă caldă de ceai de cimbru. Cercetările au arătat că frunzele de cimbru pot ajuta la atenuarea tusei și a altor simptome ale bronșitei acute.

Acestea fiind spuse, nu au existat studii care să analizeze efectul cimbrului asupra tusei atunci când este consumat singur.

In concluzie, ceaiul creat din frunze de ciumbru poate avea adevarate beneficii pentru sanatatea dumneavoastra si este si extrem de accesibil si usor de preparat.

Desi nu este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care exista pe piata, recomandarea noastra este sa-l incercati pentru a-i observa adevaratele beneficii.

Cum sa prepari ceai de cimbru acasa

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share