Plante medicinale

Ceai de Coada Calului Beneficii pentru sanatate

Planta cunoscuta popular sub numele de coada calului, Equisetum arvense, este un tip de feriga care apartine genului Equisetaceae. Coada calului creste salbatic in Europa de Nord si America, precum si in alte locuri umede cu clima temperata. Are o tulpină lungă, verde și dens ramificată, care crește din primăvară până în toamnă. Ceai de Coada Calului Beneficii pentru sanatate si de unde poti cumpara acest ceai.

Se crede că are multiple proprietăți medicinale și este folosit în principal pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, părului și oaselor.

Citeste si: 6 beneficii ale ceaiului de iasomie

Planta conține numeroși compuși benefici care îi conferă multiple efecte de promovare a sănătății. Dintre aceștia, se remarcă antioxidanții și siliciul. Antioxidanții sunt molecule care luptă împotriva radicalilor liberi din organism pentru a preveni deteriorarea celulelor. Între timp, se crede că siliciul este responsabil pentru potențialele beneficii ale coada-calului pentru piele, unghii, păr și oase.

Equisetum arvense sau coada calului
Coada-calului este o ferigă populară care a fost folosită ca remediu pe bază de plante încă din vremea Imperiului Grec și Roman.

Consumul de ceai de coada calului va poate aduce o serie de beneficii, printre care se numara si:

Ceai de coada calului beneficii

  1. Ceai de coada calului beneficii pentru sanatatea oaselor

Cercetările sugerează că planta de coada-calului poate ajuta la vindecarea oaselor. Prin metabolismul osos, celulele osoase numite osteoclaste și osteoblaste vă remodelează continuu oasele pentru a evita dezechilibrele care ar putea cauza oase fragile. Osteoblastele se ocupă de sinteza osoasă, în timp ce osteoclastele descompun osul prin resorbție.

Studiile arată că coada-calului poate inhiba osteoclastele și poate stimula osteoblastele. Acest lucru sugerează că este util pentru boli osoase precum osteoporoza, care se caracterizează prin osteoclaste excesiv de active care duc la oase fragile.

Cercetătorii cred că efectul de remodelare osoasă al coada-calului se datorează în mare parte conținutului său ridicat de siliciu. Nicio altă plantă nu se laudă cu o concentrație atât de mare a acestui mineral. Siliciul, care este prezent și în oase, îmbunătățește formarea, densitatea și consistența țesutului osos și cartilajului prin îmbunătățirea sintezei de colagen și îmbunătățirea absorbției și utilizării calciului.

Citeste si: Rodia si proprietățile sale miraculoase

  1. Acționează ca un diuretic natural

Diureticele sunt substanțe care cresc excreția de urină din organism. Efectul diuretic al coada-calului este una dintre cele mai căutate proprietăți ale acestei ferigi în medicina populară.

  1. Ceai de coada calului beneficii pentru vindecarea rănilor și sănătatea unghiilor

Aplicarea locală a unguentului de coada-calului pare să promoveze vindecarea rănilor.

Un studiu de 10 zile pe 108 femei postpartum care au suferit o epiziotomie în timpul travaliului – o tăietură chirurgicală pentru a facilita nașterea – a arătat că aplicarea unui unguent care conține 3% extract de coada-calului a promovat vindecarea rănilor și a ajutat la ameliorarea durerii. Studiul a determinat, de asemenea, că înroșirea plăgii, umflarea și secreția s-au îmbunătățit semnificativ în comparație cu un grup de control. Oamenii de știință au atribuit aceste efecte pozitive conținutului de siliciu al plantei.

  1. Ceai de coada calului beneficii pentru cresterea parului

Este demonstrat că planta de coada-calului poate aduce beneficii părului, probabil datorită conținutului său de siliciu și antioxidanți.

În primul rând, antioxidanții ajută la reducerea microinflamației și a îmbătrânirii fibrelor de păr cauzate de radicalii liberi. În al doilea rând, un conținut mai mare de siliciu în fibrele de păr are ca rezultat o rată mai scăzută de cădere a părului, precum și o luminozitate crescută.

Avand in vedere toate beneficiile direct legate de extractul de coada caluluui, va recomandam cu incredere sa incercati ceaiul de coada calului, fiind o alternativa extrem de accesibila si extrem de facil de preparat. Aceasta planta a fost utilizata ca un remediu natural pentru secole intregi, fiind folosita mai ales pentru beneficiile ce la aduce pielii, parului, unghiilor datoria continutului de siliciu, dar si pentru orice afectare renala prin functia ei de diuretic.

Cum se prepara ceaiul de coada calului

Se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.

De unde cumparam ceai, tinctura sau capsule de coada calului

Coada-calului este consumată în cea mai mare parte sub formă de ceai, care se face prin înmuierea plantei uscate în apă fierbinte, deși este disponibilă și sub formă de capsule și tinctură. O gama variata de produse pe baza de coada calului gasiti in cadrul magazinului vegis.ro

Ceai de coada calului beneficii. Sursa: alternamed.ro

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button