Beneficiile colagenului – Cele mai bune suplimente cu colagen

Beneficiile colagenului - Cele mai bune suplimente cu colagen

Colagen beneficii. Am auzit tot mai des vorbindu-se de colagen și de beneficiile acestuia. Așadar dechidem o nouă fereastra spre un nou si inovativ produs – colagenul si beneficiile colagenului.

Inainte de toate trecem în revistă tot ceea ce știm despre colagen!

marketing medical
Beneficiile colagenului - Cele mai bune suplimente cu colagen 10

Colagenul este o substanță proteică prezentă în sistemul muscular, osos digestiv și în articulații. Principalul lui rol este de regenerare celulară-fapt care întârzâie îmbătrânirea și procesele oxidative.

Articol recomandat: Mierea manuka si beneficiile sale miraculoase

Organismul produce colagen în mod natural, însa odată cu înaintarea în vârstă acest proces se desfășoară mai lent, procesul fiind afectat de factori externi (poluare,radicali liberi) sau chiar de fumat, expunere prelungită la soare, etc.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină insolubilă în apă care conține fibre.El face parte din *familia* țesuturilor conjunctive,îimpreună cu elastina-acea proteină care ajută mușchii să revină la forma inițială după o contracție.

Există în prezent 28 de tipuri diverse de colagen, dar caracteristica principală a acestuia este de a asigura regenerarea celulară și flexibilitate.

femeie fericita
Colagenul ajută la funcționarea întregului organism dar în special la piele, oase și articulații.

Colagen beneficii

Colagen beneficii – Oase mai sănătoase, articulații mai flexibile

Are un rol important în refacerea cartilajelor și impreună cu acidul hialuronic fac echipă de top.

Colagenul contribuie la atenuarea inflamațiilor articulare mai ales datorită vîrstei. Astfel spunem adio artritei reumatiodale, artrozei sau osteoporozei.

Peptidele prezente în colagen aduc un aport benefic, prin creșterea mobilității și a flexibilității musculare. Astfel oasele se mineralizează iar efectele se văd inclusiv la nivelul dinților, nu numai a articulațiilor.

Articol recomandat: 20 DE BENEFICII ALE MAGNEZIULUI PENTRU O SĂNĂTATE DE FIER

Colagen beneficii – Adio, durerilor articulare!

Deoarece se reduce rigiditatea musculară, nici durerile articulare nu vor mai fi. Astfel putem reduce semnificativ și consumul de analgezice.

Plămânii + colagen= sănatate pulmonară

Puțini dintre noi știm că colagenul este secretat la nivel pulmonar, iar alături de elastină contribuie la elasticitatea țesuturilor.

Colagen beneficii – Ochi sănătoși înseamnă ochi frumoși

Colagenul este prezent și în acest sector, în mod special în cornee. Aceasta are nevoie de a fi hidratată în permanență. Iar mușchii globului ocular, au mare nevoie de …colagen, care aici are un rol tonifiant.

ten frumos
Piele frumoasă, ten hidratat, unghii sănătoase cu ajutorul colagenului

Cu toții ne dorim aceste lucruri, însă  puțini dintre noi el avem. Colagenul este răspunzător pentru aceste lucruri, fiind componenta principală a dermei, ceea cei conferă acesteia elasticitate și strălucire.

Colagen beneficii – Sistem circulator sănatos cu ajutorul colagenului

Și vasele de sânge au de câștigat de pe urma colagenului, în sensul că acestea își păstreaza elasticitatea.

Colagen beneficii – Colagenul ajută la nivel gastrointestinal

Colagenul are un rol activ de a preveni deshidratarea și astfel ajută la reglarea secrețiilor gastrice realizate la nivelul glandelor endocrine.

Un alt beneficiu care s-a constatat în urma administrării colagenului este că acesta poate preveni arsurile gastrice și alte probleme de natură intestinală.

Glutamina care se află în componența colagenului poate preveni apariția sindromului de colon iritabil.

femeie fitness colagen beneficii
Colagenul te poate ajuta să slăbești

Da, ai citit bine! Colagenul are un rol activ în procesul de metabolizare al grăsimilor și contribuie la dezvoltarea masei musculare.

De aceea suplimentele de colagen sunt recomandate deseori de nutriționiști, mai ales în curele de slabire.

Articol recomandat: Ce este Defumoxan si cum te ajuta sa te lasi de fumat?

 Ce repercursiuni are lipsa de colagen?

Producția de colagen scade foarte ușor începănd cu vârsta de 20 de ani. Insă acest lucru nu va fi vizibil decât mult mai târziu.

Reducerea colagenului poate însemna experimentarea unor noi stări, simptome prea puțin cunoscute nouă, mai ales atunci când suntem tineri.

Oboseală permanentă, lipsă de concentrare și vitalitate, reducerea elasticității articulare-pot fi doar câteva din senzațiile pe care le putem încerca și asta din lipsa colagenului în organism.

Suplimente cu colagen

Lipsa de colagen este inevitabilă după o anumită vârstă, dar și din cauza unor factori externi. Aici contribuie și *proastele* noastre obiceiuri precum fumatul, consumul excesiv de zaharuri, precum și expunerea excesivă la soare. Toate acestea pot determina o scădere accelerată a producției endogene de colagen.

De aceea, aportul suplimentar de colagen ar trebui să devină o obișnuință după vârsta de 30 de ani. Suplimentele simple cu colagen sau cele cu colagen și elastina sunt folosite pentru a preveni sau ameliora problemele articulațiilor, pentru a intări sistemul osos, dar și pentru sănătatea și frumusețea pielii, a unghiilor și a părului.

Așadar pentru a ne păstra  frumusețea naturală mult timp inainte, merită să alegem suplimente blânde, prietenoase cu organismul pentru a fi în formă și a ne simți sănătoși.

Colagen beneficii – Autor: Marilena Bratan

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share