Suplimente alimentare

Ce este Defumoxan si cum te ajuta sa te lasi de fumat?

Ce este Defumoxan Aflofarm si cum te ajuta sa te lasi de fumat? “Salut, sunt Marius , am 45 de ani și fumez de 20 de ani. Am ajuns la două pachete pe zi și sunt tot mai dependent de țigări”.

Dacă povestea lui Marius, este și povestea ta, noi venim în sprijinul tău cu o veste surprinzătoare.

cancer pulmonar simptome
Doar 1 din 10 persoane cu cancer pulmonar este in viata la 5 ani de la diagnostic.

A apărut pe piață, un nou produs – Defumoxan

In urma unor cercetări s-a demonstrat că fumătorii care apelează la terapiile de înlocuire a nicotinei, plus ajutor de specialitate, au șanse de 4  ori mai mari să renunțe la fumat.

Nu este un lucru ușor mai ales că în zilele noastre stress-ul este la cote maxime și nicotina e doar un stimulent care-ți lasă impresia că vă calmează deoarece crează dependență.Când nivelul de nicotină scade, starea de nervozitate revine.

Fumatul crește nivelul de nicotină din corp și acest lucru ușurează sevrajul, oferind senzația de mai puțin stress.

Articol recomandat: Ce este anevrismul de aorta – Cauze, simptome, tratament

Ceea ce pare a fi stress este de fapt nevoia de nicotină.

Recent a apărut un nou produs in farmacii numit Defumoxan. Este de real interes mai ales pentru cei care doresc să se lase de acest viciu.

Ce este Defumoxan?

Defumoxan reduce pofta de nicotină, de fapt acesta este principalul rol și obiectivul nr 1, al acestui produs.

Defumoxan reduce treptat nivelul acestei dependențe, prin ameliorarea simptomelor sevrajului.

Defumoxan conține 160 de pastile și este un tratament complet. Durata acestuia este de 25 de zile.

Ce conține Defumoxan?

Substanța activă este citizina, element important în tratarea dependenței de nicotină.

Cum se administrează Defumoxan?

 • Ziua 1-3 1 comprimat la fiecare 2 ore – 6 comprimate/zi
 • Ziua 4-12 1 comprimat la fiecare 2,5 ore – 5 coprimate
 • Ziua 13-16 1 comprimat/3 ore – 4 comprimate
 • Ziua 17-20 1 comprimat/5 ore – 3 coprimate
 • Ziua 21-25 ½ comprimate – pâna la 2 comprimate

In perioada de tratament este indicat să nu fumezi. In cazul în care continuați să fumați, ați putea avea reacții adverse.

Defumoxan prospect

Prospect: Informații pentru utilizator Defumoxan, 1,5 mg, comprimate – descarca prospectul

Defumoxan recenzii clienti

Funcționează dacă se urmează întreaga schemă de 25 de zile de tratament. Însă la fel că la orice viciu la care vrei să renunți, 50% e efectul medicamentului și 50% voință persoanei de a se lasă complet de ele. Mama mea încă mai fumează 1 țigară pe zi, deoarece nu vrea să renunțe complet la acest obicei dăunător. Așa că fiți pregătiți și motivați când începeți acest tratament, altfel nu vă funcționa!, Alexandra, 30, Iași

Am încercat Nicorette și nu am reușit să renunț la fumat am urmat schema de tratament din prospectul Defumoxan și deja de la un pachet de țigări pe zi am ajuns să fumez doar o țigară pe zi și asta cred că din cauza obiceiului de a fuma care iți rămâne întipărit în minte. Alin, 44, Brașov

Acest medicament ajută să te lași de fumat dar depinde și de voință fiecăruia. În primul rând urmați instrucțiunile și căutați să aveți voință. Depinde și de câtă voință ai să te lași de fumat., Mircea

Încă testez acest medicament, l-am cumpărat acum câteva zile online. Nu am simțit efecte adverse sau alte complicații voi continua tratamentul. Simona, 45, București

Recomand, eram neîncrezătoare la început însă abia după 2 săptămâni se văd rezultatele. Respectați prospectul și multă voință, Raluca, 42, Orăștie

Am urmat administrarea conform prospectului, iar după aproximativ 5 zile, am început să am semne de oboseală și palpitații ale inimii. Erau foarte frecvente, le aveam uneori chiar și când mă dădeam jos din pat. După o vizită la medic, mi s-a recomandat să opresc administrarea acestui tratament și să fac o pauză de trei luni din a lua orice alt tratament asemănător. Defumoxan a fost un produs eficient, nu mi-a fost greu să nu fumez în perioada administrării, însă din cauza palpitațiilor nu am mai putut să îl iau în continuare.”, Teo.

Defumoxan pret

 • Remedium Farm – 96,50 lei
 • Dr. Maxx – 97, 49 lei
 • Farmacia Tei – 97, 50 lei

Avantajele renunțării la fumat sunt multiple și deși multe persoane doresc să “se lase” , nu au motivația sau ambiția necesară  de a face marele pas.

Ideal ar fi un set de reguli și strategii care v-ar putea ajuta în acest sens.

10 cele mai importante sfaturi pentru a va lasa de fumat

 1. Dați-vă un motiv clar pentru a renunța la fumat!

Doar pentru că dăunează sănătății, nu e un motiv suficient de bun, mai ales dacă vă simțiți bine și sunteți în formă bună. Căutați un motiv bun, ca să vă puteți motiva.

2. Soluția de a renunța brusc la țigări nu e una bună!

Aruncați țigările, iar mâine mergeți și cumpărați din nou un pachet.Un procent covârșitor de pacienți  care au încercat să renunțe , fără o terapie în prealabil, sfârșesc prin a relua acest obicei nociv. Din păcate, nicotina creează dependență.Creierul * dorește* această stare, iar absența acestei substanțe nu e percepută drept *benefică*.Vei căuta orice motiv să te apuci din nou.

3. Ar fi ideal, dacă ați înlocui țigările cu alte produse care au nicotină în conținutul lor. Lipsa nicotinei, poate duce la depresie, stări de nervozitate, neliniște, etc. Aici ne sar în ajutor guma de mestecat sau alt gen de produse care practic, dublează șansele dumneavoastră de reușită.

4. Puteți încerca și un tratament medicamentos

Pentru a trece mai ușor de etapa critică, puteți cere medicului Dvs recomandări sau chiar prescrierea unor medicamente destinate acestei probleme.

Aici poate fi inclus și tratamentul cu Defumoxan.

5. Un grup de suport ar fi ideal

Prietenii, familia sunt de real ajutor în aceste etape.Chiar ajutorul unui psiholog ar fi indicat în acest sens. Există o întreagă serie de strategii, care urmate îndeaproape ajută să depășiți această situație cu succes.

6. De evitat alchoolul, cafeaua

Mai ales la începutul * curei*, când vor exista o serie de tentații. Anumite obiceiuri-ieșitul cu prietenii la o terasă- pot declanșa pofta de fumat. Cafeaua o puteți înlocui cu ceaiul măcar pentru câteva săptămâni.

7. Noi modalități de a gestiona stresul

Nicotina, principalul ajutor în relaxare, va trebui să o înlocuiți cu o altă modalitate.Puteți opta pentru masaje, yoga, sau pur și simplu să ascultați muzică. Pe cât posibil evitați situațiile stresante mai ales în primele săptamâni, când tentația este mare.

8. Faceți ordine si aruncați orice lucru care vă amintește de vechile obiceiuri

Brichetele, scrumierele, toate depozitațile undeva departe și primeniți casa.Poate chiar optați pentru o nouă culoare în camera de zi, sau vă puteți apuca de meșterit. Important este sa găsiți un hobby sau acea activitate care vă face plăcere.

9.Sportul vă ajută

Activitatea fizică vă ajută să reduceți pofta de nicotină.Ieșiti des în natură, faceți plimbări lungi, cumpărați un animal de companie sau chiar adoptați unul. Animalele sunt prienteni desăvârșiți  care vă umple de energie și bună-dispoziție.Garantat!

10. E important să te recompensezi

Pe lângă beneficiile în materie de sănătate, vei putea și economisi. Astfel nu uita că excursia la Paris, atât de mult râvnită, e mai aproape de tine, decât credeai.

Ce trebuie să știți înainte de a lua Defumoxan

Lista de “a nu se utiliza în caz de”:

 • dacă sunteți alergic la citizină sau alte substanțe menționate în prospect
 • dacă aveți anghină instabilă
 • dacă aveți bătăi neregulate ale inimii
 • dacă sunteți suspect de infarct miocardic
 • dacă aveți palpitații
 • dacă ați avut recent un accident vascular cerebral
 • dacă sunteși gravidă și alăptați

Defumoxan se utilizează cu precauție în caz de:

 • cardiopatie ischemică
 • insuficiență cardiacă
 • hipertensiune arterială
 • diabet
 • schizofrenie
 • insuficiență renală și hepatică

Acest produs se ia doar dacă intenția Dvs este clară și fermă.Dacă utilizați Defumoxan și continuați să fumați, acest tratament nu are sens.

Administrare Defumoxan și alte medicamente

Discutați cu medicul Dvs toate aceste aspecte, înainte de a administra orice tip de alte medicamente.

Există unele situații  când este posibilă ajustarea dozelor de medicamente, cu sau fără tratament cu Defumoxan.

Pentru că tot am discutat și mai sus de posibile reacții adverse, iată care pot fi acestea în cazul administrării acestui medicament:

 • amețeli
 • iritabilitate
 • modificări ale dispozitiei într-un mod brusc
 • gură uscată
 • diaree
 • oboseală
 • tulburări de somn

Dintre tulburările frecvente amintim

 • Dificultăți de concentrare
 • încetinirea frecvenței inimii
 • stare generală proastă

Tulburări mai puțin frecvente

 • dispnee
 • salivație excesivă
 • transpirație în exces
 • scăderea elasticității pielii
 • epuizare

Sfatul nostru este să discutați deschis  cu medicul dvs depre aceasta schimbare pe pe care o doriți în viața dumneavoastră.Determinarea și voința sunt cuvintele care trebuie să vă caracterizeze în această perioadă.

Cercetătorii au constatat că ultimele terapii moderne includ  renunțarea la fumat cu ajutorul site-urilor  și a programelor computerizate

Intervențiile pe calculator  au potențial de a fi accesate de un procent important din populația fumătorilor. Acesta se pot adresa mai bine categoriilor speciale, precum tinerii și nu sunt costisitoare. Intervențiile pot fi folosite ca tratament independent sau auxiliar. Cele mai de succes în randul adolescențiilor au fost sfaturile primite de la un clinician, discursuri motivaționale scurte,sesiunile de asistență prin telefon.

Terapia  prin intermediul internetului a apărut ca o nouă și modernă  metodă de tratament inclusiv pentru tulburări psihologice și diverse probleme de sănătate.

Suntem convinși că cititorii noștrii sunt  motivați și doresc să fie sănătoși și să renunțe la obiceiuri care nu le aduc niciun beneficiu.

Ce este Defumoxan Aflofarm si cum te ajuta sa te lasi de fumat? – Autor: Marilena Bratan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button