Spirulina – sau super-mega-alimentul vitalității

Spirulina - sau super-mega-alimentul vitalității

Spirulina este una dintre cele mai populare alge verzi-albastre. Practic, pigmenutul albastru se  combină cu clorofila de culoare verde și rezultă acea nuanță unică de verde-albăstrui.

Pentru a se dezvolta spirulina are nevoie de condiții speciale de căldură și umiditate. Crește în mod natural in regiunile calde, dar se poate cultiva și în mod organic. Este o plantă autotrofă, deci își produce singură hrana și nu necesita sursă de carbon.

spirulina
Mult timp această algă a constituit o sursă de hrană, pentru că este bogată în nutrienți. Atzecii o consumau cu regularitate.
marketing medical
Spirulina - sau super-mega-alimentul vitalității 9

Articol recomandat: Mierea manuka si beneficiile sale miraculoase

Beneficiile spirulinei

Fiind atât de prietenoasă cu mediu, a intrat în atenția cercetătorilor și s-au efectuat o multitudine de teste științifie care atestă beneficii uimitoare asupra sănătății umane. Ultimele cercetări arată că  acesta ar reprezenta un sprijin nutritiv semnificativ pentru astronauți în cazul zborurilor spațiale, deoarece oferă un complex echilibrat de energie fiind și o excelentă sursă de proteine.

Spirulina prospect

Ce substanțe conține spirulina?

După cum am menționat și anterior are un conținut echilibrat de:

  • apă aprox 5-7%
  • carbohidrați și grăsimi25%
  • proteine aprox 70%

In plafare și farmacii o găsim comercializată sub formă de pudră, 100 gr de produs furnizează aprox 300 kilocalorii.

Spirulina pudră – aport de energie și sănătate..într-o linguriță

Integrată în dieta zilnică, o linguriță de spirulina conține:

  • 4 g de proteine
  • 1,8g de carbohidrați
  • 0,52 g grăsimi
  • 7 mg calciu
  • 2 mg fier
  • 12 mg magneziu
  • 6mg forsor
  • 100 mg potasiu
  • 70 mg sodiu
  • 0,5mg vitamina C
spirulina pudra lingurita
Este benefică mai ales pentru persoanele care urmează diete vegane. Spirulina are proprietăți anitoxidante și ajută sistemul imunitar.

Articol recomandat: Top 6 suplimente naturiste pentru a preveni raceala si gripa

Spirulina Hofigal

Este un supliment alimentar de excepție deoarece crește capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor, *taie* senzația de foame și reglează metabolismul.Astfel studii recente au confirmat că pigmentul*albastru* respectiv ficocianina reduce inflamațiile și lupta activ chiar și împotriva unor boli grave precum cancerul, prin blocarea dezvoltării tumorilor și distrugerea treptată a celulelor cancerigene.

Spirulina cu cătină

Este una dintre cele mai recomandate produse de pe piață. Ajută la echilibrarea funcțiilor metabolice și pentru a rezolva unele dezechilibre(diete prelungite fără aport energetic, perioadă intensă de efort fizic sau intelectual, perioadă de creștere in adolescență).

Mod de administrare

Adulți-până la 2-3 comprimate de 3 ori pe zi

Pentru copii-1 comprimat înainte de mesele principale sau la recomandarea medicului pediatru.

7 beneficii ale spirulinei

Pentru că este atât de complex acest produs, am ales să facem o compilație a celor mai importante caracteristici a acesteia:

1.Te ajută să slabești sănătos

Fiind bogată în substanțe nutritive, dar cu conținut caloric redus, spirulina te ajută să piezi din kilograme deoarece reduce pofta de mâncare, deci vei putea slăbi fără să te înfometezi.

2.Sănătate curată pentru intestine

Poate fi digerată ușor, astfel că aceasta poate susține *curățenia* intestinelor pe măsură ce înaintăm în vârstă.Dar totuși trebuie să suplimentăm dietele cu un mic aport de fibre, stiut fiind faptul că spirulina are un conținut redus de fibre.

3.Tine glicemia sub control

Aceasta arată ultimele studii în domeniu, care au subliniat faptul că prin introducerea în dieta zilnică a unui supliment de spirulina s-a redus semnificativ nivelul glucozei din sânge.

4.Dușmanul*colesterolului*?

Mai precis administrarea unei cure cu spirulină, poate ajuta la reducerea semnificativă a nivelului de colesterol*rău*. Astfel vom putea să ne bucurăm de un trai sănătos , fără boli ale inimii.

5.Metabolism sănătos

Astfel arderea grăsimilor nu va mai fi o problemă pentru organism, iar cu ajutorul spirulinei numărul de calorii *arse* va fi mai mare și se va putea ajunge la o reducere a greutății corporale.

6.Spirulina și alergiile

Chiar și în cazul persoanelor care suferă de alergii, spirulina este indicată, deoarece aceasta ameliorează inflamația de la nivelul nasului și reduce nivelul histaminelor din organism.

7.Prieten de nădejde în caz de anxietate

Ritmul agitat al vieții moderne, ne solicită continuu. Astfel avem perioade când nu suntem în cea mai bună formă.Depresia, anxietatea pot să-și facă ușor loc în viețiile noastre. Insă un supliment de spirulina te ajută să treci mai ușor peste perioadele mai dificile din viața ta.

Articol recomandat: BIOMICIN FORTE. Antibiotic natural realizat exclusiv din uleiuri esentiale pure

Spirulina contraindicații

Acest supliment natural este sigur pentru consum , iar beneficiile dovedite, totuși există și un set de contraindicații, pe cale vi-l prezentăm mai jos:

1.In caz de tulburăril de colagulare a sângelui, nu este indicată spirulina

Spirulina știm că are un efect anticoagulant, ceea ce inseamnă că în cazul pacienților cu tulburări de colagulare este contraindicată.

2.Contraindicată în perioada sarciniii

Deși este o algă, există cei drept o mică posibilitate de a crește și în mediul toxic sau poate fi contaminată. Astfel se pot dezvolta boli cronice,de aceea în perioada menționată ar fi bine să renunțăm.

3.Este contraindicată în cazul bolilor autoimune

Astfel, dacă te știi bolnav de artrită reumatoidală, lupus sau alte afecțiuni similare, ar fi bine să te ferești de acest supliment.

Cât durează cura cu spirulină?

Este considerată ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai multe substanțe esențiale. Ea reprezintă o mic univers energetic verde avand o densitate impresionantă de substanțe nutritive.

Curele pot fi între 1și 3 luni, depinde de ceea doriți să obțineți prin aportul adus.Puteți discuta cu un fitoterapeut, care vă poate face un plan personalizat în funcție de afecțiunile pe care le aveți.

Autor: Marilena Bratan

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share