Sfaturi pentru mentinerea sanatatii tiroidei

glanda tiroida

Tiroida este o glanda mica, in forma de fluture, situata la baza gatului, chiar sub marul lui Adam. Ea face parte dintr-o retea complexa de glande, cunoscuta ca sistem endocrin, responsabila de coordonarea multor activitati ale corpului.

Rolul glandei tiroide este acela de a produce hormoni, respectiv hormonii T3 si T4. Acestia regleaza metabolismul, sustin dezvoltarea sanatoasa a creierului și mentin ritmul cardiac, intre altele.

marketing medical
Sfaturi pentru mentinerea sanatatii tiroidei 7

Atunci cand tiroida produce prea multi hormoni, apare tulburarea numita hipertiroidism, iar cand productia de hormoni nu este suficienta, tulburarea se numeste hipotiroidism.

Care sunt primele semne ca tiroida nu functioneaza corespunzator?

Daca organismul prezinta semne de oboseala dupa o noapte de odihna, daca esti stresat si anxios frecvent, daca apar probleme de gestionare a greutatii, chiar si cu o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate, atunci acestea ar putea fi simptome revelatoare ale unei tulburari tiroidiene.

Cand simptomele sunt lasate nediagnosticate si netratate, pot duce la afectiuni cronice, probleme de vedere si chiar cancer tiroidian.

In acest sens, vizitele de rutina la medic si schimbarea stilului de viata trebuie sa reprezinte o prioritate pentru fiecare.

Cum mentii tiroida sanatoasa?

Asa cum am mentionat putin mai sus, schimbarea stilului de viata este esentiala pentru mentinerea sanatatii tiroidei.

Astfel, o abordare holistica, care implica schimbari in dieta zilnica, exercitii fizice, completarea dietei cu suplimente premium, poate sustine buna functionare a tiroidei. Dar sa le luam pe rand:

Urmareste-ti indeaproape dieta alimentara! Limiteaza consumul de grasimi trans, de zahar rafinat, conservanti si coloranti. Mananca fructe si legume proaspete, cereale integrale, proteine slabe, alimente probiotice, grasimi sanatoase din peste, ulei extravirgin de masline, avocado, nuci.

Elementul iod joaca un rol extrem de important pentru funtionarea normala a acestei glande.  Iodul din sarea de masa, lactate, peste de apa sarata poate asigura doza zilnica recomandata.

De asemenea, asigura-te ca ai inclus in alimentatie si legume crucifere: conopida, broccoli, varza de Bruxelles.

Seleniul, care se gaseste in semintele de floarea soarelui, ton, dar si Vitamina B12, care se gaseste in sardine, somon, ficat, sunt doua elemente care sustin echilibrul functionarii glandei.

  • Adopta o rutina de exercitii fizice! Exercitiile fizice stimuleaza metabolismul si imbunatatesc functiile tiroidei. Mai concret, pentru cei care au deja o tulburare tiroidiana sau au o predispozitie mai mare, exercitiile cu impact redus, precum mersul pe jos, sunt recomandate, deoarece ele regleaza nivelurile hormonilor tiroidieni. Yoga si meditatia sunt alte doua activitati cu beneficii extraordinare pentru eliminarea stresului si reglarea functiei tiroidei. Pe langa acestea, cele 7-8 ore de somn si limitarea expunerii la factorii nocivi de mediu completeaza efectele benefice ale unei rutine sanatoase.
  • Completeaza-ti dieta cu suplimente adecvate! Triple Action Thyroid de la Life Extension este un supliment premium care combina ashwagandha, iod, ginseng Coreean si sustine productia sanatoasa a hormonilor tiroidieni si conversia lor in stare activa. Mai mult, formula contine vitamina B12 și  vitamina A, microelemente ce sustin activitatea optima a tiroidei si regleaza nivelurile sanatoase de T3 (hormon tiroidian activ) seric.

Ashwagandha este o planta adaptogena cu o capacitate demonstrata in sprijinirea  producerii hormonului tiroidian T4.

Efectul sau este completat si de ginsengul coreean, planta care sustine nivelurile sanatoase de T3 si T4. De asemenea, iodul si tirozina  sunt necesare pentru producerea hormonilor tiroidieni.

Pentru toate aceste beneficii, iti recomandam sa achizitionezi suplimentul Triple Action Thyroid de pe https://pharmag.ro si sa-l introduci in dieta zilnica conform prospectului cu care vin insotit!

  • Fa-ti analizele de rutina! Pentru ca simptomele tulburarilor tiroidiene sunt comune cu ale altor afectiuni. Este unul dintre motivele pentru care controalele medicale regulate te pot ajuta sa identifici din timp orice tulburare a tiroidei. Cu un plan de tratament potrivit, vei reusi sa previi agravarea starii de sanatate si imbunatatirea functiei tiroidei.

Nu ignora semnele pe care organismul ti le ofera si nu astepta sa apara o problema de sanatate, pentru a actiona! Urmeaza sugestiile noastre si mentine sanatatea tiroidei!

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share