Tratamente Naturiste

Beneficiile uleiului de canabis

Beneficiile uleiului de canabis. Uleiul de canabis are  proprietăți tămăduitoare, chiar dacă este un produs controversat. Se folosește mult în medicină, deoarece există rezultate remarcabile privind acest produs.

Ce este uleiul de canabis?

Uleiul de canabis este o substantă concentrată, derivată din planta de canabis. Pentru a obține acest ulei, procesul de distilare este unul complicat și de durată, pentru a obține un produs final de calitate bună. Astfel, doar cei autorizați să producă acest tip de preparat, pot livra un produs care să corespundă normelor sanitare.

Articol recomandat: 13 beneficii ale uleiului de canabis

Uleiul de cannabis și sănătatea

Acest ulei miraculos, se folosește în medicină pentru a înlătura migrenele, stările de stress, lipsa poftei de mâncare și chiar a apetitului sexual, acestea fiind unele dintre beneficiile uleiului de canabis. Ultimele studii în acest sens ne arată că uleiul de canabis este folosit cu succes în reducerea durerii mai ales în stadii avansate ale diferitelor tipuri de cancer.

Uleiul de canabis este simular cu extractul de ulei de cânepă?

Aceste uleiuri sunt diferite, atât ca și compoziție chimică cât și ca mod de utilizare. Uleiul de cânepă este extras din cânepă iar uleiul de canabis este extras din planta propriu zisă la care se adaugă diferite tipuri de uleiur i(cel de cocos sau cel produs din semințe de cânepă). Uleiul de cânepă este întrebuințat în mod special pentru a reduce nivelul de colesterol și pentru a trata diverse boli ale pielii cum ar fi psoriazisul sau dermatitele.

Citeste si: 18 beneficii pe care bananele le pot avea pentru organism

Ce conține uleiul de canabis?

 In compoziția uleiului de canabis intră sute de substanțe, iar cele predominante sunt:

  • terpenoidele, responsabile de mirosul caracteristic al plantei;
  • flavonoide, cunoscute pentru proprietățile antioxidante;
  • canabinoizi, într-un număr de peste 100.

Cei mai importanți canabinoizi sunt THC (delta-9-tetrahydrocannibinol) și CBD (canabidiol), compus cu acțiune analgezică și antiinflamatorie ce conferă canabisului proprietăți terapeutice. Spre deosebire de THC, canabidiolul nu are efect psihoactiv.

Cum acționează uleiul de canabis asupra organismului uman?

Organismul uman produce canabinoizi și deasemenea avem receptori care reacționează la acești compuși activi. Un receptor se găsește la nivelul creierului, iar cel de-al doilea se găsește în cadrul sistemului imunitar-adică se află în legatură strânsă cu senzația de durere sau inflamație.

Prin utilizarea acestui ulei, organismul este nevoit să folosească mai mult canabinoizii pe care îi deține.  Odată cu administrarea uleiului pe corp, organismul se revitalizează și are parte de mult mai multe efecte benefice.

Si dacă tot vorbim de beneficii, să enumerăm o parte din plusurile pe care le aduce uleiul de canabis în medicină și implicit în viața noastră.

Citeste si: Colon Iritabil. Cele mai bune remedii naturiste

Beneficiile uleiului de canabis

1.Ajută în mod special pacienții care suferă de boli degenerative

Parkenson, alzheimer- sunt doar câteva dintre bolile unde uleiul de canabis aduce alinare, într-o mare de suferință. Studiile clinice au arătat o îmbunătățire a calității vieții și o regresie a procesului de degradare a celulelor asociate acestor boli.

2. Sistemul cardiovascular protejat cu ajutorul uleiului de canabis

Oamenii de știintă au arătat că acest ulei are efect și asupra celor care au probleme cardiace. Prin folosirea acestui preparat pe un grup de pacienți cu probleme , s-a constatat  că prin simpla lui administare ajută la scăderea tensiunii arteriale, reducerea anxietății și implicit protejarea inimii  de efectele nocive ale hipertensiunii arteriale.

3.Uleiul de canabis tratează cu succes insomnia

Pentru cei care au probleme cu somnul, acest ulei face minuni prin faptul că induce o stare de bine, care te ajută să te relaxezi și astfel să de bucuri de un somn odihnitor.

4.Adio durerilor de cap! Uleiul de canabis ne vine în ajutor

Dacă suferim des de migrene, uleiul de canabis este de folos, aplicat pe piele mai ales pe tample și apoi masat ușor zona respectivă.

Chiar și la nivelul pielii, uleiul de canabis ajută la păstrarea tenului curat și luminos deoarece contribuie la procesul de exfoliere și regenerare celulară.

5.Glaucomul și uleiul de canabis

Există și situații în care deși canabisul are un efect pozitiv el nu este recomandat, ca de exemplu în cazul glaucomului. Glaucomul este o afecțiune la nivelul ochilor, care se manifestă prin deteriorarea pas cu pas a  a nervului optic, cauzată de cele mai multe ori de creșterea presiunii intraoculare.

Astfel, singura modalitate de a monitoriza această boală și de a împiedica pierderea vederii este reducerea presiunii intraoculare. Aici canabisul, mai precis compusul THC, acționează asupra acesteia reducând-o, însă efectul este temporar.

Cu toate aceste beneficii, este nevoie totuși de cercetări medicale suplimentare pentru a demonstra în mod adecvat posibilitățile sale terapeutice și riscurile pe termen lung.

Beneficiile uleiului de canabis. Autor: Marilena Bratan

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like.

👇

Back to top button