Beneficiile ceaiului de pătrunjel pentru sănătate

ceai de patrunjel beneficii

Pătrunjelul este o plantă  foarte aromatică pe care o folosim în preparatele culinare. Dar este folosită și ca o plantă medicinală folosită de cei care îi cunosc propietățile. Ceai de patrunjel beneficii.

Pătrunjelul reprezintă o sursă excelentă de proteine, minerale, precum: magneziu, potasiu, calciu, fier, dar și vitamina C.

marketing medical

Are propietăți antioxidante, diuretice, antispastice, și ajută la întărirea sistemului imunitar. Oferind în același timp propietatea de a se menține elasticitatea vaselor de sânge.

Articol recomandat: Ce sunt ulcerele și când să mergem urgent la medicul specialist

Ceai de patrunjel beneficii

1.Un bun remediu pentru problemele respiratorii

Astmul este o boală inflamatorie cronică care afectează bronhiile, ce are drept consecință apariția mai multor simptome. Spre exemplu: accesul de tuse și de respirație șuierătoare, senzația lipsei de aer.

Datorită substanței de beta-caronten regăsită în pătrunjel, acesta e considerat în ameliorarea problemelor de astm.

Ceai de patrunjel beneficii: Vitaminile pe care le găsim în ceai, pot scădea mucusul și în același timp pot neutraliza inecțiile bacteriene.

Articol recomandat: Variola Maimuței. Cum se transmite și cât este de mortală?

2. Amealiorează  problemele de menstruație

Ceai de patrunjel beneficii: Nu este un secret că multe femei se confruntă cu probleme menstruale, iar aici facem referire la menstruația neregulată sau la durerile menstruale ( dismenoree).

Ceaiul de pătrunjel vine în ajutorul femeilor care se confruntă cu aceste probleme, în special după naștere.

3. Ajută la prevenirea depunerii pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi sau sub denumire medicală calculii renali, reprezintă de fapt acumulări de substanțe minerale la nivelul rinichiului.

Acestea apar atunci când apar modificări a echilibrului normal al apei, sărurilor și minerarelor din urină.

Ceai de patrunjel beneficii: În urma unor studii realizate de-a lungul timpului s-a observat că pătrujelul ajută la creșterea volumului de urină, ceea ce duce la scăderea excreției e calciu, crescând aciditatea urinei.

4. Oxigenează organismul și tratează anemia

Studiile au demonstrat că pătrunjelul este bogat în fier.

Deficiența de fier are drept consecință apariția anemiei sub diferite forme. Având în vedere ca pătrunjelul este bogat în fier, se consideră că ceaiul de pătrunjel consumat în mod regulat, dar sub îndrumarea medicului.

Ceai de patrunjel beneficii: Poate ajuta la menținerea nivelului de fier din organism.

5. Crește imunitatea, sursă bogata de vitamina C

Pătrunjelul face parte din categoria plantelor ce sunt o bogată sursă de vitamina C. O ceașcă de ceai te ajută să îi oferi organismului canitatea de vitamina C, de care are nevoie. Vitamina C este un important suport al creșterii imunității.

6. Sursă bogată de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși organici ce ajută celulele în apărarea de către radicalii liberi sau alte molecule periculoase. Pătrunjelul este recunoscut ca fiind bogat în antioxidanți și ajută organsimul în acest sens.

Ceai de patrunjel beneficii: Pe lângă cele 6 beneficii prezentate mai sus, ceaiul de pătrunjel este recunoscut pentru mai multe beneficii cum ar fi:

  • ajută în timpul curelor de slăbire
  • stimulează metabolismul
  • scade nivelul colesterolului rău
  • previne și tratează infecțiile urinare

Atenție! Deși are numeroase beneficii, ceaiul de pătrunjel nu este recomandat în cantități mari, poate produce chiar el anemie sau probleme cu ficatul.

Nu se recomandă femeilor însărcinate, poate produce avort spontan.

Are rol diuretic și ajută la eliminarea apei din organism, cu toate acestea consumat în cantități foarte mari, se poate elimina prea multă apă.

Este foarte important să se consume sub îndrumarea medicului specialist.

Dacă nu ești alergic/ă la această plantă, poți profita din plin de beneficiile pe care ți le oferă.

Cum se prepară ceaiul de pătrunjel?

Pentru a prepara ceaiul de mușețel ai nevoie de 250 de ml de apă și câteva frunze de pătrunjel, spălate.

Se pune apa la fiert până ajunge în punctul de fierbinte. Într-o ceașcă se pun frunzele de pătrunjel, peste care se toarnă apa fierbinte. Urmează etapa de infuzie când ceaiul trebuie să stea în jur de 10 minute, acoperit cu o farfuriuță. Pentru un gust mai concentrat se poate lăsa la infuzat 15-20 de min.

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share