Care este diferenta dintre gripa si COVID?

Care este diferenta dintre gripa si COVID?

Care este diferenta dintre gripa si COVID? Viroză, răceală, gripă sau Covid. Cum iti dai seama? Cum a venit toamna, virușii se înmulțesc necontenit. Astfel schimbările noastre de stare și implicit de sănătate ne pun mari semne de întrebare.

raceala
*Oare ce am?* – este o întrebare care stăruie mult, pe buzele tuturor, mai ales în aceste vremuri când simptomele se confundă ușor între ele.

Pentru a veni în sprijinul cititorilor noștri, am stat de vorbă cu dl Emilian Popescu, medic infecționist care ne-a explicat pas cu pas ce se întamplă în caz de răceală, viroza sau infectarea cu virusul Sars Cov.

marketing medical

O luăm pe progresiv și începem cu temutul virus care suferă mutații și se pare că este din ce în ce mai rezistent – Sars Cov 2.

Citeste si: Este purpura trombotică trombocitopenică asociată cu noul vaccin anti-COVID19?

Diferenta dintre gripa si COVID

Simptome coronavirus

Are un debut brusc, starea pacientului se deteriorează rapid și vor avea cel puțin unul dintre simptomele menționate mai jos:

  • temperatură mare
  • tuse persistentă
  • stare gererală proastă
  • ulterior pierderea sau modificarea gustului și a mirosului

Gripa simptome

La gripă simptomele pot fi similare, însă apar durerile de gât, durerile musculare, frisoanele, durerile de cap , starea de oboseală permanentă, de aici si diferenta dintre gripa si covid.

Răceala simptome

Pacientul *simte* că răcește deci acest debut nu e brusc. Strănuturile, o ușoară tuse, curgerea nasului sau *nasul înfundat* pot fi simtomele unei răceli în desfășurare.

Coronavirusul și temperatura

Temperatură care să ne de-a de gândit este una care depășește 37,8. Febra este un punct cheie al infectării cu coronavirus, de aceea este important să ne monitorizăm starea.

Insă febra nu este singurul simptom, ea poate apărea și în cazul răcelilor obișnuite sau în cazul altor infecții.

Ce facem cu tusea?

La coronavirus tusea apare persistentă, pacienții pot avea accese de tusă care pare că nu mai vrea să se oprească. Dacă, din păcate există anterior și o patologie cu ar fi bronhopneumopatia cronică, starea acestora este una dificilă.

Pierderea mirosului sau a gustului

Aceste simptome nu apar imediat, ci după câteva zile. Dar sunt elemente importante în diagnosticarea cu infecția covid. Astaîinseamnă că este un moment bun să ne facem un test rapid.

Citeste si: Totul despre testele rapide COVID-19. Utilizare, interpretare, acuratețe, prețuri

Medicamente în caz de răceală sau gripă

Nurofen răceală și gripă este unul din medicamentele folosite uzual, fiind din grupa antiinflamatoare.

Ce conțin drajeurile de nurofen răceală și gripă?

Ibuprofenul este substanța activă,dar în componență mai găsim croscarmeloză sodică, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Stratul de deaspra comprimatului conține: gumă arabică dispersată uscată, carmeloză sodică, zahăr, dioxid de titan (E 171), ceară.

Prospect Nurofen răceală și gripă

Nurofen conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi febră.

Indicaţii terapeutice ale nurofenului

Nurofen este indicat în tratamentul migrenei, durerilor de cap, de spate, dentare, nevralgiilor, durerilor menstruale, reumatice şi musculare, reducerea febrei şi simptomelor din răceală şi gripă.

Când nu e cazul să luăm nurofen?

Nu utilizaţi Nurofen dacă:

  • aveţi sau aţi avut alergie la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţii produsului;
  • aveţi sau aţi avut ulcer gastro – duodenal;
  • aţi avut bronhospasm, rinită, urticarie asociate administrării acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;
  • aveţi insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă cardiacă severă necontrolată;
  • sunteţi în ultimele luni de sarcină.

Citeste si: Febra la copii – cauze, simptome, diagnostic și tratament

Medicamentele se iau cu precauție

Nu utilizaţi Nurofen o perioadă mai lungă fără recomandarea medicului. E important ca toate aceste medicamente să fie administrate corect, astfel nu uitați că medicul Dvs e la un telefon distanță.Unele medicamente chiar pot da reacții adverse severe, dacă sunt administrate împreună-astfel e necesară o schemă de tratament corectă, pe care medicul sau farmacistul o poate realiza.

Dacă aveţi nelămuriri, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Toate aceste sfaturi vin în ajutorul Dumneavoastră, pentru a trece mai ușor peste stările neplăcute pe care le dau virozele, răcelile sau mai ales gripa.

Nu uitați și de ceaiurile pentru răceală , care vă pot *îndulci* puțin starea. Iată și câteva recomandări de sezon:

Tratamente pentru durere de cap sau gât

durere de cap
Ceaiul de muşeţel te scapă de insomnie, dar face minuni şi în tratarea unei răceli rebele care te scoate din ritm.

Strănuți și de doare capul rău?

Ceaiul de ghimbir poate fi aliatul tău în lupta cu bronşita. Pentru rezultate excelente se consumă cu miere şi suc de lămâie.

Ai febră și te doare gâtul?

Ceaiul de tei scade febra şi ameliorează afecţiunile gâtului. Pe lângă asta, poate acţiona ca un sedativ ușor, adică te face să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor noaptea.

Sinuzita un chin?

Ceaiul de soc e un balsam , mai ales consumat la primele simptome ale răcelii sau atunci cand simți că ești *înfundat*(nu poți respira pe nas).

Rețetă veche de combatere a răcelii

Bunicii nu aveau așa mute medicamente la îndemână, dar se tratau se pare foarte eficient. Ceaiul de coji de ceapă era unul din *medicamentele minune* care te punea pe picioare, sau dacă tusa era persistentă. Nu e gustos, dar își face treaba.

Se fierb cojile de ceapă în 1,5 l de apă , iar ceaiul rezultat se consumă călduț.

Citeste si: Leacuri băbești pentru raceală. Plantele minune care te vor pune pe picioare instant

Să fie de leac și sănătate!

Care este diferenta dintre gripa si COVID. Autor: Marilena Bratan

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share