O infecție urinara este printre cele mai frecvente infecții bacteriene care afectează sistemul urinar. De regulă însă, sistemul imunitar elimină aceste bacterii, încă de la început, dar atunci când bacteriile periculoase trec de sistemul nostru de apărare și se înmulțesc necontrolat automat duc la apariția infecțiilor. Afla totul despre infectie urinara tratament naturist.
Citeste si: Ce este histerosalpingografia – metoda precisă de diagnosticare a infertilității feminine
Astazi vom discuta despre tratamentul naturist al infectiei urinare.
Infectie urinara simptome
Identificarea simptomelor în cazul unei infecții urinare este dată de:
- durere
- usturime și arsură în timpul urinării,
- necesitatea impetuoasă de a urina mai des,
- crampe, durere la nivel abdominal,
- stare general proastă,
- febră uneori.
Cauze infecțiilor urinare
Una dintre ea – E.coli, este cea mai *populară*. Această înmulțire a bacteriilor poate avea numeroase cauze, cele mai cunoscute fiind:
- Un sistem imunitar slăbit care nu poate acționa optim la acest *atac* al germenilor periculoși.
- Igiena precară a zonei genitale – această zonă necesită maximul atenției noastre deoarece pe lângă spălarea zilnică, este recomandată ștergerea zonei după urinare din față spre spate și nu altfel. In acest mod se va evita transmiterea germenilor din zona anală spre uretră sau vagin.
- Achiziționarea lenjeriei intime frumos colorate dar confecționată din materiale sintetice (poliester), care nu lasă pielea să respire. In plus, lenjeria intimă trebuie călcată pentru a distruge virușii și microbii de pe suprafața chilotului. Din păcate aceste materiale nu suportă acest tratament la o temperatură înaltă.
- Pantalonii strânsi pe glezne sau costumele de baie confecționate din materiale care se usucă greu, pot fi un alt factor al înmulțirii acestor bacterii. Alegerea ideală este o lenjerie intimă din bumbac, iar hainele de vară să fie lejere confecționate din materiale prietenoase cu pielea (in, eventual vâscoză).De reținut este faptul că dresul de baie trebuie neapărat spălat după fiecare purtare indiferent dacă ai făcut baie sau nu. Bacteriile se înmulțesc rapid mai ales când au condiții propice..adică mediul umed și căldură.
- Folosirea toaletelor publice – Aici riscul este unul ridicat .Dacă neapărat trebuie să mergi la toaletă, spală-te bine pe mâini după fiecare etapă și nu te atinge pe cât posibil de obiectele sanitare care pot fi un mediu propice de contaminare pentru tine.
- Spălăturile vaginale – pot crește riscul de infecții urinare și distruge flora vaginală. De aceea este indicat ca irigatorul să-l păstrezi curat, să-l dezinfectezi după fiecare utilizare.
- Administare de antibiotice timp îndelungat – Administrarea de antibiotice, poate dezechilibra flora intestinală a organismului, mai ales dacă acestea sunt administrate fără probiotice, lucru care poate avea un efect negativ asupra imunității noastre. Consumul de antibiotice timp îndelungat creează o rezistență a organismului pentru aceste medicamente, iar unele boli devin greu tratabile.
- Bolile cronice – afecțiunile precum cancerul și bolile autoimune afectează sistemul imunitar și îl lasă mai slăbit în fața atacurilor patogene, inclusiv a celor care atacă aparatul urinar;
- Mesele copioase și grăsimile – Sunt un al factor important, deoarece deficitul de vitaminele A,B C și E precum și nivelul redus al unor minerale esențiale precum zinc, fier, seleniu sau magneziu pot duce la slăbirea sistemului de apărare naturală a organismului. O alimentație bogată în care să fie incluse fructele, legumele, carnea de pui sau pește, este vitală pentru menținerea imunității și un stil de viață sănătos.
- Inceputul de menopauză – Odată cu scăderea nivelului de estrogen, crește riscul infecțiilor urinare.
Dar această problemă nu este specifică doar femeilor și la bărbați există o serie de cauze specifice pentru infectie urinara.
Infectie urinara la barbati
- Afecțiunile prostatei – Din cauza inflamației sau măririi prostatei, bărbații pot simți modificări în cazul micțiunii – de exemplu, nevoia permanentă de urinare, pot avea senzatia că vezica nu a fost golită complet sau pot resimți disconfort .
- Sexul vaginal neprotejat cu o femeie cu infecție vaginală – In acest caz , infecția se transmite cel mai ușor.
- Sexul anal neprotejat – Riscul de infecție în acest caz este major, mai ales că anusul este poarta cea mai *propice* , deoarece rezudurile se pot acumula pe pereții sfincterului anal.
Cum apar infectiile urinare? Care sunt facorii de risc?
Infecța urinara apare mai des în rândul femeilor. Riscul de a face o infecție urinară este ridicat, aceste bacterii se *iau* foarte ușor și de aceea este important să ne protejăm cât putem mai bine.
Printre factorii de risc enumerăm:
Modul de *construcție* anatomic al femeii – Sună ciudat, însă o femeie are uretra mai scurtă decât a bărbatului, fapt ce reduce distanța care trebuie parcursă de bacterii până ajung la vezica urinară.
Cu alte cuvinte, femeile prezintă un risc mai ridicat decât bărbații de a face infectie urinara
- Activitatea sexuală – Femeile active sexual au un risc mai mare de infecție cu boli ale aparatului urinar iar schimbarea frecventă a partenerilor crește, probabilitatea de infecție;
- Anomalii ale aparatului excretor
- Unele anomalii ale aparatului urinar – acțiune ce nu permite eliminarea în mod normal a urinei sau care duce la reținerea urinei în uretră, ceea ce crește riscul de infecție din cauza faptului că timpul de staționare este mai mare iar bacteriile* au timp* să se înmulțească.
- Blocaj de-a lungul tractului urinar Adică mai pe larg, apariția unor pietrele la rinichi sau prostata mărită pot duce la blocarea urinei în vezică și astfel crește riscul infecțiilor urinare;
Infectie urinara tratament naturist
Pentru a trece mai ușor de simptomele de infectie urinara tratament naturist este recomandat ca tratamentul medicamentos prescris de medic să fie completat cu remedii naturiste care stimulează diureza şi care au rol antiseptic.
Astfel, curele cu ceaiuri din plante trebuie urmate timp de cel puţin 20 de zile”, spune Mirabela Ionescu, medic de familie cu competenţe în apifitoterapie pentru a avea un efect asupra infectie urinara tratament naturist.
Totdeauna natura are puterea de a ne vindeca și trebuie să ne îndreptăm atenția și asupra rețetelor moștenite din batrâni.
Iată care sunt și recomandările d-nei doctor cu privire la infectie urinara tratament naturist
Frunzele de merişor sunt diuretice şi antiseptic.
Ceai pentru infectie urinara
Astfel o cură de ceai ca infectie urinara tratament naturist poate stimula activitatea rinichilor şi acționa intensiv în procesul de curăţare a vezicii urinare.
Se prepară un ceai dintr-o linguriţă de frunze de merişor la 250 ml de apă şi se beau cel puţin trei căni pe zi. „Hidratarea este cuvântul de bază atunci când ai o infecţie urinară care ne creează neplăceri și usturimi.
De aceea, este recomandat să se consume zilnic câte 1,5-2 l de ceai, din următoarele plante:
- coada-calului,
- coada-şoricelului,
- cozi de cireşe,
- merişor și urzică .”
Pulberea de plante poate fi folosită în amestecuri ar infuzia se prepară din una maxim două lingurițe de plantă la 250-300 ml apă fiartă”, mai spune Dr. Mirabela Ionescu.
Băile de șezut cu flori de câmp
Sunt un adevărat miracol pentru această afecțiune, datorită acțiunii lor antiseptice și dezinfectante iar usturimile vor deveni puțin mai suportabile .
Se prepară din 3-5 legături de plante uscate în 2,5 litri de apă. Apa se pune la fiert iar după ce s-a răcit se lasă la infuzat de pe o zi pe alta.
Apoi totul se strecoară, se pune apă la fiert și după ce s-a răcit parțial se amestecă cu ceaiul. Baia de șezut trebuie să dureze minim 30 de minute iar decoctul nu trebuie să fie fierbinte.
Antibiotice naturale recomandate în infecții urinare
Antibioticele naturale sunt foarte eficiente și pe lângă asta bacteriile nu sunt capabile să dezvolte rezistența la ele, nu perturbă echilibrul florei intestinale și nu au alte efecte secundare.
Ce pastile se iau pentru infectie urinara?
Și antibioticele naturale pot fi de ajutor în infecții urinare:
Biomicin urinar – antibiotic infectie urinara
Propolisul
Uleiul de oregano
Urinex
Rowatinex
Canephron
Toate acestea le gășești într-o gamă largă dar cel mai indicat este o discuție în prealabil cu medicul dumneavoastră.
Sigur și acesta vă va recomanda în schema de tratament cel puțin câteva din aceste minunate plante de un real ajutor în tratamentul infecțiilor urinare.
Infectie urinara tratament naturist – Autor: Marilena Bratan