7 tratamente și remedii naturale pentru prostată

Tratament naturist pentru prostata

Care este cel mai bun tratament naturist pentru prostată. Adenomul de prostată este o afecțiune  cunoscută și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă. Apare la bărbați după vârsta de 40-45 de ani și împiedică funcționarea în condiții normale a aparatului urinar. Ocazional, poate afecta rinichii sau poate crea probleme vezicii biliare.

Pentru a înțelege mai bine acest fenomen, trebuie să analizăm cauzele, să înțelegem simptomele și să apelăm cu încredere la medicul specialist pentru a beneficia de consult și un tratament adecvat.

marketing medical

Articol recomandat: 15 afecţiuni grave care pot fi vindecate cu tinctură de propolis

Să le luăm pe rând!

Anatomia prostatei. Ce este prostata?

prostata
Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin.Rolul acesteia este, printre altele de a secreta lichidul seminal (sperma). Este localizată sub vezica urinară, încercuind uretra.

Cu cât înaintezi în vârstă, glanda se mărește în mod natural, creșterea ei determinând obstrucția uretrei și te vei confrunta cu o greutate a evacuării urinii din vezica urinară.

Are forma unei nuci și cântărește în mod normal 20-30 de grame. Măsoară aproximativ 3-3,5 cm diametru vertical, 4 cm diametru transvers și 2-3,5 cm diamentru antero-posterior. Țesuturile sale sunt bine vascularizate și  sunt străbătute de canale ejaculatorii.

Adenomul de prostată – cauze

Nu se știe cu exactitate cum apare această afecțiune, însă e asociată frecvent cu înaintarea în vârstă și modificările la nivel hormonal. Organismul bărbaților produce în tinerețe o cantitate ridicată de testosteron, care e hormonul masculin dar și estrogen care e hormonul feminim dar în cantități mai mici.

Acest echilibru se pierde odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de testosteron scade și crește cea a hormonilor estrogeni. Aceasta poate fi  una din cauzele măriri prostatei.

Uneori cauza este de natură bacteriană și poate fi tratată cu antibiotice.

Și raporturile sexuale neprotejate pot cauza prostatita. Practic, prin contact se transmite o bacterie periculoasă numita Chlamydia.

Adenomul de prostată – simptome

Ele pot fi diferite în funcție de  tipul de boală (prostatită). Se poate manifesta diferit de la un caz la altul și pot da simptome similare altor afecțiuni ale tractului urinar.

Ce simptome specifice poți avea?

  • atunci când urinezi trebuie să “aștepti” puțin până ce apare jetul urinar
  • jetul poate sa aibe o presiune slabă
  • jetul poate fi intermitent sau întrerupt
  • ai senzația că “pocnește”  vezica și nu poți urina
  • te trezești noaptea cu o senzație impetuoasă de a urina
  • ai momente cand îți vine atât de rău să urinezi că nu te poți abține
  • până ce ajungi la toaletă , ai *scăpat* câteva picaturi de urină
  • senzație de arsură la urinare
  • discomfort și dureri la nivelul spatelui, sau în zona testiculară sau chiar anală.
  • durere sau disconfort după ejaculare

Daca ai observat câteva dintre cele descrise mai sus, e momentul să discuți cu medicul de familie despre aceste probleme și el te va îndruma spre un  specialist urolog.

Tratament prostată si diagnostic

Prostatita este de obicei diagnosticată prin examen de urină, și prin examinarea glandei de către medicul urolog. De multe ori  examinarea implică și examenul rectal pentru palparea glandei și pentru a descoperi anumite anomalii, dacă există. Uneori se efectuează masajul prostatic, cu scopul de a lua probe de lichid pentru analize.

Analizele de urină

Pentru a diagnostica corect, medicul cere și o mostră de urină pentru a caută semne de infecție urinară, în cazul în care există. Deasemenea poate cere și un  test de flux de urină. Acestea sunt folosite pentru a diagnostica orice blocaj survenit pe parcursul urinării.

Analiza de sânge

Probele de sânge sunt tot pentru diagnosticarea unor posibile infecții.

Tușeul rectal

Este necesar pentru a elimina o serie de cauze care țin de anomaliile prostatei.

Teste imagistice

In unele cazuri se cere o scanare în cadrul computerului tomograf a tractului urinar și a prostatei cu scopul de a identifica informații cât mai amănunțite despre starea prostatei si pentru a se recomanda cel mai bun tratament pentru prostată.

Tratament pentru prostată

Se stabilește cauza înainte de toate, iar tratamentul poate include:

  • Acesta este tratamentul cel mai prescris în afecțiunile prostatei. In funcție de tipul de bacterii găsite se va recomanda și medicamentația , care va vindeca infecția. In caz de simptome severe, se poate să aveți nevoie de antibiotice intravenoase.

Frecvența cu care se administrează aceste medicamente va fi de 4-6 săptămâni.

  • Medicamente antiiinflamatoare pot ameliora simptomele.
  • Pot fi prescrise și o serie de relaxante musculare
  • Neuromodulatoare

In caz de prostatită nebacteriană, nu este nevoie de tratament cu antibiotice. Se pot administra tratamente naturiste cu succes  pentru prostatita acută sau chiar cronică.

Acestea sunt disponibile în farmacii dar și la plafare. Vorbiți deschis cu medicul urolog și el va ști să vă prescrie un tratament adecvat. Pe piață există tratamente foarte eficiente și rapide de a trata prostata inflamată.

Tratamentul chirurgical minim-invaziv poate fi o intervenție endoscopică. Este recomandat pacienților cu un volum prostatic mare ( între 30 si 70 de cm.) Tratamentul chirurgical este recomandat pacienților cu un volum mai mare de 80cm3.

Adenomul de prostată și viata sexuală

In cazul în care medicul a hotărât o operație de acest gen, sigur îți vin in minte o serie de întrebări pe care ți le pui cu o oarecare îngrijorare.

Intrebari frecvente despre operatia de prostata

Exista viata sexuală dupa operația de prostată?

Da. Rolul prostatei este acela de a elibera fluide. Se poate să ai o viață sexuală normală singura diferență este cantitatea de spermă care va fi mult mai mică.

Voi avea incontinență urinară după operatia de prostată ?

Doar temporar și se poate trata.

Ce inseamna prostata mărită?

Prostata mărita apare atunci cand prostata este umflată și inflamată.

Câte tipuri de prostatită există?

S-au identificat de către specialiști patru tipuri de prostatită:

  • cea cronică
  • cea bacteriană acută
  • cea cronică bacteriană
  • prostatită inflamatorie (asimptomatică)

Iată ce trebuie să știi:

  • evită consumul de lichide în mod excesiv și mai ales a băuturilor cu efect diuretic.Acestea din urmă agravează problema mai ales dacă nu ești acasă sau nu ai o baie prin apropiere.
  • renunță la fumat. Există risc de cancer.
  • vorbește cu partenerul de viață despre problemele tale. Ele sunt problemele cuplului și trebuie tratate cu blândețe și înțelegere de ambii parteneri. Consilierea în acest caz poate ajuta.
  • ar fi ideal să adopți o dietă echilibrată și să vorbești cu medicul despre acest lucru. Orice suplimente dorești să iei, întreabă medicul sau fitoterapeutul înainte de a le lua.
  • Ideal ar fi să faci sport ca cel mai bun tratament pentru prostată de mai multe ori pe săptămână. Mișcarea te menține sănătos și starea ta de spirit se va schimba în bine.

Cel mai bun tratament naturist pentru prostată

Tratament naturist pentru prostata
Pe piață sunt o mulțime de suplimente dezvoltate pentru fiecare tipologie de afecțiune în parte. Remediile naturale pot trata cu succes adenomul și infecțiile prostatei, evitând riscurile unei intervenții chirurgicale.

Cel mai bun tratament pentru prostată. Printre cele mai eficiente plante sau semințe care vin în ajutorul nostru sunt:

  1. Muguri de pin – Se folosesc sub formă de infuzie. Opărești 2-3 linguri mari de muguri în apă fiartă și bei 3 căni pe zi timp de minim 2 săptămâni. Dacă te hotărăști să iei tinctură, atunci folosești între 4-10 picături pe zi, cu o lingură de miere, timp de 2-3 săptămâni ca cel mai bun tratament pentru prostată.

2. Sucul de roșii (bulionul) – are un super efect antiinflamator. De preferat să faci o cură de 2 pahare în jur de 2-3 săptămîni, ca cel mai bun tratament pentru prostată.

3. Drojdia de bere – oprește dezvoltarea celulelor maligne. Se consumă între 500-100 mg timp de 10-12 săptămâni ca cel mai bun tratament pentru prostată.

4. Extractul de polen – este recomandat pentru problemele prostatei mărite. Consumat zilnic, ajută să nu mai ai micțiuni nocturne. In plus s-a constatat că reduce și inflamația prostatei  ceea ce ajută la reducerea numărului de urinări pe timpul nopții si poate fi considerat cel mai bun tratament pentru prostată.

5. Ceaiuri pentru prostată – Urzica – folosită din vremuri străvechi, plină de minerale, și antioxidanți are efecte miraculoase asupra prostatei. Se consumă sub formă de ceaiuri sau mâncare. Sau mai poți face smothie pentru cel mai bun tratament naturist pentru prostată.

6. Semințele de dovleac – Au proprietăți diuretice, conțin zinc care contribuie la stimularea și întărirea sistemului imunitar. Au și un puternic efect antiinflamator. Se consumă crude este cel mai bun tratament pentru prostată.

7. Ceaiuri pentru prostată – Mătase de porumb – E bine ca la culesul porumbului să pui deoparte și să usuci mătase de porumb. Ceaiul te va ajuta pentru că acționează  ca un diuretic natural deci cel mai bun tratament pentru prostată.

Trebuie înțeles că a ignora unele simptome, precum și automedicamentația nu sunt soluții eficiente, dimpotrivă pot agrava boala, pot duce la infertilitate, impotență și depresie.

Este necesar să vizitezi medicul urolog și să începi cel mai bun tratament pentru prostată naturist numai după ce ai vorbit în prealabil cu un consultant de specialitate.

Sanatate multă!

Care este cel mai bun tratament naturist pentru prostată – Autor: Marilena Bratan

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share