Beneficile păpădiei – planta “care vindecă 100 de maladii”

papadia beneficii

Papadia beneficii – planta “care vindecă 100 de maladii”. Abia așteptăm când eram copii să ne facem cununi din flori de păpădie și să alergăm cât e ziua de lungă pe coclauri de nu ne mai vedeau ai noștri decât la cină.

Și atunci  veneam alergînd, cu obrajii îmbujorați și dornici să povestim aventurile de peste zi, și să ne lăudam cu frumoasele noastre cununi “de premianți” , făcute din flori de păpădie.

marketing medical

Este o plantă atât de populară și de întâlnită încât ne vine cu greu să credem că are atât de multe și minunate beneficii pentru organismul uman.

Această plantă (taraxacum officiale)  este cunoscută popular și sub numele de floare de mălai, gușa găinii și alte denumiri. Crește pe pajiști, la deal, pe malul apei și în poenite.

Frunzele și florile se pot folosi în salate și chiar la dulceață. Deși e o plantă veche, primele îndrumări și beneficii ale plantei le găsim abia în sec XII.

Principala substantă numită și taraxacina- are un gust amar dar este un excelent diuretic.

Papadia beneficii
Pe lângă asta conține inulina, vitamine, substanțe sterolice și fitosterolice. Acestea ne ajută în detoxifierea organismului, are un efect tonic și vitaminizant.

Ce părți din păpădie folosim?

Frunzele sunt un excelent antidiuretic, crescând cantitatea de urină pe care o produc rinichii. Frunzele se recoltează primăvara iar rădăcina în lunile mai și iunie. Ele au rol de a deschide apetitul și a ajuta digestia. Florile au proprietăți antioxidante.

Prin cunoașterea câtorva dintre cele mai importante avantaje, o să tratăm păpădia altfel decât “buruiana” din capătul grădinii.

Care sunt beneficile păpădiei

  1. Acțiune diuretică excelentă

Păpădia ajută la eliminarea surplusului de apă din organism, iar ceaiul stimulează rinichii care vor produce mai multa urină și se vor elimina din corp mai multe toxine.

2. Florile ajută la detoxifierea organismului

Infuzia de reprezintă un adevarat balsam pentru ficat, rinichi și un depurativ pentru întregul organism, ajutând la eliminarea toxinelor.

3. Păpădia are  un efect tonic asupra organismului

In cazul în care ești în covalescență, îți face foarte bine un ceai, deoarece este bogat în vitamine și minerale. Nutrienții sunt absorbiți de organism care ne dau o stare de bine.

4. “Colesterolul rău” ținut sub control cu păpădia

Toate produsele naturiste care conțin în compoziția lor, împiedică depunerea de grăsime la nivelul vaselor sangvine, astfel că organismul se va simți mai viguros. Previne și anemia și acționează cu success și în cazul hipertensiunii arteriale.

Articol recomandat: 11 Tratamente naturiste împotriva paraziților intestinali

5. Păpădia are acțiune hepatoprotectoare

Detoxifiant natural asigură un tonus bun al organismului, prin eliminarea toxinelor. Fiind bogată în vitamina A, C, D și potasiu ajută la protejarea celulelor hepatice, în timp ce curăță corpul de toxine. Tulpinile proaspete, consumate crude de 4-5 ori pe zi ajută foarte repede în cazul hepatitei cronice.

6. Păpădia de ajutor în caz de icter sau afecțiuni splenice

Rădăcinile crude sau uscate servite sub forma de ceai au efect depurativ, stimulează digestia și este un excelent antidiuretic.

7. Ajută în cazul gastritei și a reumatismului

Se consumă tulpini proaspete timp de 3-4 săptamani.Păpădia conține pe lângă saruri minerale și substante curative și de sinteză, care ajuta în caz de artrită și reumatism. Rădăcinile sunt ideale  pentru stimularea digestiei.

  1. Recomandată în toate bolile unde există dezechilibre

In obezitate, boli de ficat, chiar și în cazuri de hipertensiune arterială, preparatele de păpădie sub forma de ceai sau chiar proaspăt consumate  aduc un aport valoros în  combaterea bolilor sus menționate.

  1. Papadia beneficii – Induce apoptoza

Adică moartea celulelor canceroase, fără a fi afectate și restul celulelor sănătoase. Există cercetări pe un astfel de subiect cu rezultate excelente și care demonstrează încă o dată, că extractul de rădăcină e un remediu bun chiar  și în cazul unor boli grave cum este cancerul.

Articol recomandat: 10 ceaiuri care te scapă de pietre la rinichi prețuri și de unde le poți cumpăra

10. Detoxifierea ficatului începe cu…păpădia

Rădăcina de este ca un energizant natural digestiv, datorită proprietăților ei de a stimula producția de sucuri digestive și biliare.

Fiind o plantă cu un conținut diuretic recunoscut, elimină toxinele și purifică sângele. Prin curățarea sângelui, ficatul este eliberat de stress și poate funcționa normal. De obicei el este supraîncărcat, deoarece are rol de a descompune și elimina metaboliții din alimentele grase sau chiar din alchool.

11. Beneficile păpădiei – Diabetul și păpădia

Și aici tot păpădia ne dă o mână de ajutor, deoarece ajută organismul să producă insulina. Deasemenea reglează și controlul glicemiei.

12. Beneficile păpădiei si sănătatea oaselor

13. Retenția de apă – un chin? Păpădia rezolvă și această problemă

In fiecare zi datorită consumului de sare, retenția de apă a devenit o problemă în cazul multor persoane. Frunzele având efect diuretic, ajută la eliminarea apei în exces din organism și scade tensiunea arterială.

14. Beneficile păpădiei – si colesterolul

Deși sunt încă la început aceste studii, cercetătorii ne dau vești bune în legătură cu păpădia și nivelul coresterolului.

15. Beneficile păpădiei – Funcționarea optimă a bilei

Prin consumul de ceai sau chiar a părții crude (tulpina de păpădie), crește producția biliară și se reduc inflamațiile, ajutînd la o funcționare optimă.

16. Beneficile păpădiei – Inflamațiile rezolvate cu ajutorul păpădiei

Acizii esențiali reduc inflamațiile în special durerile și transpirația abundentă.

17. Beneficile păpădiei – Intărirea sistemului imunitar

Păpădiiile întăresc sistemul imunitar în lupta cu fungii și microbii.

18. Beneficile păpădiei si acneea

Utilă în tratarea acneelor de forme ușoare la nivelul feței și a corpului. Se prepară tinctura de păpădie sau planta cu tot cu floare pisată și folosită în stare proaspată.

19. Beneficile păpădiei – Păpădia și curele de slăbire

Intensifică arderea grăsimilor și poate fi consumată și în stare crudă.

20. Beneficile păpădiei – Ameliorează simptomele gutei

Guta e un tip de artrită inflamatorie caracterizată prin articulații roșii, umflate și dureroase. Guta determină creșterea nivelului acidului uric în sânge, prin urmare acesta trebuie eliminat din organism. Rezultatele se pot obține prin diete alimentare și  consumarea ceaiurilor cu proprietăți detoxifiante.

Aici, în fruntea listei se află ceaiul care e cunoscut pentru  abilitatea de a îmbunătăți funcția renală și hepatică. Se  consumă 2 ceaiuri pe zi timp de 2-3 săptămâni.(pentru ceai se folosec petale uscate)

Articol recomandat: Cele mai bune 9 tratamente pentru menopauză

De unde cumpăram produse naturiste pe baza de păpădie?

Comandați direct la ușa produse naturiste pe baza de păpădie de la:

Cum facem siropul de păpădie acasă

Și acum a venit momentul să învățăm și cum să facem siropul de păpădie acasă, să fie de leac la toate bolile ficatului și nu numai.

Sirop de păpădie reteta

suc de papadie reteta
Sucul de păpădie este numit elixirul vieții pentru compoziția bogată în minerale

Pentru suc avem nevoie de:

  • plante culese cu grijă și flori frumoase dechise complet
  • cel mai bine le culegi  până la ora 12.

După cules le speli bine în mai multe ape și le lași la infuzat în apă clocotită. Lasi amestecul să se răcească, apoi strecori infuzia și o pui la fiert cu zahăr.

Mesteci continuu până ce se transformă în sirop aromat, numai bun de leac la caz de nevoie.

Dulceață de păpădie reteta

dulceata de papadie reteta
Dulceață de păpădie supranumită și miere de păpădie, poate fi consumată atât ca aliment cât și ca remediu naturist.

Ai nevoie de :

  • 250 gr de flori
  • 1 kg zahăr
  • 2 portocale și două lămâi
  •  1l si jumătate de apă

După ce ai cules florile se spală și se lasă la soare să se zvânte de picurii de apă. Pui petalele împreună cu apa si citricele și le lasi la fiert la foc mic. Apoi dai conținutul printr-o sită fină, pentru a stoarce cât mai mult suc.

Adaugi zaharul și mai fierbi amestecul minim 45 de minute.Testezi să vezi dacă e legată compoziția-adică iei un pic din dulceață și pui pe o farfurie.

Dacă se întărește rapid, e semn că totul e gata. O pui rece în borcane. O consumi iarna, că tare de folos a fi!

Cum slabesti rapid cu ceaiul de papadie VIDEO

Să fie de leac și de sănătate!

Beneficile păpădiei. Autor: Marilena Bratan

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share