Remedii naturale pentru picioare umflate

Remedii naturale pentru picioare umflate

Înainte de a trece la remedii naturale pentru picioare umflate trebuie să înțelegem care sunt cauzele care duc la umflarea picioarelor. Citiți acest articol până la capăt sau folosiți sumarul de la începutul textului pentru a trece la partea care va interesează cel mai mult.

Citeste si: Zgomot in urechi tratament naturistCe este tinitus?

Care sunt cauzele picioarelor umflate?

 1. Retenția de lichide: Picioarele umflate pot fi cauzate de retenția de lichide în corp, ceea ce poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni, inclusiv insuficiență cardiacă, insuficiență renală sau afecțiuni ale ficatului.
 2. Insuficiența venoasă: Insuficiența venoasă poate duce la acumularea de lichid și umflarea picioarelor, deoarece sistemul venos nu funcționează corespunzător în a pompa sângele din picioare înapoi la inimă.
 3. Leziuni și inflamații: Leziunile sau inflamațiile la nivelul picioarelor, cum ar fi entorsa sau tendinita, pot duce la umflarea picioarelor.
 4. Factori de stil de viață: Picioarele pot deveni umflate din cauza unor factori precum prea mult timp petrecut în poziția șezând sau în picioare, obezitatea sau sedentarismul.
 5. Medicație: Anumite medicamente, cum ar fi contraceptivele orale sau medicamentele pentru tensiunea arterială, pot cauza retenția de lichide și umflarea picioarelor.
 6. Boli ale sistemului limfatic: Dacă sistemul limfatic nu funcționează corespunzător, poate duce la umflarea picioarelor.
marketing medical
Remedii naturale pentru picioare umflate 10

Citeste si: Infectie urinara tratament naturist

Picioarele umflate și diabetul

Picioarele umflate pot fi un simptom al diabetului, mai ales atunci cand nivelul zaharului din sange este necontrolat sau cand diabetul este complicat cu afectiuni ale vaselor de sange sau ale nervilor. Aceasta conditie este cunoscuta sub numele de edem diabetic.

Tratament pentru picioare umflate

La ce medic trebuie să merg pentru picioare umflate?

Există mai mulți specialiști care pot trata picioarele umflate, în funcție de cauza subiacentă a umflăturilor.

Aceștia includ:

Medicul de familie: Medicul de familie poate trata picioarele umflate și poate determina cauza subiacentă a umflăturilor. De asemenea, poate recomanda teste și tratamente suplimentare, precum medicamentele sau intervențiile chirurgicale.

Cardiolog: Dacă picioarele umflate sunt cauzate de insuficiența cardiacă, medicul cardiolog poate prescrie medicamente și poate recomanda schimbări ale stilului de viață pentru a ajuta la gestionarea bolii.

Nefrolog: Dacă picioarele umflate sunt cauzate de insuficiența renală, nefrologul poate recomanda tratamente precum dializa sau transplantul de rinichi.

Specialist în boli ale venelor: Dacă picioarele umflate sunt cauzate de probleme venoase, cum ar fi varicele sau insuficiența venoasă, un specialist în boli ale venelor poate prescrie tratamente cum ar fi ciorapii de compresie sau intervenții chirurgicale.

Chirurg ortoped: Dacă picioarele umflate sunt cauzate de leziuni sau inflamații ale articulațiilor sau tendoanelor, un chirurg ortoped poate recomanda tratamente precum fizioterapia, exercițiile de întindere sau intervenții chirurgicale.

Tratamentul medical al picioarelor umflate

Tratamentul medical al picioarelor umflate depinde de cauza subiacentă a umflăturilor. În general, tratamentul poate include:

 1. Diuretice: Diureticele sunt medicamente care ajută la eliminarea excesului de lichid din corp și pot fi utilizate pentru a trata picioarele umflate cauzate de retenția de lichide.
 2. Ciorapi de compresie: Ciorapii de compresie aplică presiune asupra picioarelor și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce poate reduce umflarea.
 3. Medicamente pentru insuficiența cardiacă: Dacă picioarele umflate sunt cauzate de insuficiența cardiacă, medicamente precum inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), blocanții receptorilor de angiotensină (ARB) și beta-blocantele pot fi prescrise pentru a îmbunătăți funcționarea inimii și a reduce umflarea.
 4. Tratamentul pentru insuficiența venoasă: Pentru picioarele umflate cauzate de insuficiența venoasă, pot fi recomandate exerciții fizice, ciorapi de compresie sau intervenții chirurgicale precum ablația venoasă cu radiofrecvență.
 5. Tratamentul pentru inflamații sau leziuni: Picioarele umflate cauzate de inflamații sau leziuni pot fi tratate cu medicamente antiinflamatoare, fizioterapie sau intervenții chirurgicale.

Remedii naturale pentru picioare umflate

Iată câteva remedii naturale pentru picioare umflate

Înălțarea picioarelor: Ridicarea picioarelor la nivelul inimii sau mai sus poate ajuta la reducerea umflăturilor. Așezați-vă pe o canapea sau pat și puneți o pernă sub picioare.

Compresii cu apă rece ca remedii naturale pentru picioare umflate: Înfășurați o pungă cu gheață sau o pungă cu legume congelate într-un prosop și aplicați-o pe zona afectată timp de 15-20 de minute. Repetați de câteva ori pe zi.

Hidratarea: Consumul suficient de apă poate ajuta la reducerea umflăturilor. Încercați să beți cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Masajul: Masajul ușor poate ajuta la stimularea circulației sanguine și la reducerea umflăturilor. Încercați să masați ușor zona afectată cu mișcări circulare.

Usturoiul: Usturoiul poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturilor. Mâncați un cățel de usturoi zilnic sau adăugați usturoi la mâncare.

Îmbrăcăminte confortabilă: Evitați hainele sau încălțămintea strâmte care pot împiedica circulația sanguină.

Bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient popular pentru remedii naturale pentru picioare umflate și poate fi folosit pentru a ameliora simptomele picioarelor umflate. În general, se crede că bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii și alcalinizante care pot ajuta la reducerea umflăturilor și la calmarea pielii iritate.

Cum puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a trata picioarele umflate

 1. Adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă.
 2. Înmuiați picioarele în soluția de bicarbonat de sodiu timp de 15-20 de minute.
 3. După ce ați înmuiat picioarele, clătiți-le cu apă curată și uscați-le cu grijă.
 4. Pentru un efect suplimentar, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de mentă sau de lavandă în soluția de bicarbonat de sodiu pentru a calma pielea și a reduce inflamația.

Oțet de mere pentru picioare umflate

Cum puteți utiliza oțetul de mere pentru a trata picioarele umflate:

 1. Înmuiați un prosop curat într-un amestec format dintr-un pahar cu apă caldă și o jumătate de cană de oțet de mere.
 2. Stoarceți prosopul și aplicați-l pe picioarele umflate timp de aproximativ 10-15 minute.
 3. Încercați să vă odihniți cu picioarele ridicate pentru a ajuta la scurgerea fluidelor din zonele umflate. Acest lucru poate fi făcut așezând o pernă sub picioare în timpul somnului sau așezându-vă pe canapea sau pe un scaun și ridicând picioarele la același nivel cu inima.
 4. Repetați acest proces de două-trei ori pe zi, în funcție de necesitate.

Alte remedii naturale pentru picioare umflate

 • Uleiuri de mentă ca remedii naturale pentru picioare umflate
 • Bai cu ulei de eucalipt ca remedii naturale pentru picioare umflate
 • Sare Epsom
 • Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturilor

Tratament pentru picioare umflate si vinete

Umflarea și invinetirea la nivelul picioarelor pot fi cauzate de o serie de afecțiuni, iar tratamentul depinde de cauza subiacentă. Dacă simptomele sunt severe sau persistă, este important să consultați medicul dumneavoastră pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.

În general, tratamentul pentru picioare umflate și vinete poate include urmatoarele remedii naturale pentru picioare umflate

 1. Repaus: Evitați statul prelungit în picioare sau pe scaun și încercați să vă odihniți cât mai mult posibil. Ridicați picioarele în timpul odihnei pentru a ajuta la reducerea umflăturilor.
 2. Compresie: Folosiți ciorapi de compresie pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea circulației sanguine. Ciorapii de compresie trebuie să fie prescrisi de medicul dumneavoastră și să fie potriviți corespunzător.
 3. Gheață: Aplicați gheață sau un pachet de legume înghețate învelit într-un prosop pe zona umflată pentru a ajuta la reducerea inflamației și a vinetelor.
 4. Medicamente: Medicamentele antiinflamatoare precum ibuprofenul sau aspirina pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate cu umflarea și vânătăile.
 5. Tratamentul afecțiunii subiacente: Dacă umflarea și vânătăile sunt cauzate de o afecțiune subiacentă, cum ar fi insuficiența venoasă sau tromboza venoasă profundă, poate fi necesar un tratament specific pentru această afecțiune.

Ceaiuri pentru picioare umflate

Nu puteau lipsi ceaiurile ca remedii naturale pentru picioare umflate din lista

 1. Ceaiul de păpădie: Ceaiul de păpădie are proprietăți diuretice și poate ajuta la eliminarea excesului de apă din corp, ceea ce poate reduce umflăturile. Se pot folosi frunzele proaspete sau uscate de păpădie, care se fierb timp de câteva minute în apă.
 2. Ceaiul de ghimbir: Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturilor. Se pot folosi rădăcinile proaspete sau uscate de ghimbir, care se fierb în apă timp de câteva minute.
 1. Ceaiul de mentă: Ceaiul de mentă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturilor. Se pot folosi frunzele proaspete sau uscate de mentă, care se fierb în apă timp de câteva minute.
 2. Ceaiul verde: Ceaiul verde are proprietăți antioxidante și poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea umflăturilor. Se pot folosi frunzele proaspete sau uscate de ceai verde, care se fierb în apă timp de câteva minute.

Tot in lista de remedii naturale pentru picioare umflate face parte si ceaiul de patrunjel despre care am scris si pe acest site.

 1. Ceaiul de pătrunjel: Ceaiul de pătrunjel poate ajuta la eliminarea excesului de lichid din corp și la reducerea umflăturilor. Adăugați câteva frunze de pătrunjel proaspete în apă clocotită și lăsați să se infuzeze timp de câteva minute.

Creme pentru picioare umflate

Tot la capitolul remedii naturale pentru picioare umflate, există o varietate de creme și unguente disponibile pentru ameliorarea umflăturii și a durerii cauzate de picioarele umflate.

Aceste remedii naturale pentru picioare umflate pot fi aplicate local și pot fi eficiente în reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui.

Iată câteva creme care pot fi utile si se pot incadra la capitolul remedii naturale pentru picioare umflate:

 1. Creme cu extract de castan sălbatic ca remedii naturale pentru picioare umflate: Aceste creme conțin extract de castan sălbatic, care este un remediu popular pentru ameliorarea simptomelor de picioare umflate. Castanul sălbatic conține compuși care pot ajuta la reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui.
 2. Creme cu mentol ca remedii naturale pentru picioare umflate: Cremele cu mentol pot fi eficiente în reducerea senzației de furnicături și a durerii asociate cu picioarele umflate. Mentolul are un efect răcoritor și poate ajuta la ameliorarea inflamației și a tensiunii musculare.
 3. Creme cu uleiuri esențiale: Unele creme conțin uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă, care au proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Aceste creme pot fi eficiente în reducerea inflamației și a durerii asociate cu picioarele umflate.
 4. Cremele cu extract de arnică sunt alte remedii naturale pentru picioare umflate.

Picioare umflate și vinete poze

Întrebări frecvente

Aflati totul despre ce remedii naturale pentru picioare poti folosi:

Care este cauza curgerii apei sau a lichidului din picioarele umflate?

Curgerea apei sau a lichidului din picioarele umflate poate fi un simptom al edemului, care este acumularea excesivă de lichid în țesuturile corpului.

Edemul apare atunci când lichidul din sânge trece din vasele de sânge în țesuturile adiacente și nu se mai întoarce în vasele de sânge, ceea ce poate duce la umflarea și la curgerea apei din picioare.

Pentru a trata edemul și umflarea picioarelor, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina cauza subiacentă și pentru a primi un tratament adecvat.

Tratamentul poate include medicamente pentru reducerea inflamației și a edemului, terapie fizică și modificări ale stilului de viață, cum ar fi evitarea statului prelungit în picioare și menținerea unei greutăți sănătoase.

De ce mi s-au umflat picioarele după cezariană?

Există mai multe cauze posibile ale umflării picioarelor după o cezariană, iar unele dintre ele includ:

Reținerea de lichide: După o cezariană, organismul poate reține lichide, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor.

Reducerea activității fizice: După o cezariană, este normal să aveți o perioadă de recuperare în care trebuie să vă odihniți și să vă recuperați. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la o reducere a activității fizice, ceea ce poate contribui la umflarea picioarelor.

Medicamente administrate în timpul operației: Medicamentele administrate în timpul cezarienei, cum ar fi anestezicele sau antibioticele, pot contribui la retenția de lichide și umflarea picioarelor.

Leziuni la nivelul picioarelor: În timpul operației, poate apărea o ușoară leziune la nivelul picioarelor, ceea ce poate duce la umflarea acestora.

De ce se umflă picioarele vara?

Picioarele se pot umfla vara din cauza căldurii excesive. Când temperatura corpului crește, vasele de sânge se dilată și permite o cantitate mai mare de sânge să circule prin corp, ceea ce poate duce la acumularea de lichid în țesuturi și la umflarea picioarelor.

În plus, vara, oamenii petrec mai mult timp în picioare sau mers pe jos, ceea ce poate agrava umflarea picioarelor, deoarece gravitația împinge lichidul în jos și încetinește circulația sângelui în picioare.

Deshidratarea poate duce la umflarea picioarelor vara. Atunci când nu se consumă suficientă apă, organismul încearcă să-și conserve apa și să reducă pierderile de apă prin reținerea de lichid în țesuturi, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor.

Alte cauze ale umflării picioarelor vara includ:

Excesul de sare în alimentație, care poate duce la retenție de apă în organism.
Excesul de alcool, care poate afecta circulația sângelui și poate duce la umflarea picioarelor.
Expunerea la soare prelungită, care poate dilata vasele de sânge și poate agrava umflarea.
Haine sau încălțăminte prea strâmte, care pot împiedica circulația sângelui și pot agrava umflarea.

Ce încălțăminte pentru picioare umflate trebuie să purtăm?

În general, este important să evitați încălțămintea prea strâmtă, cu toc înalt sau cu șireturi sau curele strânse, care pot agrava umflarea picioarelor. În schimb, optați pentru încălțăminte confortabilă, cu talpă joasă, căptușeală flexibilă și vârf larg.

De ce se umflă picioarele în sarcină?

Umflarea picioarelor este un simptom comun în timpul sarcinii, iar principalul motiv pentru această este retenția de apă în organism.

Pe măsură ce femeia însărcinată trece prin schimbări hormonale, nivelul de sânge crește, iar presiunea asupra venelor și a vaselor de sânge crește, ceea ce poate duce la umflarea picioarelor și gleznelor.

De asemenea, creșterea în greutate pe care o experimentează femeia însărcinată poate contribui și ea la umflarea picioarelor. Greutatea suplimentară poate exercită presiune asupra picioarelor, făcând mai dificilă circulația sângelui.

În plus, femeile însărcinate sunt predispuse să aibă probleme cu circulația sângelui din cauza faptului că uterul în creștere exercită o presiune semnificativă asupra venelor din pelvis, ceea ce poate reduce fluxul de sânge și poate duce la umflarea picioarelor.

Este important că femeia însărcinată să ia măsuri pentru a reduce umflarea picioarelor, cum ar fi să stea cu picioarele ridicate ori de câte ori este posibil și să poarte haine confortabile și pantofi cu talpă joasă.

De asemenea, exercițiile ușoare, precum mersul pe jos sau înotul, pot ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea umflării. În cazul în care umflarea picioarelor este severă sau însoțită de alte simptome, femeia însărcinată trebuie să consulte un medic.

Ce analize se fac pentru picioare umflate?

Când vine vorba de investigarea picioarelor umflate, medicul va începe cu o examinare fizică a picioarelor și o discuție cu pacientul despre istoricul medical și simptomele asociate.

Pe baza acestor informații, medicul poate recomandă una sau mai multe dintre următoarele teste:

Hemoleucograma completă (CBC) – Această analiză de sânge poate detecta anumite probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile sau anemia, care pot cauza umflarea picioarelor.

Teste de funcție renală – Analizele de sânge și urină pot fi utilizate pentru a evalua funcția renală și pentru a detecta orice probleme care ar putea contribui la umflarea picioarelor.

Teste de funcție hepatică – Analizele de sânge pot fi utilizate pentru a evalua funcția hepatică și pentru a detecta probleme hepatice care pot contribui la umflarea picioarelor.

Ecografie – Această procedura non-invazivă poate fi utilizată pentru a evalua circulația sângelui din picioare și pentru a detecta orice probleme de sănătate, cum ar fi cheaguri de sânge sau leziuni ale vaselor de sânge.

Teste de alergii – Dacă se suspectează că umflarea picioarelor este cauzată de o reacție alergică, pot fi realizate teste de alergii pentru a identifica alergenul specific.

Biopsie – Dacă medicul suspectează că umflarea picioarelor este cauzată de o problema de sănătate mai serioasă, cum ar fi cancerul, poate fi necesară o biopsie pentru a evalua țesutul afectat.

Când recomandă medicii remedii naturale pentru picioare umflate?

Medicii pot recomandă remedii naturale pentru picioare umflate, alături de alte tratamente, în funcție de cauza și severitatea simptomelor.

De obicei, aceste remedii naturale pentru picioare umflate sunt recomandate în cazul picioarelor umflate ușoare și pot ajută la reducerea inflamației și a umflăturii, îmbunătățirea circulației sanguine și eliminarea excesului de lichid din țesuturi.

Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice remedii naturale pentru picioare umflate, deoarece anumite plante medicinale sau suplimente pot interacționa cu alte medicamente sau pot avea efecte secundare.

De asemenea, este important să identificați cauza picioarelor umflate, deoarece acestea pot fi un simptom al unei afecțiuni medicale mai grave și necesită tratament medical adecvat si nu remedii naturale pentru picioare umflate.

Resurse video

Dr. Daniela Petrache răspunde la intrebarea “mi s-au umflat picioarele ce să fac?”

Cele mai bune remedii naturale pentru picioare umflate

Remedii naturale pentru picioare umflate concluzie

Picioarele umflate pot fi tratate prin remedii naturale, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si umflarii, imbunatatirea circulatiei sangelui si eliminarea excesului de lichid din tesuturi. Acestea includ:

 1. Compresii reci ca remedii naturale pentru picioare umflate – aplicarea unei comprese reci pe zona umflata poate ajuta la reducerea inflamatiei si umflarii.
 2. Ridicarea picioarelor ca remedii naturale pentru picioare umflate- ridicarea picioarelor la nivelul inimii sau chiar deasupra nivelului inimii poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea umflarii.
 3. Masajul – masajul usor al picioarelor poate ajuta la stimularea circulatiei sangelui si la reducerea umflarii.
 4. Plante medicinale – plantele medicinale, cum ar fi ginkgo biloba, arnica si ceaiul de păpădie, pot ajuta la reducerea inflamatiei si umflarii.
 5. Alimentatie sanatoasa – o alimentatie bogata in fructe, legume si proteine slabe poate ajuta la reducerea inflamatiei si umflarii.
 6. Exercitii usoare – exercitiile usoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga, pot ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea umflarii.

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice remedii naturale pentru picioare umflate, mai ales daca aveti alte probleme medicale sau luati medicamente. Unele remedii naturale pentru picioare umflate pot avea efecte secundare sau pot interactiona cu alte medicamente.

Remedii naturale pentru picioare umflate. Surse: webmd.com, viatasatului.ro, tratamentenaturiste.org

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share