7 beneficii ale ceaiului de mușețel

ceai de musetel

Mușețelul este o plantă erbacee, ce face parte din familia Asteracee, poate ajunge până la înălțimea de 60 de centimetri, având multe ramificații. Iata ce beneficii are si cum se prepara un ceai de musetel.

Are origini în sudul si estul Europei, dar se întălnește aproape peste tot. În România are o arie de răspândire mare, regâsindu-se de la zonele de câmpie, până la zonele de deal sau munte.

marketing medical

Articol recomandat: Ceai de Papadie beneficii pentru o sanatate de fier

7 beneficii ale ceaiului de mușețel 1
Mușețelul este recunoscut pentru beneficiile sale încă din cele mai vechi timpuri, și folosit cel mai des pentru problemele la stomac.

Articol recomandat: Ceai de Coada Calului Beneficii pentru sanatate

Chiar și cercetătorii au descoperit de-a lungul timpului că principalii compuși ai mușețelului, luteolina, apingenina, quercetina fac ca acesta să fie o soluție pentru multe probleme ale sănătății.

Florile uscate din  mușețel conțin 120 de compuși, majoritatea activi din categoria flavonoizilor și terpenoizilor. Conține acid sacilic, vitamina A, minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, mangan și sodiu).

Ceaiul obținut din florile acestuia are o culoare gălbuie și o aromă plăcută, care poate fi consusmat cu ușurință, chiar și de cei mai pretențioși. Este un bun remediu pentru insomnii, anxietate, probleme intestinale. Dar deși este doar un ceai, și el are contraindicații și trebuie consumat ca atare.

Articol recomandat: Ceai de Soc – 7 beneficii pentru sanatate

 1.Remediu pentru un somn liniștitor

Datorită factorilor externi, dar și modul alert de a  trăi, ne afectează sănătatea. De cele mai multe ori, somnul este cel mai afectat. Majoritatea persoanelor fug de pastilele care să îi ajute să își regleze somnul, de teama de a nu deveni dependenți de acestea.

Tocmai din acest motiv, ei apelează la soluții naturale. În cauză, mușețelul este un bun remediu pentru un somn liniștit și fără griji, datorită substanței de apigenină pe care o conține. Aceasta are rolul de a induce somnul, și nu doar atât, contribuie și la un somn liniștit.

2.Putere de cicatrizare naturală

 Pentru tratarea afecțiunilor gingivale, afte, sau reducerea inflamțiilor se recomandă gargara cu ceai de mușețel. Deși nu este o senzație foarte plăcută, ajută foarte mult și te poate ține departe de folosirea medicamentelor.

O infunzie concentrată impiedică dezvoltarea microoganismelor la nivelul cavității bucale, având efecte antiseptice și bateriostatice.

 3. Un ceai de musetel reduce nivelul de zahăr din sânge

 Consumat cu regularitate, ceaiul de mușețel ajută la prevenirea distrugerii celulelor pancreasului. Această situație  apare atunci când nivelul de zahăr din sânge este crescut, sau mult mai mare decât de obicei. Ulterior, dacă acest aspect nu este ținut sub control, poate duce la apariția diabetului.

 4. Un ceai de musetel imbunătățește sănătatea inimii

 Mușețelul conține o cantitate mare de antioxidanți care poartă denumirea de flavonoizi, ceea ce face ca ceaiul de mușețel să contribuie la reducere tensiunii arteriale, dar și la menținerea colesterolului în limite normale. Acest lucru a fost descoperit în urma studiilor realizate.

5. Ceai de musetel ca un bun remediu pentru digestie 

Un consum regulat de ceai de mușețel are numeroase beneficii asupra digestiei. Acesta poate ajuta la scăderea risculului apariției disconfortului abdominal, dar și al anumitor probleme gastrointestinale.

 Datorită propietățiilor antiinflamatorii, ameliorează crampele, precum și diareea.

6. Ceai de musetel ca remediu pentru păr

Clătirea părului cu ceaiul de mușețel este un bun remediu pentru a scăpa de excesul de sebum, mătreață sau coji. Acest lucru se datorează substanțelor antibacteriene pe care le conține.

 Te ajută să ai un par sănătos prin stimularea creșterii acestuia. Totodată poate fi folosit pentru menținerea culorii părului, în cazul femeilor vopsite blond.

 7. Ceai de musetel ca remediu pentru probleme cosmetice

Infuzia de mușețel împreună cu uleiurile esențiale  sunt folosite în multe creme și unguente care imbunătășesc derma și au un efect matifiant, dacă sunt aplicate direct pe piele.

Are un efect antiinflamator și contribuie la calmarea simptomelor dermatitei sau a altor afecțiuni ale pielii, datorită compușilor activi, bisabololul și camazulena.

Este un remediu natural pentru tratarea acneei, reduce iritațiile și roșeața cauzate de acnee.

Cum se prepara un ceai de musetel

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share